Egy munkanapom

A héten ugye iskolai szünet van Angliában, sőt már a múlt hét is az volt. A magánsulis diákoknak 3,5 hét tavaszi szünet jár, sajnos.
Múltkor kikalkuláltam, hogy egy magániskolás diáknak kb. évi 20-22 hét szünete van. És ezért fizetnek a szülök iskolánként eltérően 4200-5400 fontot 4 havonta. Diákként nyilván imádnám, de így, hogy hosszú 10 órás munkanapokat kell valahogy eltöltenem két neveletlen angollal, nehéz. Konkrétan rühellem a szünetek, a mostani családnál főleg.

A legelviselhetetlenebb az, hogy vannak olyan napok, mikor a gyerekek nem hajlandóak elhagyni a házat. Otthon szétpakolják a fél lakást, vagy a hátsó műfüves kertben megnyitják a csapot és mindent ronggyá áztatnak. Vagy az iPadért sírnak. Mert már 5 évesnek is venni kellett egyet tavaly.
Én meg akármilyen programmal jövök, az anyuka is hiába izélget folyton, hogy mi a terv, mindenre nemet mondanak. Részemről tehát az a terv, hogy „hülye, takarodj, idióta” szavak használata nélkül elteljen egy nap, s rúgást sem akarok látni. És ez szép terv, mert a két gyereknél már a viselkedésbeli javulások is „nagy” dolognak számítanak.

Képtalálat a következőre: „dressed build a bear”

Build-A-Bear – pinterest.com

A héten azért mondtam nekik, hogy ha egyetlen dolog sem tetszik abból, amit mondok, akkor saját kis ötletekkel is lehet jönni és meglátjuk, anyu mit szól hozzá. Így találta ki a 9 éves kislány, hogy ő a Hamleys játékáruházba akarna menni csütörtökön a Build-A-Bear plüssének ruhákat vásárolni. Ha anyu engedi és viselkedik mindenki a városban, mehetünk részemről. Az anyuka nem kifogásolta az ötletet, bár én a maximális költésre 10 fontot javasoltam, az anyuka szerint meg a gyerekek a saját zsebpénzükről szabadon dönthetnek. Így fordult hát az elő, hogy 63 fontot elköltöttünk a játékáruházban.

Délelőtt mentünk a metróhoz és próbáltam kérdéseket feltenni „Hogyan kell viselkedni a metrón?” „Tudjuk” – mondták. Nagyon örülök neki, akkor már csak arra kell figyelnünk, hogy alkalmazzuk is azokat, zártam. És tényleg kibírták, meglepően normálisan a popsijukon maradva a 40 perces utat egy átszállás együtt.

Képtalálat a következőre: „hamleys”

Hamleys – forrás: dailymal.co.uk

Az állomástól a Hamleys felé is rendesen jöttek mellettem, majd az üzletben sem futottak el, amerre láttak.
A Build-A-Bear plüssök lényege az, hogy 20 font körül lehet egyet „csupaszon” kapni, majd hozzá cipőt, ruhákat, kiegészítőket lehet vásárolni kemény fontokért. Egy ilyen plüss kompletten felöltöztetve 50 fontra is simán rúghat.
A kislány a nyuszijának választott szemüveget, utazós bőröndöt, pizsamát, nyári ruhát, mobiltelefont és ez került összesen 32 fontba. Halkan megjegyzem, hogy ennyiből a Primarkban tudok magamnak 3 nadrágot vásárolni.
Utána átsétáltunk a legos osztályra, ahol a 6 éves választott egy mini lego szettet, egy figurát és egy könyvet 31 font értékben.

Majd a gyerekek mondták, hogy mehetünk a Byron Burger étterembe ebédelni. És pontosan tudták is az utat a játékboltból. Nem először jártak egyik helyem sem. A Hamleys üzletnek pont az ilyen visszatérő vásárlókra van szüksége. A Byron meg örül, hogy már 6-9 évesen indul a beszoktatás hozzájuk, vagyis jövőbeli törzsfogyasztó képzés. Szerintem a Byron nem egy nagy cucc, burger…nagy gasztronómia. Ez nem a Vintage Garden Budapest, ahol tényleg kulináris örömöket kaptam a pénzemért tavaly. Nekem burger undorom van, ami az elmúlt évek alatt alakult ki Londonban. Egy felnőtt adag Byron burger 9 fonttól indul, amihez még ugye venni kell külön sült krumplit és még italt is. (Ennyi pénzből már a Wagamamában csirkés-garnélakáros tésztát adnak frissen facsart gyümölcslével.) Csütörtökön anyuka pénzéből ebédeltünk, meghívásra „elviseltem” a Byron bugert is.
Mivel a gyerekeknek volt új játéka így boldogan ültek és jól viselkedtek az étteremben is.
Visszafelé a metrón sem volt gond.

A napi általános viselkedést jónak értékeltem (bár az iPadért volt egy kis sírás), a játékok megtették a hatásukat. Az már más kérdés, hogy holnap után csak egyek lesznek a sok közül és unni fogják őket.

Reklámok

Egy munkanapom” bejegyzéshez egy hozzászólás

TE MIT GONDOLSZ?!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s