2 ismerősöm, akik inspirálnak

Mai cikkben két személyről mesélnék, akik inspirálnak. Mindkettőjükkel Londonban találkoztam, távoli ismerőseim és ma már egy másik országban élnek.

Az egyik ismerősöm, aki személyes kedvencem a Facebookon, ha mondhatok ilyet, egy spanyol srác. Őt véletlen egy távoli ismerősöm által ismertem meg 2012-ben. Összesen Londonban 3x találkoztam vele ilyen-olyan összejövetelek alkalmával. Nem igazán ismerem tehát, csak Facebookról követem és gyűjtögetem az információkat róla.

A spanyol ismerősöm 2011-re elvégezte Spanyolországban a tanárképzőt (nem tudom milyen szakon), majd kijött Londonba au pairnek 70 fontért. Másfél éven belül tanársegéd lett belőle, majd alsós tanító. Az iskolai szünetekben pedig mindig utazott. Bejárta kb. az összes európai fővárost és környéküket, Ázsiában is többször megfordult. Mikor a reptérről csekkolt be az iskolai szünet első napján, volt hogy beírtam neki: „Jó is az a szünet, örülök, hogy így kihasználod”.

Tavaly kora nyáron ért a nagy meglepetés. Kiírta az üzenőfalra, hogy felvették Phuketbe egy nemzetközi iskolába. Így a nyár végén Thaiföldre költözött.
Az utazási alapján nekem mindig is úgy tűnt, hogy szereti Ázsiát. Csak gratulálni tudtam neki. Megcsináltad, megérdemelted az állást.

Az ő példájában az tetszik nagyon, hogy széles látókörrel él. Nem állt meg egy „sima” londoni tanári állásban, hanem kereste a lehetőségeket, hogyan mehetne tovább. És meg is tette a lépéseket.
(Aki egyszer Londonban tanár lesz, sokkal több lehetősége van, mint hiszi. Az angol iskolai tapasztalatot számos országban elismerik)

Mióta a spanyol ismerősöm Phuketben él, iskolai szünetekben Ázsiában utazgat többet. Karácsonykor Balit kereste fel, majd Laoszt is megjárta. Biztos vagyok benne a tavaszi szünetre is valami tuti helyre fog utazni.
Köszönöm neki, hogy utazásos képeivel „csiklandozza” a fantáziámat.
Egy Instagram kép tőle:

A másik személy, aki eszembe jutott az a magyar lány, akit 2012-ben és pont Karácsony előtt ismertem meg. Egy interneten megismert ismerősöm ismerőse. Egyszer összefutottunk, majd 4 évig nem is láttuk egymást. 2016-ban az angol ismerősöm pubtúrájára hívtam el, ott találkoztunk újra.
Tavaly tavasszal említette nekem, hogy pályázni szeretne az Emirateshez.
Bíztattam ugyan, de nem eléggé. Azt kellett volna mondanom neki: „Imádni fognak, úgy felvesznek majd, mint a huzat”.
Ez a csaj ismerősöm olyan szerzemény, hogy mindenkit képes levenni a lábáról. Nagyon gyorsan és könnyen épít kapcsolatokat, plusz természetes szépsége és barátságos mosolya is megnyerő. Aki egyszer megismeri, nem felejti – olyan típusú ember.
Viccelődtem is vele, hogy igazán taníthatna. Valamint párszor azt is felhoztam neki, hogy a modell szakma is tárt karokkal várná, tényleg nagyon jó adottságai vannak.

Kétségem sem volt felőle, hogy az Emirates nem csap le rá azonnal. Természetesen a londoni interjúkon átment és a képzésre Dubajba is kiutazott. Karácsony előtt kezdte el az intenzív tréninget. Mára meg már légiutas-kisérőként több országban megfordult az Emiratessel.
Jelenleg Dubajaban van a székhelye és onnan repül ki-be beosztásától függően.

Nagyon tetszik benne, hogy volt egy álma és megcsinálta.
Nem csak álmodozott, hogy milyen jó lenne, ha egyszer-majd-talán…

Az ismerősömről még annyit is tudni kell, hogy korábban 3 hónapot élt Amerikában is. Igazi életművész, mindig inspirált.
Instagram nyilvános fiókjáról (1669 követővel) egy kép:

Köszönöm a fent említett ismerőseimnek, hogy visznek előre.

2 ismerősöm, akik inspirálnak” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Bogcsi szerint:

    De jó! Erről a lányról írtál pàr sort anno, annyira szuper, hogy sikerült neki! Jó érzés látni, ha valaki valóra vált egy nagy álmot! / Akit én nagyon bírok az F. Peti. Zenész, életművész, egy bohém figura, de közben nagyon is céltudatos és elszánt a vágya megvalósítása terén, ami nem kevesebb, mint a Föld megkerülése. Youtube: Sail Over The Horizon! Imádom! Személyesen is ismerem, nagyon jó arc! A videók között találni delfinekről, tengeri teknőcökről videót, na azok a kedvenceim! Ajánlom néz bele a videókba!

TE MIT GONDOLSZ?!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.