Hallgassunk Szabó Pétert!

Mostanában akárkivel találkozom és beszélgetek, elég hamar szóba hozom Szabó Pétert.
Szabó Péter egy magyar motivációs előadó, akire egy Facebook megosztás alapján figyeltem fel október táján. Az oldala azonnal megtetszett, s azóta követem is napról napra. Sőt, már egy könyvét is kiolvastam.

A youtube videói alatt olvastam a kommentekben, hogy aki Brian Tracyt ismeri, annak Péter semmi újat nem fog adni. Jó, de kérdezzük már meg vidéki magyaroktól, hogy egyáltalán ismerik-e Brian Tracyt? Ja és ő amerikai. Igen, amerikai? Ugye, egy amerikai csak ne akarja megmondani egy magyarnak a tutit – ezt a véleményt ismerősi körben otthon hallottam. „Nem minden amerikai dolog jó”.
Na, hát pont ezért nem kell most semmiféle amerikai személyről beszélnünk, mert nekünk magyaroknak is van már „saját” motivációs előadónk. És annyira más, mikor egy magyar szól a magyarhoz. Jobban figyelünk rá, mert úgy gondoljuk, hogy hasonló háttérből indult, mint mi, vagy jobban megért minket.
(Mellesleg Péter több nagy amerikai előadót ötvöz, pl. Louise Hay is hatással volt rá)

Másik komment „Milyen szép, hogy egyesek mások agyát mosva gazdagoknak meg. Valaki pedig ezt a mesét beveszi”. Remélem Apple terméke van a kommentelőnek, mert hát Steve Jobs is agymosást végzett nem? Szépen elhitette velünk, hogy mekkora szükségünk van a találmányára, s pénzt adtunk ki a termékeiért. Ám, az életszemléletünket az Apple iPhone nem változtatta meg.
Plusz nem lehet az, hogy valaki nem úgy születik, hogy tudja miért van itt, tudja hogyan éljen, hogyan legyen boldog?
És 4 évesen tudtunk írni? Nem…hát megtanítottak minket később iskolában, mert meg kellett valahogy tanulni. Akkor a pozitív életszemléletet is lehet oktatni és tanulni? Valószínűleg igen.

Ami nekem a legjobban tetszik Péterben, hogy ma Magyarországon olyan dolgokról beszél és mer kiállni, ami hmmm „nem elfogadott” még. Például:

Nagyon nagy szükségünk van az életszemlélet váltásra egy olyan országban, ami Európában listavezető alkoholizmusban és öngyilkosságok számában. Van min javítani és van bőven mit tenni.
Örülök, hogy Péter elindított egy pici változást, s egyre nagyobb a követőinek száma is.
Naponta oszt meg pozitív képeket, vagy élő videókat készít. Tudatosan lépek fel a Facebook oldalára és nézem a napi lelki „eledelt” nála. Aki pedig hitetlen, csak annyit tudok mondani, ártani biztos nem fog! Maximum segíteni.

Örülök, hogy így év végén megtaláltam Szabó Pétert a világhálón, biztos nem véletlen jött most az életembe. Tényleg, mindenkinek csak ajánlani tudom őt!

Szabó Péter Facebook: ITT, youtube: ITT
Frizbi adás:

Ha jövőre Londonban jár, odaérek a tréningjére!

Reklámok

TE MIT GONDOLSZ?!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s