Adventi történetek II.

karacsonyi-mesekFolytatódik az MBBK közösség játék, karácsonyi történetek sorozat.

Legyen a fa alatt…
Ohh, hát először is legyen fa. A londoni „vándorcirkusz” életmód egyik nagy hátránya, hogy az embernek nincs Karácsonyfája. Mikor pár vadidegen él együtt egy lakásban, ahol akár egy nappali sincs, s csak a saját kis szoba az egyetlen privát szféra, ahova meg nem fér egy fa. Évek óta nincs Karácsonyfám, vagyis évek óta egyáltalán fát sem díszítettem már. Milyen is az? 😉

Jó, ha hazamennék az ünnepekre, szüleimnél állni fog a fa. De nem megyek haza, így idén sem lesz fám és egyértelműen a fa alatt sem lesz semmi.

Mióta nem járok haza, a karácsonyi ajándékozás is kimarad. Nincs az, hogy ohhh, mit fogok kapni, mert nem fogok kapni semmit sem. De karácsonyi bevásárlást sem kell tartanom. Nem kell agyalnom és ötletelgetnem. Mindig csak annyit kérek az otthoniakról, hogy gondoljanak rám pozitív érzéssel, s én is hasonlóan teszek. Ez pont elég, s ha őszinte akarok lenni, az elmúlt években nem éreztem úgy, hogy őrültem hiányozna valami – a kimaradt ajándékok miatt.

A tipikus karácsonyi ajándékozás hiánya ellenére is, azért lenne kérésem. Én az Égieket, az őrangyalomat kérném, hogy vigyázzon rám és legyek mindig biztonságban. Köszönöm nekik, hogy július 14-én a hajam szála sem görbült Nizzában, s vigyáztak rám. Adtak egy belső késztetést, hogy máshonnan nézzem a tűzijátékot (a parton, picivel odébb).
Londonban is szükségem is van ezekre a belső hangokra, biztonságom védelmére. Sőt, bármerre megyek is a világban a jövőben, kérem, hogy vigyázzanak rám.
Karácsonyra, de egész további életemre is ezt szeretném „a fa alá” tőlük.

8-home-alone-2-lost-in-new-york-quotes

És még mielőtt valaki sajnálkozna, „szegény lánynak” még fa sem jut ebben a nagyvárosban…saját döntés alapján nem hazafelé veszem az irányt. A fenyőfa helyett lesz majd óceánpart, pálmafák és 26 fok, szóval nem lesz rossz soron idén sem az ünnepekkor.
So let’s decorate a palm tree 😀

Reklámok

TE MIT GONDOLSZ?!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s