Egy hasznos alkalmazás Londoniaknak

Tavaly tavasszal egy London mellett élő ismerősöm kezdte el nekem az egekig dicsérni a Citymapper alkalmazást. Köszöntem, nekem nem kell Citymapper, ismerem már a várost, meg ott a google, használom azt, ha közlekednem kell.
Pár hónappal később egy magyar összejövetelen jártam, ahol megint szóba került a Citymapper. Ne csináld már! Komolyan, te még nem használtad – mondták többen. Nagyon tuti, élő adatokat használó rendszer, pöpec dolog. OK, elhatároztam, hogy adok egy esélyt és letöltöm.

Olykor-olykor igénybe vettem, aztán idén direkt lekértem olyan útvonalak, amiket hetente használok. És bassz. Hogy én erre miért nem gondoltam!? Miért ragaszkodom a metróhoz, ha busszal gyorsabb! És miért ragaszkodom egy olyan átszálláshoz folyton, ami több időbe kerül.
Rádöbbentem, hogy a Citymapper okosabb, mint én. És ha már korábban is használtam volna, súlyos 10 percekkel is gyorsabb lehettem volna akár. (ami hónapokra nézve már mérhetően sok idő).
Mióta tényleg bízom az appban, pikk-pakk eljutok bárhova. De tényleg. Múltkor délnyugat 2-es zónából észak 4-es zóna 45 perc alatt megvolt.

Mikor az angol ismerősöm meghívott Bromleyba, már vakon a Citymapperre hallgattam. Pontosan megmondta a program, hogy a Victorián 5 percem lesz az átszállásra és 4-es vágányról indul a vonat. Aztán hány perc alatt érek ki, hány megálló és hol várjam a buszt tovább. És hajszálpontosan a kiadott idő alapján érkeztem meg. What?! Ja, működik.

Úgyhogy, ha valaha rohannotok kell, Citymapper! Tényleg. Díjazott app és millió elégedett felhasználó világszerte, nem mesehab.
Amiért nagyon tuti, hogy élő adatos frissítéses. Vagyis beolvassa, hogy mondjuk éppen a Jubilee metróvonalon késés van, akkor nem fog arra irányítani véletlen sem. Alternatívákat keres. Vagy lezárás van egy vonal bizonyos szakaszán, semmi gond, tudja az app, mást fog ajánlani. És az is előfordulhat, hogy elindultál az általa kiadott terv alapján, de időközben a forgalom függvényében változtat rajta. (GPS alapján tudja, hol jársz) Azt nézi, hogy éppen mi a leggyorsabb verzió.
Az útvonalak mellett az utazás pontos árát is mindig kiadja, ezt is bírom benne.

Nézzük is a gyakorlatban. Random beírtam egy útvonalat.
Ár és menetidő, utazási opciók: (Uber 🙂 is )
2016-09-29-5Élő adatok az kiindulási állomásról:
2016-09-29-1Teljes útvonal térképnézetben (adott szakaszokra kattintva közelítve behozza)
2016-09-29-4A kis teleszkópot (Telescope) alulra görgetve találjuk meg, rákattintva behozza az adott utcaképet. Házszámra a pontos ház képét. (Áldás)
2016. 09. 29. - 2.pngA Citymapper alkalmazás folyamatosan terjeszkedik, egyre több nagyváros elérhető már rajta. Pl. Madrid, Lisszabon, Berlin, Róma, Amszterdam, New York, Los Angeles, Lyon, Párizs, Milán, Szingapúr, Stockholm stb. 
Szóval, ha turisták lesztek a jövőben a fentiek egyikében, szintén nagyon ajánlott letölteni. Ezt nem csak én mondom, hanem az app véleményezői is. 

Nekem bejött, remélem ti is hasznát veszítek az alkalmazásnak. 

TE MIT GONDOLSZ?!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.