Rio 2016

forrás: youtube.com

Olimpiai lázban égnek a magyarok. Mindenki Katinkáról és Kenderesi Tamásról beszél, a többiek meg csak úgy vannak. Aki nem szerzett érmet, az nem számít. Sőt, egy ezüstérem sem a teljes dicsőség, láttam kommenteket Imre Gézáról szóló hírek alatt. Szász Emese győzelmét meg kb. potyának vettük, Szilágyi Áron diadalára pedig aztán végképp senki sem számított. De azért „jól jött”, na.
A 4×200 m női gyosváltónál meg azt olvastam, hogy ‘ha Jakabos Zsuzsanna az úszásnak fele annyit szentelne, mint a szépségének, nyertek volna’.(?)

Most komolyan?! Mindenki, aki kvalifikálta magát, már fél nyertes és mindenki, aki egyetlen számban is szerepelt, rendesen és becsületesen készült hosszú hónapokig, évekig. Mindannyian vastapsot érdemelnek. Gyurta Dani is megérdemel egy gratulációt, de Cseh Lászlóra is gondolhatunk. Ott volt, úszott, kiadta magából. Csak ez most nem az ő napja volt.
Magánemberként sincs két egyforma napunk, hát még egyforma jól sikerült napunk, akkor hogyan várhatjuk el sportolóktól, hogy egymást követő Olimpiákon (alapban) nyerjenek.
Gyurta Dani a 2012-ben Londonban megmutatta, hogy az olimpikonok között van helye. És nagy örömet okozunk nekünk aranyával. Ne felejtsük el!

A hírekből hiánylom a döntőst helyezést el nem ért, ám jól szerepelt versenyzők nevét.
Minden információ könnyen lekövethető, ha a google keresőbe beírjuk: Hungary Rio
Kiadja az összes versenyszámot napra lebontva és melyik sportolónk volt érdekelt, milyen helyezést ért el. Példa:
A gratulációt megérdemlő további versenyzőink (eddig)
Kapás Boglárka – 400 m gyors – 4. helyezés
Sidi Péter – 10 m légpuska – 5. helyezés
Ungvári Miklós – cselgáncs (73kg) – 4. helyezés
Aztán, tegnap voltak a vitorlás selejtezők, ahol Berecz Zsombor az 5. lett. Említette egyáltalán ezt valaki?
A csoportversenyek is elindultak vízilabda, tenisz stb.

Van még bőven kiért szurkolnunk! És tényleg ne úgy tegyünk, hogy arany vagy „semmit sem ért”.

Az Egyesült Királyságból élő közvetítéseket a http://www.bbc.co.uk/iplayer lehet megtalálni. (A rendszer felteszi a kérdést, hogy van-e TV license, rámentem, hogy igen)
Okostelefonról az BBC iPlayer app és BBC Media Player app letöltése után fog működni a közvetítés wifi kapcsolattal.

A sportnaptár és minden egyes sportolóról információ egyszerűen lekérhető a google által. Csak be kell írni pl. Rio 2016, Hosszú Katinka és enter.

Örüljünk az aranyaknak, de ne feledkezzünk meg a többi sportolóról sem!
Jó szurkolást kívánok 🙂

Reklámok

Rio 2016” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Bogcsi szerint:

    Részben egyet értek, de szerintem akinek helyén van az esze, az úgy gondolkozik, ahogy TE is. Én is így gondolkodom. Katinkának a közös bajai származás miatt drukkoltam, és fenn maradtam éjjel. Olvastam az írásait, figyeltem őt korábban is, nagy élmény látni a győzelmét. De mellette a pólosokat, judo-sokat, tőr – és kardvívókat, lövészeket, stb. is követtem. Sokat lehet tanulni ezektől a kiemelkedő tehetségektől. Sőt az egyes sportágakat is kicsit jobban meg lehet ismerni. Ungvári Miklós nagyon szimpatikus sportoló, nagyon drukkoltam neki. Imre Gézának is remélem inkább erőre kap és esetleg még el tud indulni nagy versenyeken, a csalódottságát megértem, hiszen közel volt az aranyhoz, de itt a világklasszisok közt a dobogó első 3 foka óriási dolog, le a kalappal előtte. Hasonlóan Mohamed Aida előtt is aki 2 évtizede szerepel világversenyeken. Szimpatikus volt nagyon Csoknyai László cselgáncsozó is aki majdnem sírva fakadt a nyilatkozata alatt, annyira sajnálta a kiesést és bocsánatot kért, hogy csalódást okozott…Pedig neki sincs mit szégyelni. A vitorlás selejtezőket mutatta a tv, ahol Berecz Zsombor szerepelt. A többieket is megszólaltatták. Az M4 facebook oldala nagyon aktív és élőben lehet követni az események javát. Emiatt mondom, hogy részben értek egyet, mert ott láttam kiesetteket, és nem feltétlen volt igaz, hogy nem kapnának megfelelő figyelmet. Inkább az emberek vannak úgy, hogy választanak favoritokat, … Hát igen, innen van igazság bőven abban amit írsz. Minden kijutott versenyző lehet példakép, lehet válogatni, nem csak az aranyérmesek, vagy dobogósok közül.

TE MIT GONDOLSZ?!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s