Amikor mi keresnénk lakótársat

room_to_rent_UKMár 4 hónapja élek az jelenlegi albérletben, s most végre nem én keresek, hanem mi keresünk egy új lakótársat. Már kezdtem is dörzsölni a tenyerem, hogy végre a másik oldalon állhatok. Én lehetek az, aki megnézi a népet, aki hozzászólhat, hogy ki költözzön be. Igen, csak most a Brexit után (vagy fene tudja) nincs dömping. Nem tódulnak az emberek, hogy kivehessék az nálunk megüresedő szobát.
A hirdetésünk már másfél hónapja fent van spareroom.co.uk és eddig összesen 4-en jelentkeztek, akik közül 2 el sem jött a megbeszélt időpontra.

A kanadai lakótársam megy el a Jeff kutyussal, mert talált egy jobb állást Londonban és innen bejárni elég macerás lett neki, közelebb költözik hát a munkahelyéhez. Bár, érzéseim szerint az olasz hapsi és közte valami nézeteltérés is lehetett, mert gyanús. És bízok a megérzéseimben. Főleg furcsa, hogy mióta hivatalos a kiköltözési dátum, mintha ők ketten kerülnék egymást. Tesznek róla, hogy együtt ne legyenek a konyhában, elzárkóznak a szobájukba. Korábban pedig este tracspartikat szoktak tartani és akár együtt is elvitték a kutyát sétálni.
Fogalmam sincs mi történhetett. De már megszoktam, egy állandó dolog van és az a változás. Ha megy, hát sok sikert neki. A kutya azért hiányozni fog.

Visszatérve a kiadó szobánkra. Először 635 fontért lett meghirdetve, ami már az előző árhoz képest 35 fonttal több (így húzzák le mindig az embert, mindig egy kicsit drágább lesz az új albérlőnek). De erre az összegre senki sem írt. Így hát maradt a 600+ rezsi/ hó ár. A szobában van egy dupla ágy, íróasztal, nagy kanapé, közepes méretű szekrény is. Déli fekvésű, egész délután betűz a nap. Az ablakok ezek a frankó műanyag szuper jól szigetelősek már és a lakás rendben tartott, tiszta.
Egy 3 szintes panelblokkban vagyunk az első emeleten. Ami talán negatív, hogy mögöttünk van egy 7 emeletesekből álló paneltelep, ahol sok állami segélyből élő tengődik. Viszont a velünk párhuzamos utcában, északi irányban meg millió fontos lakások vannak. „Két világ” határán vagyunk pont.
Ami kedvezőtlen, hogy a legközelebbi metró egy 20 perc séta, vasútállomás 15 perc séta vagy központi vasútállomás 5 perc busszal. Innen a belvárosba bejárni dolgozni napi szinten egy kisebb katasztrófa, bár legalább 2-es zónán belül vagyunk még.

Az olasz hapsi csak lányt preferál azzal a szöveggel, hogy nem akar velem kiszúrni, mint lánnyal. Nem szúrna ki velem. Amíg valaki dolgozik, nem füvezik, tiszta, rendet tart és kellemes személyiség, tök nem bánom, hogy ki költözik be. És fiúkkal amúgy is hamarabb kijövök, mint lányokkal.
Másik kikötés, hogy ne legyen olasz, de magyar se. Mert akkor a kommunikáció elcsúszna. Mindenki beszéljen más nyelvet és majd angolul csevegünk. Ám, legyen. Aztán, ha nem veszi ki senki, majd úgy is enged ezekből az igényekből, tutira.

Ahhoz képest, hogy tavasszal egymás kezébe adtuk a potenciális albérlőkkel a kilincset, és a már lakásban élők interjúztattak, méregették a népet, most döglött a piac. Nem kell senkinek sem egy kiadó szoba Londonban. Nem csak a mi példánkra alapozom, hanem az ismerősöktől hallott infókból is ez jön le, valamint a szomszéd lakásban sem akart elkelni egy miénknél olcsóbb szoba sem.
Ez a Brexit első hulláma lenne? vagy pusztán nyár van, vagy a 600+ rezsi már sok (mert “túl jók” a londoni fizetések. És inkább élnek az emberek zsúfoltabb lakásokban max. 450/500 fontért? Ugye…ugye…

Ezt a cikket szerettem volna úgy megírni, hogy az albérletkeresőkről szóljon, mert arra számítottam tényleg, hogy majd csekkolhatom az embereket ezerrel. Ám, nem találkoztam cikk alanyokkal, így most várok. A lakótársam (a tulajdonos nevében) meg bízik, hátha valaki last minute-ben azonnal kiveszi a hétvége folyamán. Meglátjuk.
Nem én az kecóm, de valóban egy üres szobát fenntartani luxus ebben a városban.

Reklámok

TE MIT GONDOLSZ?!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s