Az albérletem

Már két hónapja, hogy itt élek az (új) albérletben.
Ez az eddigi legjobb albérleten itt Londonban, de ezzel párhuzamosan ugye többet fizetek, mint bármikor korábban. Ahogy már többször mondtam, pénztárcafüggő, hogy hol lakik az ember. X összegnél megnyílnak az „álomszobák”, x összeg alatt meg éppen kapsz egy egérlyukat egy ággyal.

Egy 40 körüli szardíniai olasz férfivel és egy 40 körüli kanadai hölggyel élek együtt, akik ugyan úgy dolgoznak, ugyan úgy teszik az életüket, mint én.
Az olasz férfit, ha csak úgy az utcán látnám velem szemben jönni, nem lenne szimpatikus. Sokszor nagy pulcsiban és kapucniját a fejére húzva közlekedik, ami nem túl megnyerő számomra. Ha pedig este mögöttem sétálna a járdán, talán tartanék is tőle. De így, hogy ismerem már jobban, itt élek, egyáltalán nem rossz ember. Biztos neki is megvan a maga kis sztorija, hogy 30 körül miért is lécelt le otthonról, miért is jött ide. Majd talán egyszer mesél részletesebben, ha olyan pillanata lesz (mert érdekelne amúgy).

A kanadai hölgy, hogy pontosan hogyan is került Európába, számomra egy rejtély. Nem Angliában kezdte az életét. Korábban 2 évet élt Isztambulban, meg Szófiában is megfordult. Nagyon piszkálja a fantáziámat, hogy a munkavállalási engedélyét hogyan járta ki. Főleg Törökországba, ami még nem is Uniós tag (?). Azt sejtem, hogy valami specifikus területen van szaktudása van, mert hát kb. tárt karokkal várták. De Kanadából miért pont Törökország lett első körben? Ez a történet is nagyon izgalmas számomra, meghallgatnám. És persze teljesen természetes, hogy az összes családtagja még Kanadában él, csak ő lécelt le a 30-as éveiben. Mondjuk, azt mondta, hogy borzalmas hideg van arra, s valami kis településről származik, ahova még eljutni a reptérről is elég macerás.

És még van nekünk itt az albérletben Jeff, a világjáró kutya, akit Kanadából hurcoltak ide kerülővel. 6 éves picit elhízott Yorkshire terrier lenne ő, aki a hétköznapjait itthon tölti magában. Reggel és este 2x meg van jártatva, de napközben itt bent ül magányosan a lakásban.
Aranyos kutya, nagyon hamar megszokott és azonnal barátságosan fogadott. Ha éppen olyanja van, privilégiumot élvez nálam, felugorhat az ágyamra és henyélhet mellettem.
Bírom benne, hogy okos. Reggel, ha alszom, valahogy tudja, hogy alszom még, eszébe nem jutna az ajtómat kaparni, bekéredzkedni. De ha már ébren vagyok, akkor néha igen is akar egy tiszteletkört tenni a szobámban. Érdeklődve szimatol mindig, keresi a kaját, mert enni aztán tudna.
Amúgy roppant csöndes és éjjel egy hangja nincs, napközben is összesen a postásra jelez be. Amit pedig a legjobban bírok, hogy vár haza. Lent a légcsőházban berakom és elfordítom a kulcsot, már vakkant is az első emeleten, hogy tudja, én vagyok. Felérek, már az ajtó mögött nagyon izgatott. Kinyitom az ajtót, már ugrik is. Boldogan csóválja farkát és vakkant párat, hogy mindenki tudja, megjöttem. Annyira más úgy hazajönni, hogy van itthon egy kutya.

Mindkét lakótárs nagyon rendszerető. Itt soha egyetlen mosatlan tányér nincs otthagyva, a konyhapult mindig makulátlan stb. Ahogy az olasz mondta: „A titok annyi, hogy mindenki maga után rögtön eltakarít. Így senkinek nem kell a szabadnapját takarítással eltöltenie”. És valóban működik.
Még én vagyok a legrendetlenebb, ha a saját szobámat nézem, mert náluk mindig be van vetve az ágy, egyetlen ruha sincs előhagyva stb.
Az életvitelüket nézve, itt este 10-re csendbe borul a lakás. Mindenki szépen elvonul és pihen, majd 11-re már kb. mindenki lefekszik. Itt tényleg lehet pihenni, mert nincs egyetlen zavaró hang sem. Plusz egy zsákutcában van a 3 emeletes panel, ide még a kocsik zaja sem szűrődik be.

A szobám pedig szép és világos. Észak fekvésű, ami azt jelenti, hogy reggel pillanatok alatt világos van. Még a bordó függönyön át is besugárzik a napsütés. Jó így kell, aktivizál.

Hát így élek most, s remélem, jó darabig még maradhatok itt.

Reklámok

Az albérletem” bejegyzéshez ozzászólás

TE MIT GONDOLSZ?!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s