Pubozás + Monument

Nemrég valaki megkeresett, hogy ajánljak egy pubot Londonban. Gondolkodás nélkül a Wetherspoon pubokat mondtam. Franchise alapján működik, de az a szép benne, hogy minden egyes pub máshogy néz ki kívülről és belülről is. Csupán az ételek listája és minősége ugyanaz mindenhol. Nyugodtam végig lehet járni több pubot is, mert x különböző burgert kipróbáláshoz idő kell.
A Wethespoon-t az árak miatt is javaslom. Minden nap van valami akciós opció. Pl. Szerdánként ’Csirke Club’ napon minden csirkés étel itallal együtt kedvező áron kapható. Plusz minden egyes nap elérhetőek a burgerok és egy üdítő/sör „együtt” ajánlat. Pl. Egy Tennessee burger és egy 1 pint Guinness kb. 8,9 font.
(A belvárosban drágább, külvárosi részeken olcsóbb a Wetherspoon)

Az ételek mellett az igazi angol pub élményt is megkapjuk itt. Némelyik pubjuk annyira gyönyörű, hogy nem igaz! Van, ahol maga a pub női WC-je is egy látványosság márványszoborral a középen.
Holborn állomás közelében kedvenceim: Knights Templar, Penderel’s Oak

Knights Templar – forrás: internet

Leicester Square mellett (Foci és egyéb nagy sportesemények alkalmával nagy kivetítő van a falon): The Montague Pyke
Tower of London mellett (megéri benézni!): The Liberty Bounds
Pubkereső a honlapjukon elérhető (Város, nevezetesség, pubnév vagy GPS alapján): https://www.jdwetherspoon.com/pubs/all-pubs

Ha már jól kipuboztuk magunkat és a belvárosban vagyunk, miért ne mozognánk le az x ezer Kcal-t? Tökéletes program a Monument. Miután megmássza az ember a 311

Monument – forrás: wikipedia

lépcsőfokot, érezni fogja a vádliját, garantálom. Kell egy minimális fizikum, de még így is majd kiköptem a tüdőmet, mire felértem. Keskeny csigalépcsőn kell felfelé haladni, néha más emberek mellett ellépkedni. De a látványért megéri. Ł4-ért élvezhetjük a londoni panorámát, amihez ugye egy kis Gym-es mozgás párosul. Fent ráccsal van körbevéve a kilátós rész, hogy az öngyilkossági kísérletet kizárják. (Tanultak a múltból, mert sajnos többen itt vetettek véget az életüknek).

Lépcső – saját kép

A Monument-et 1671-ben kezdték el építeni a londoni tűzvésznek emléket állítva. A torony közelében volt megtalálható az a pékség, ahonnan a tűz elindult. 61 métter magas maga az építmény. A 17 század óta pedig a környéke igencsak megváltozott.
A kilátón szemben a Shard tűnik fel azonnal előttünk, mögöttünk pedig a City of London irodaházai tornyosulnak. A messzeségben kirajzolódik a Canary Wharf is. Lenézve az autók pici Matchbox-ként hatnak, s minden ember egy kis picurka valami.
12705552_1012604775429645_3899618467343940587_n
Hivatalos honlap: ITT

A pubozáshoz és a Monument-hez még csak annyira jó idő sem kell. Szóval, ha nem esik erősen, és nem fúj nagyon a szél, kellemes vasárnap délutáni programot ki lehet belőlük hozni.

Pubozás + Monument” bejegyzéshez ozzászólás

TE MIT GONDOLSZ?!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s