Piacozzunk Londonban! II. – Camden Town és a Made in Hungária kifőzde

Jöjjön most egy piacos bejegyzés. Terítéken a Camden Town. A hely egészen pontosan a Regent csatorna mellett található a Camden Lock-nál, London 2-es zónában. A csatornán egy vízlépcső található itt, innen kapta a „zár” nevet.
A Camden Town az egyik legnépszerűbb (Top 5) városrész a turisták körében. Akár egy forgalmas hétvégén 100 ezer ember is megfordul itt.

camden terkep

A Camden ételpiacként működött már a 20. század elején is, majd a század végére kiteljesedett, s mindenféle egyéb üzletekkel gazdagodott. Olyan terméketek lehet kapni, aminek létezését sem gondoltad volna. Mindenféle stílus és irányzat képviselői is be tudnak vásárolni. A Punk, Rock, Hippi, Emo stb. és még egyéb bizarrnál bizarrabb ruhákat árusító bódék is várják a helyieket és turistákat.
Én a Camden Town-ról így szoktam vélekedni: Amit itt nem tudsz megvenni, az nem is létezik.

A piac legnagyobb része a „lóistállók”, ahol ló szobrokat találunk, mert eredetileg tényleg istállóként és lókórházként funkcionált. Van itt antik árus, bakelit lemez eladó, bőrműves is. Minden egyes pici üzlet egyedi, s pont ezt teszi színessé és sajátossá az egész piacot.

Ajánlom, hogy a londoni szuvenír vásárlást itt, a Camden-ben tartsátok, mert az ajándéküzletek árai itt a legkedvezőbbek és széles a kínálat is. Illetve, ha bármilyen konkrét ajándékra szükségetek van, azt is itt vegyétek meg. Pl.: Egy ezüstgyűrű a Camden-ben 6 fonttól van, míg mondjuk a Covent Garden-ben/Portobello Road-on ugyanez 15 font is lehet.

Ha pedig kinézelődtétek magatokat a néha labirintusjáratra emlékezető üzletsorok között, irány a Made in Hungária magyar kifőzde, ahol magyar, frissen főzött ételek a hét minden napján reggeltől késő estig fogyaszthatóak! Mert Londonban a magyar ételekről sem kell lemondanunk.
Nem is olyan rég, valaki megkérdezte: „Azért jársz a Made in Hungáriába, mert hiányzik a magyar konyha”. Buta kérdés, én miért nem kérdezem az otthon élő rokonaimtól, hogy „ti mikor hagytok fel a magyar ételek evésével”? Magyar hasba magyar kaja. Most ne már, hogy a kínai/indiai kajáldában hagyjam ott a fontjaimat vasárnap! Hadd támogassam a londoni – magyar vállalkozást, plusz a szervezetem  a magyar ízekhez szokott, és jól is esik a magyar étel.

0001-es stand a Camden Lock feliratú híd előtt rögtön balra forduljatok, majd jobbra nézzetek és ott lesz a hely. Kép forrás: Made in Hungária Facebook

001-es stand, a Camden Lock feliratú híd előtt rögtön balra forduljatok, majd jobbra nézzetek, és ott lesz  rögtön
Kép forrás: Made in Hungária Facebook (Kattints a képre)

A Made in Hungária az 1-es számú ételstand a piacon. Legyünk már erre nagyon büszkék! Konkrétan a bejáratnál jobb oldalon azonnal bele is tudtok botlani óhatatlanul is a helybe.
95% esélyt adok, hogy az eladó egy szőke, bájos mosolyú hölgy lesz. Ő veszi fel a rendelést, utána a benti kis részben helyet foglalhattok, majd várjátok, hogy hozzák a finom ételt.

Az ételek

Az ételek

Ha nagyon éhesek vagytok, kezdjétek a levessel, majd választani tudtok legalább 7 féle különböző kaja közül (sült kolbász, lángos, brassói, rántott sajt, rántott hús, húsos káposzta stb). És ne felejtsétek, hogy van pálinka is, akár azzal is kezdhetitek az étkezést. Üdítőnek pl. Traubit, Cappy-t is vásárolhattok, de persze magyar sör is van.
Ha pedig még mindig fér a pocitokba, miért ne kóstolnátok meg egy süteményt (Isler stb), túrós/meggyes pitét, vagy egy finom Somlóit.
Garantáltan jóllakottan fogtok távozni!

A csillár és a Lánchíd kép + a hely neve

A csillár és a Lánchíd kép + a hely neve

Az ételek mellett azért szeretem még a Made in Hungáriát, mert nagyon vonzó és csinos a belső berendezése. A lámpatartó kocsikerékből van, a falon a Lánchíd képe van elhelyezve, illetve a kis polcokról magyaros bögrék és kulacsok „kacsintanak” ránk. Jó ide betérni komolyan mondom. És az sem mindegy, hogy ebben a multikulti városban van olyan hely, ahol kedvesen és magyarul szólnak az emberhez!

Na és az árak, egyáltalán nem drága kifőzdéről beszélünk. Egy rántott sajt + rántott hússzelet, köret: fél – fél adag krumpli, rizs + töltött paprika savanyúként, egy Cappy és 2 db rétes = 13,5 fontot.
(sör és pálinka persze megdobná az összeget)

Hamarosan újra találkozunk Camden!

U.i. A Made in Hungáriát még Kasza Tibi is felfedezte és örült, mint majom a farkának: ITT

Reklámok

Piacozzunk Londonban! II. – Camden Town és a Made in Hungária kifőzde” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Veres Tibor szerint:

    Nagy élmény volt a Camden.( 2 hete voltam ott egy pénteki napon) A Litle Venice-től mentem vizibusszal, egy kis hajókázás jól esett. Két éve egy ismerősöm volt a magyar kifőzdében, tőle azt hallottam, hogy a személyzet nem magyarokból állt, hanem lengyelek voltak. A szőke hölgy stimmel. Nem teszteltem, nem tudom a jelenlegi felállást.
    Persze a környéken leülni nem lehetett, annyian voltak a többi kifőzdés pavilonnál is.
    Az ajándéktárgyak árai tényleg itt a legolcsóbbak, érdemes szétnézni. (sajna a kori sör eléggé húzós volt (6 font) , de sebaj.)
    Ha még egyszer eljutok Londonba ismét elmegyek a Camden Town- ba. Mindenkinek ajánlom a hajókázós utat is (9 font, de csak kártyás fizetés van! ) Jó utat…

TE MIT GONDOLSZ?!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s