VISSZA A JÖVŐBE a jelenbe ért

Hát megtörtént. Jelenbe ért a Vissza a jövőbe film. 1985-ben nem is sejtették a készítők, hogy mekkora őrület lesz a trilógiából, és 30 év ide vagy oda, még mindig imádják az emberek. Még azok is szeretik, akik a filmek készítésének idejében a Föld nevű bolygón sem léteztek.

bttf6

Én először fiatal tizenévesen láttam, s rögtön meg is mondtam a tutit: Egy baromság. Ne már. Nincs valóság alapja és túl érthetetlenek az idősíkok. Aztán a húszas éveimre megértettem, megszeretettem a filmeket. Ha Michael J. Fox karakterét nézem, nem volt nehéz végül elcsábítani. Megzabálom olyan édes! De tényleg.

bttf5

Az első McFly: Eric Stolz. Az ő jelenetinek újraforgatása Michael J. Fox-al 3 millió dollárral növelte a költségvetést.

Pedig nem könnyen indult Michael J. Fox Vissza a jövőbe legendája. 1985-ben a Familie Tie (Családi kötelékek) producere nem akart belemenni, hogy Fox szerepelhessen a filmben (Így első McFly Eris Stoltz lett). Végül pedig csak olyan feltétellel engedte el, hogy egyetlen forgatási napot sem hiányozhat! Így Michael-nek ki kellett dolgoznia egy tökéletes időbeosztást, ami mindkét produkciót befedte. A Family Tie stúdióban napközben forgatott, majd este 6-kor már ment is az Universal Stúdióba, ahol másnap hajnalig zajlottak a jelenetek felvételei. A kinti részeket pedig csak hétvégén tudták rögzíteni.
Michael J. Fox-nak a minimális alvásmennyiséghez kellett szoktatnia magát, hogy mindkét produkció zökkenőmentesen és az időpontokat betartva haladhasson. Nem kevés áldozatot hozott, de 30 év távlatából mondhatjuk, hogy jól járt vele.

Egy 2010-es interjúban Fox azt állította, hogy még a mai napig ismeretlen embereknek a világ különböző országaiban a McFly név ugrik be őt meglátva. „Nézd, az nem McFly?”

Michael J. Fox a II. film kedvéért gitár leckéket vett, és tökéletesen megtanult gitáron imitálni. Az 1955-ös jelenetben a kezében lévő hangszer valójában 1958-as típus, de ez csak egy kiváló szakértői szemnek tűnik fel egyedül.
Illetve sokan azt gondolják, hogy a gördeszkás jeleneket is színész játszotta. Igaz, hogy elég jól tudott 1985-ben amúgy is gördeszkázni, de a hajmeresztő mutatványokat egy profi dublőrrel vették fel.

Beszéljünk a jövőről, azaz már jelenről: 2015. október. 21.
Mikor Doc és McFly megérkeztek a jövőbe, nekem olyan rémisztőnek tűnt minden. A levegőben röpködő autók és dudáik nem túl barátságos fogadtatást nyújtották, olyan mai szemmel nézve, mintha a jövő „gonosz” és agyafúrt lenne.
Robert Zemeckis nyilatkozta, hogy a jövőbeli „jóslatokat” tudósokkal folytatott kutatás alapján állították össze. „A repülő autónak esélyét sem láttuk, de Istenem, jól mutattak a filmben” – mondta.
bttf5
Továbbá nincs önzáró Nike cipőnk, alakfelvevő dzsekink, ami magától is szárad. És a házakon is még rendes zárak vannak, amik kulccsal működnek, az ujjlenyomat olvasós rendszer sem lett kiépítve. Valamint a repülő légdeszkára is várnunk kell még picit.

Nézzük most az, ami viszont bejött:
Megosztott TV képernyő, ami mellesleg vékony
back to the future 1
TV-s videó beszélgetés (Skype-t megálmodták)
bach to the future 2
Mikró – kis adagból nagy adag (részben jó jóslat)
back to the future 3

És végül egy kis érdekesség. Az 1985-ös „jövő” újságban a hírek szerint Diana királynőként meglátogatja Washingtont. A Chicago Cubs megnyeri a szériát, és az USA-nak női elnöke van.

"Jövő" újság

“Jövő” újság

Egyetlen hír sem jött be, sőt mint tudjuk. Diana már rég meghalt, Erzsébet pedig még mindig trónon van.

2015. október. 21-én semmi hatalmas nagy dolog nem történik a Földön, csupán pár Vissza a jövőbe találkozó kerül megrendezésre. A legjobban pedig azok teszik most, akik az Universal Stúdióba látogatnak el, hogy a filmben szereplő DeLorean-nel és a díszletekkel fényképezkedjenek.

Csodás Vissza a jövőbe napot!

(Képek forrása: google képek)

Reklámok

TE MIT GONDOLSZ?!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s