Ezt néztük 13 éve

13 évvel ezelőtt indult el a magyar televíziózás a lejtőn.

forrás: internet

forrás: internet

2002. szeptember 2-án beköltöztek a lakók a Big Brother házba. Elkezdődött a Valóság Show korszak, aminek igazából semmi köze nem volt a valósághoz. Nem egy átlagos élet, egy villában heccelni el napokat, hónapokat.
Összezártak 12 különböző embert, hogy aztán csinálják a balhét, néha veszekedjenek, esetleg egymásnak essenek szóban. A napi teendőik közé tartozott a jacuzzi, s utána az volt a legnagyobb probléma, hogy beleszartak a tyúkok.

Mégis néztük a semmitmondó szennyet, ami folyt estéként a TV2-n. Miért? Miért érdekelt minket, hogy Éva félmeztelenkedik, Renáto vuffanculo-zik, Bálint meg alvajáróként viselkedik egész nap?
Engem azért kapott el a Big Brother mánia, mert új volt. „Ami nyugati cucc, csak jó lehet”. Ha ezt nézik más országokban, akkor ez biztos menő.

A ház lakói igazi sztárok lettek Magyaroszágon. Megőrjítették a nézőket, s róluk beszéltünk még az iskolában is napközben. Láttad ezt és ezt? Mit gondolsz, Zsani most összejön Szabival?
Vajon Pongó így megy úgy stb. Most akkor Andi szűz vagy nem?
Az életünket ugyan előrébb nem vitték a Big Brother nevű „mű” színjáték adásai, de legalább butulhattunk a TV előtt, s megengedtük a „doboznak”, hogy átmossa a gondolatainkat alvás előtt.
Jó kis esti „mese” volt a sok baromság, ami a lakókkal történt.

Aztán December Éva megnyerte a show-t. És hova jutott vele? Hát sehova. De valójában mit is várhattunk attól a nőtől, aki pultos volt, akinek sose voltak milliói. Egy ember, akinek fogalma sincs, hogyan kell bánni a pénzzel, majd 16 milliót rászabadítunk: Csőd lesz rövid időn belül.

Döbbenetes, hogy még x év távlatából is fel tudom sorolni a nevüket, s nem csak én, de sokan emlékszünk rájuk. Sőt, azt is fel tudom sorolni, ki mivel foglalkozott anno. Nevük alapján pedig többükre is rátaláltam a Facebookon. Hát, legalább a fél csapat már külföldön él. Aki pedig otthon van pl. Bálint, kerüli a nyilvánosságot.
Az egykori lakók nem szoktak már nyilatkozni, mert úgy érzik negatív az általános megítélésük.
Szerintem a Big Brother 1 még csak a bevezető volt ahhoz képest, amik a RTL Klubbon jöttek később.

Részemről a valóság show követése véget is ért a Big Brother 1 után, mert nem láttam semmi értelmet vadidegen emberek (akik mellesleg IQ „zsenik”) gusztustalan viselkedésének figyelésében. Sőt, később kifejezetten bosszantott. 2010-ben a munkahelyemen reggel 8-kor a legfőbb beszédtéma Dundika alakítása volt. Isten ments! Majd kb. úgy néztek rám a kollégáim, mintha a Marsról jöttem volna, mikor közöltem, hogy nem láttam a tegnapi adást, és mellesleg NEM is érdekel!
Szerencsére, mióta Londonban élek, messze elkerülnek az ilyen adások.

Nektek ki volt a kedvencetek? És miért néztétek a Big Brother 1-et?

U.i.
Az Irigy Hónaljmirigy paródia még a eredeti műsort is felülmúlja: ITT

TE MIT GONDOLSZ?!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.