Adam barátnőt keres. Nem is akárhogy!

Szombaton mindenki látta a megosztott képemet, de a történetet már kevesen ismerik.
„I am looking for a girlfriend” táblával egy ismerősöm kiállt a Leicester térre London szívében.

adamkeres

Az ötlet ihletét én sem ismerem pontosan, csak azt tudom, hogy Adam életében kényes téma a párkapcsolat. De ez nem csak őt érinti, igazából egy londoni „problémáról” van szó. Emberek tucatjait érintő dologról. A londoni – magyar ismerőseim 80% egyedülálló és nem divatból. Az élet így osztotta le a lapokat? vagy egyszerűen ez a nagyvárosi élettel jár?

Sokan napi 10 órákat is dolgoznak alaphangon, akár stresszes körülmények között. A robotolás után bedobnak egy sört és mennek haza aludni, majd másnap újra indul a „malom”. Továbbá vannak az olyan emberek, akik nem találják a megfelelő helyet szocializálódásra. A pubos találkozók, nem feltétlen a normális – komoly kapcsolatok kiépítéséről szólnak. Ők bezárkóznak és várják a sült galambot, ami a csukott ablakon nem fog berepülni.

Londonban az élet rohan, ha felveszed a ritmust, azon kaphatod magad, hogy napjaid 120%-ban zsúfoltak. Rengeteg kiállítás, rendezvény, ilyen – olyan meetup.com-os összejövetelek várják az embereket. És eljön a pillanat, hogy jól érzed magad, nagyvárosi vagy, de nincs kapcsolatod. Mert nincs rá időd, és TE mint TE vagy az első mindenek előtt.
Mindenkinek megvan a saját kis története a ’miért vagyok szinglire’. És senkit sem lehet semmiért sem hibáztatni. Ha pedig boldog vagy, örülök Neked.

Adam nem boldog a jelenlegi helyzetétől. Kigondolta, hogy egy plakáttal kiáll a forgalmas belvárosban, hogy felhívja magára a figyelmet. ’A lánykeresési projekt on’.
Mikor értesültem erről, annyit írtam „ott a helyem”. Személyesen szeretném megtapasztalni, hogy a londoniak hogyan viszonyulnak egy nem mindennapi párkereséshez.

Adam fél 12-tól délután 5-ig volt kint. Mikor megláttam a téren, elmosolyodtam. Ez kész! Nagyon tuti. Igen, menő. Szokatlan és pont ezért keltette fel a járókelők kíváncsiságát is.
A tömegpszichológia működött. Megállt egy ember fényképezni és pillanatok alatt megálltak még 10-en. Ha valaki közelebb állt, a többiek is követték. Valamikor pedig nagyobb körben csoportosultak a nézelődök. A kiváltott reakciókból egy tanulmányt lehetne írni.

London bebizonyította ismét, hogy nagyon befogadó! Adam első körben 96%-ban pozitív visszacsatolást kapott. Jöttek az emberek fapofával, hogy egy szürke – sima szombat…aztán meglátták a táblát. A mosoly 99%-ban kiült mindenki arcára.
Volt, aki megállt és nézett 10 percig. Volt, aki odament Adamhoz és beszélgetni kezdett vele. Voltak olyan lányok, akik egyenesen odaálltak mellé egy fényképért. Egy fiúcsapat is így járt el.
A hölgyek hangosan így vélekedtek „Ohh, milyen édes”. Anyukák és nagymamák „Oh, de bátor és rendes úriember”. Volt, aki fényképet készített: „Ismerek hölgyeket, majd elküldöm nekik”. Férfiak: „Sok sikert Tesó”.
A „Free Hug on Request”-re 10/10-es csajok odajöttek. A közösségi oldalak is beindultak, #LFgirlfriend2015-el felkerült több kép Twitterre, Facebookra, sőt Instagram-ra is.

Twitter megosztások a következő szövegekkel történtek:
„Tudnál segíteni barátomnak, Adam-nek egy randival @Daniella?”
„London az egyedülállók városa. Ez az ember a # erejét használva keres szerelmet”
„Oh, valaki menjen el vele randira”
„Anyu küldte ez a képet Londonból. Attól tartok megadta a számom neki. Sok szerencsét Adam”
„Valaki tudna egy barátnőt találni neki? Jó matekból és nagyon szórakoztató”
„Megosztás, hogy segítsünk neki barátnőd találni”

Délután 5 után kicsivel Adam megszólalt: „Jövök jövő hétvégén. Viszontlátásra”. Az emberek megtapsolták!

Én, mint kívülálló sikeresre értékelem az akciót, de nyilván több megosztás és nagyobb # aktivitás mindig jól jön.
És hogy zárult a nap? Adam kapott pár Facebook jelölést csinos nőktől + támogató leveleket az e-mail címére.

TE MIT GONDOLSZ?!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.