Az “igazi” angolok

UK Pound Sterling Cash in my hand...ADXTFE UK Pound Sterling Cash in my hand

gov.co.uk

Mai cikkem soha nem született volna meg, ha nem találkozom egy „igazi” angollal. Szerencsére 99%-ban értelmiségi angolokkal vagyok körülvéve, akik azt a példát mutatják, hogy lehet Angliában. Ismerek tanárnőt, orvost, pénzügyi csoportvezetőt, project menedzsert stb, mindegyikük megküzdött azért az életért, ahol most van. És azt is látom tőlük, hogy nem elég egy állást megszerezni, de dolgozni is kell és napról napra teljesíteni. Ők azok az angolok, akik alkalmazzák a bevándorlókat (házvezető, bébiszitter, takarító, sofőr stb), vagy legalábbis szolgáltatásukat igénybe veszik (étteremben pincér, eladó stb).

Ám azt sem szabad elfelejtenünk, hogy vannak olyan angolok, akik a bevándorlókból élnek. Igen, azon kedves angol állampolgárok, akik az általunk levont adóból élvezik az életet szociális támogatások formájában. A ’benefites banda’ – így nevezzük őket. Munkaképes, teljesen egészséges emberek, akik a markukat tartják és sírnak, hogy milyen szarul megy, miközben évek óta nincs rész-teljes állásuk. „Nehéz elhelyezkedni, nincs lehetőség” a süket duma. A helyükben én elgondolkoznék. Egy olyan nyelvet beszélnek folyékonyan, minőségi – anyanyelvi szinten, amivel a világ összes országában boldogulni lehet. Továbbá egy olyan ország állampolgárai, ami tesó Ausztráliával és egy csomó más előnyük is van pl. velem szemben. Egy olyan oktatási rendszerben tanultak, amit több ország 100%-ban elismer. Ezek a benefitesek mégsem jutottak sehova, sőt a bevándorlók többsége nagyobb karriert fut be Angliában rövid időn belül, mint ők, az igazi helyiek.
Nem gondoljátok, hogy ez égő, de nagyon???

A segélyen élő angoloknak természetesen iPhone-ja van, mert hát a látszat kell. Szeretnek vásárolgatni, a Primarkban úgy viselkednek, mintha a Gucci boltban lennék. „Menő vásárlók vagyunk”, utána pedig bemennek a Mekibe és beképzelt arccal megveszik az- 1 Fontos sajtburgert. „Menő vagyok”. Az én szememben az összes gáz.

Az ismerősöm pedig még ennél is rosszabb kategória. A bevételének felét a benefit adja, ám minden hónapban túlkölti magát. A számláján több ezer Fontos adósság halmozódott fel. Ehhez már tényleg tehetség kell! Angol állampolgárként, munkanélküliként, támogatáson élni és még adósságot is felhalmozni. Az ismerősöm teljesen egészséges 30 fölötti hölgy, aki simán tudna dolgozni, csupán elkényelmesedett az angol államon.
Ezeket a brit állampolgárokat elküldeném egy magyar „valóság” táborba. Kicsit ki kéne őket rakni a vidéki Magyarországon, ahol megismerkednének azzal, hogy mi is a nélkülözés és a munka. Valaki reggel 4:50-kor a buszon ül, hogy 6-ra beérjen a városba dolgozni! A keresete pedig 80 ezer, aztán lehet csöndben maradni. Komolyan mondom, nem támogatásokra, hanem beképző tanfolyamokra kéne a pénzt fordítani.
Sajnos, a benefites angoloknak büdös minden munka, minimálbérért a kanapéról nem fognak felállni.

De a jó világ lassan itt is elmúlik, a kormány már nagyon unja az ingyenélőket. És valljuk be, igazuk van. Amíg viszont a jelenlegi helyzet tart, mi megnyugodhatunk, szükség van bőven magyar munkavállalókra, a tőlünk levont adóra és szorgalmunkra.

Reklámok

Az “igazi” angolok” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. andreab40 szerint:

    Azt nem ertem hogy ezek heti 72 fontbol hogy buveszkednek, de ha ehhez meg egyeb szoc. Segelyt is osszeszed akkor mar nem eri meg neki dolgozni. Egyszer kiszamoltam hogy ha kapja a JSA-t meg egyeb council tamogatast, akkor kb heti 30-al kap kevesebbet mint ha dolgozna, ennyiert valoban nem erdemes koran kelni es nyolc orat melozni. Majd ha oktobertol megvaltozik par dolog, mar nem lesz erdemes a benefiten tengodni, de tartok tole egyesek igy is megtalaljak a kiskaput. Nem lesz nepszeru, meg talan a rendszer hibaja, de nonszensz hogy egyedulallo anyuka, ket, harom gyerekkel lazan megkap havi 2000 fontot, es jobban jar ha nem dolgozik…

TE MIT GONDOLSZ?!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s