Könyvajánló: Így emlékezz rám

Múlt hónapban Zama írása nyomán elolvastam Sabine Durrantól az Így emlékezz rám könyvet.
Zama ajánlásával és leírt gondolataival teljesen egyet értek.

Ez a könyv nem egyszerűen egy olyan mű, amit az ember befejez és „jó volt, élveztem”. Az Így emlékezz rám igazán elgondolkoztatott és még mind a mai napig előbukkan gondolataimban.

A történet egy létező élethelyzetet boncolgat, ami akár a szomszédunkban is megeshet. Lizzie, a könyvtáros hölgy interneten megismeri Zach-et. Az első találkozás jól sikerült és úgy tűnik végre felbukkant a tökéletes férfi az életemében. Vagy még sem?

Zack egy autóbalesetben életét veszti. Lizzie egy évet vár, hogy felkeresse a tragédia helyszínét, ahol egy ismeretlen csokrot talál, amit egy idegen nő hagyott a férje emlékére. Ez az esemény szöget ütött Lizzie fejében és személyes nyomozásba kezd elhunyt férje után. Vajon tényleg az az ember volt Zack, akinek mondta magát?

A helyzetet tovább bonyolítja, hogy Lizzie lakásán apró, véletlen „megmagyarázhatatlan” dolgok történnek. Vajon Zack él még és csak megjátszotta balesetét, hogy visszajárhasson „kísérteni”?

Zama ’családon belüli kriminek’ nevezte az Így emlékezz rám-ot. Valóban ismeretségi körben mindenki tud mondani egy tökéletes párt, egy tökéletes férjet. De tényleg olyan tökéletesek ők? Egy társaságban, egy baráti körben más mutatkozni és más lehet az, ami otthon a zárt ajtók mögött történik.

A könyvben Lizzie karakterét szimpatikusnak, ám túl naívnak találtam. Ahogy haladtam előre a történetben, rádöbbent viszont, hogy sokunkat meg tudna vezetni egy Zack-hez hasonló férfi.
Zack az első pillanattól túl merev és túl titokzatos volt számomra. Nem nyert meg.
Miután bejeztem a művet, próbáltam belegondolni, hogyan éltem volna meg, ha velem történik hasonló. Felfoghatatlannak lenne számomra…

Az Így emlékezz rám igazán lekötött. Sok mondanivalót hordoz magában és nem könnyen felejthető.

Köszönöm a tanulságos élményt az Erawan kiadónak.

Reklámok

Könyvajánló: Így emlékezz rám” bejegyzéshez egy hozzászólás

TE MIT GONDOLSZ?!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s