Ismét sztrájk Londonban. Special service a metrón.

11665550_981616735202002_5399865420340795599_nLondonban szerda estével (Júl 7-én) újra metrós sztrájk van. Most nem a járatokat ritkították meg, hanem úgy egészben az összeset beszüntették. Ebben a pillanatban Londonban egyetlen vonal, egyetlen szerelvénye sem jár. Ennyi, megtehetik.
Az utóbbi években kicsit pofátlanok lettek a metrós alkalmazottak. Kényük, kedvük szerint úgy szívatgatják a londoni lakosokat, ahogy jól esik nekik. Nem számít, hogy több százezer ember munkába menne, még több gyerek iskolába igyekezne, ott a busz, használd azt.
A londoni metró a tömegközlekedés szerves része, talán mondhatom szíve. A belváros egészét letakarja a hálózat és pont ezért ezzel a legkönnyebb és leggyorsabb eljutni valahova.

A sztrájkkal nem is lenne baj, ha nagy ritkán fordulna elő. De minden fél évben van valami gáz a TFL táján.
A metrók szüneteltetésnek negatív gazdasági hatásai is vannak. Belvárosi vendéglátóhelyek üresek lesznek, hiszen az emberek este inkább hazafelé igyekeznek, de így is meghosszabbodik a menetidő.
És egyéb cégek mit tudom én milyen bevételtől esnek el ilyenkor. Egy biztos, senki sem örül a sztrájknak. Már az angol szülők hócipője is tele van vele. Sőt, tényleg, ez a megmozdulás városi közfelháborodást vált ki.

11692584_1024086497609520_8633983686499214614_n

forrás: facebook

Többen az orvosok fizetésével jönnek jelen esetben, hiszen egy metróvezető keresete vetekszik vele. Egy angol apuka mondta is nekem, hogy jogtalanul nem dolgoznak megint, hiszen végzettségükhöz képest pofátlanul jó pénzt kapnak és még extra szabadnapok is járnak nekik.

Jelen pillanatban zajlik a Wimbledon Tenisz. A stadion Wimbledon és Southfields állomás között helyezkedik el. 25 illetve 15 perces sétára. A teniszre érkező emberek nyilván nem fognak sétálni, taxiznak, még ha csak pár percet is. Másfél hete a vendégek csak kijönnek az állomásról, s taxiba szállnak. Mindenki boldog. Na, most nincs metró, nem érkeznek az emberek Southfields-be. Biztos vagyok benne, hogy a sofőrök nem fognak örömtáncot járni holnap. Nem kis bevételtől esnek el valószínűleg pont a legforgalmasabb tenisz napokon a döntő előtt egy hajszállal.

És nem említettem a dolgozó embereket, akik csütörtökön egy órával korábban elindulhatnak otthonról, hogy kis szerencsével időben beérjenek. Lehet majd sorban állni és nyomorogni a hering partin, a buszokon.

Én személy szerint nem támogatom a sztrájkot. Ennyi erővel vezessük be a heti sztrájkokat. Jövő héten ne dolgozzanak az irodisták, utána a konyhai mosogatók tegyék ugyanezt, sőt a takarítók se menjenek be a hotelokba. Mindenki kezdjen el több pénzt követelni, most! A sok – sok minimálbéres alkalmazott is kollektív tartson egy önkényes szünetnapot. Miért ne? Igen is, akarjanak magasabb órabért azonnal! Álljanak fel a nannyk is, egyik nap senki se akarjon senki gyerekére vigyázni, oldják meg a szülők. Kérjünk mi is extra bónuszt.

11665550_981616735202002_5399865420340795599_n

A Londoniak megnyugodhatnak, Special service on! Tudjátok, nekem a sima szolgáltatás is elég, kell a francnak a különleges!

Reklámok

TE MIT GONDOLSZ?!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s