Magyarország: Dübörög a külföldi ellenesség

Történt hát, hogy tegnap a magyar, baráti összejövetelen a társalgás indító témája az otthoni cirkusz volt. Hallottátok, hogy a turbó üzemmódba kapcsolt a kormány a bevándorlással kapcsolatban? „Ha Magyarországra jössz, nem veheted el a magyarok munkáját” plakátproject kezdetét vette.
Szégyen és röhögni fog rajtunk egész Európa, megállapítottuk a vasárnap folyamán.
Nem véletlen hallottam már párszor Londonban a következőt: „A magyarnál nincs rasszistább a Földön”. Nem járunk messze az igazságtól.

Magyarország (elnézést: a magyar kormány, a magyar emberek véleményét figyelmen kívül hagyva) utálkozásba kezdett, úgy viselkedik, mintha mi valami nagyhatalmak lennénk Európában. Majd mi megmutatjuk Brüsszelnek, és rólunk fognak példát venni a többi országok is! Hát, az leshetik.
Elismerem, hogy hazánk nem alkalmas külföldi emberek befogadására úgy alapjáraton sem, de hogy ezt még megdobjuk azzal, hogy indulatokat szítunk, hogy már az országban élő és dolgozó egykoron bevándorolt + a jövőben betelepülő emberekre is fújolni kezdünk, gusztustalanság.

plakat5

eredeti szöveg

A tág baráti, ismeretségi körömből hozok három példát, olyan személyeket, akiknek párjuk külföldi és nálunk lakik.
– Egy távoli ismerőm évekkel ezelőtt Olaszországban tanult, majd dolgozott is. Ottléte alatt megismert egy olasz hölgyet, akivel a kapcsolat komolyra is fordult. A srác visszament Magyarországra, mert a végzetségének megfelelő munkakörben Budapesten tudott végül elhelyezkedni. Távkapcsolat vette kezdetét. Ha volt lehetősége ő ment ki egy hosszú hétvégére az olasz párjához, vagy a hölgy utazott hozzá. Közben az olasz lány már elkezdett Magyarországon is munkákra pályázgatni nemzetközi cégekhez. Összejött neki egy állás és most ő is Pesten lakik a magyar párjával.

Szerintem a személye semmilyen rosszat nem hozott számunkra, pedig ugye elvileg ő is „elvette a magyarok munkáját” – idézem.
– Egy volt évfolyamtársam férje egy brazil srác, aki Magyarországon focizik a meg nem mondom milyen csapatban. Bizony, külföldi, ráadásul focista. Na, ne már! „elvette a magyarok munkáját”.
Én viszont nagyon örülök, hogy az ismerősöm megtalálta élete párját, és hogy most már együtt – közösen nevelik a fiúkat.
– Általános iskolából ismerek egy lányt, akinek párja szintén külföldi és a fővárosban élnek. Az ő történetüket nem ismerem, de a srác sem tesz semmi rosszat, nem hozott rontást a magyarokra.

Gondoljunk most a fent említett külföldi személyek helyébe magunkat. Hogy érezhetnek, mikor az állam bácsi 100 milliókat arra költ, hogy kirakja az uszító, ellenszenves propaganda szövegeket, ami ráadásul nekik szól? (amit mellesleg nem is értenek, mert magyarul van)
Nevetségesek vagyunk. Ebből nemzetközi botrány lesz előbb – utóbb.

palkat1

forrás: Borka Szabó Facebook

Na, most jöjjenek az illegális bevándorlók, a menekültek, akik valamilyen okkal nálunk vannak a menekülttáborban. Az Idexet, habár nem szeretem, de csináltak egy jó riportot ITT érhető el. Ha megnézitek a kis videót, látni fogjátok, hogy ezek az emberek pofátlanul jól beszélnek angolul. Egy – ketten engem is megszégyenítően jól, magasabb szinten. És, hogy még végzettségük van, a saját hazájukban dolgoztak, bónusz. Úgy vannak ezek az emberek beállítva számunkra, hogy nyelvtudás, szaktudás nélküli, elnézést, de buta és mihaszna személyek. Tévedtünk. 

A srác, aki fogorvos például, nem kis lehetőségei vannak Angliában, csak jusson el idáig.

plakat2

plakat3

forrás: Borka Szabó Facebook

Visszatérve a külföldi ellenes plakátokra. Amint híre ment, már a magyar találékonyság is elszabadult. Kreatívabbnál – kreatívabb szövegek születtek, amik jelenleg a Facebook üzenőfalon folynak egymás után.
Természetesen, a már kirakott pár darab óriás posztert azonnal meg is rongálták. Jelenleg pedig ellen kampányra gyűjtenek pénzt, de már azt is olvastam, hogy valaki a bizonyított rongálásért is hajlandó fizetni honfitársának.

plakat4

Szépen állunk otthon, mit ne mondjak. Szerencsére Londonban ez a mentalitás nincs jelen.

Ti mit gondoltok erről?

Reklámok

TE MIT GONDOLSZ?!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s