British Got Talent – Top 10 listám (2015)

A hónap utolsó bejegyzések következik most, amiben a British Got Talent tehetségkutató műsor kerül terítékre. Az idei évben igen erős volt a mezőny, ám olyan nagyon – nagyon maradandó előadó kevés akadt. Meglepődésemre az énekesek háttérbe szorultak, s minden egyéb már produkció jobban van most kihangsúlyozva. A külföldi versenyzők 2015-ben nem számíthattak semmi jóra, aki nem volt kiemelkedően kiemelkedő kiejtették első körben.

Nézzük az én Top listámat.

1. Akikbe szerelmes lettem: The Neales
Egy családi – énekes együttes. Hogy miért is jöttek létre? Az apukának (60) tíz évvel ezelőtt volt egy szívrohama, ami megváltoztatta az életét. Onnantól a munkája mellett, a szeretett hobbijának is elkezdett időt szentelni. Nekiállt énekelni, majd a fiúk (24,26,28) is bekapcsolódtak, apukájuk álmát támogatva, aki énekes akar lenni.
„Mikor együtt éneklünk, az egy varázslat” – családfő nyilatkozta. A Got Talent válogatás volt az első nyilvános fellépésük. Természetesen továbbjutottak a döntőbe is.

2. Akik megkönnyeztettek: UDI
Egy tánccsoport, akik egyenesen Szibériából érkeztek és nem beszélnek angolul egy cseppet sem. A színpadra egy jó barátjuk, kísérőjük ment fel, hogy elmondja, kik is ők.
A csapatnak a tánc az élete és egy tánciskolát vezetnek, ahol hátrányos helyzetű gyerekekkel foglalkoznak. Ha megnyernék a Got Talentet, építenének egy nagy – nagy iskolát, ami sokak életéhez hozzájárulna.
Szerintem hihetetlen visszafogottak, szerények és jó emberek.


Simon az előadás végén csak ennyit mondott: gyakran megkérdezik, miért vagyunk nyitottak külföldiekre. Ha nem így tennénk, nem találkoznánk olyan nagyszerű előadókkal, mint ti.

3. Akik elkápráztattak: The Kanneh – Masons
Családi együttes, akik hangszeren játszanak. Mindnyájan szeretik a zenélést, ez az életük része.
Taroltak, a döntőben is találkozhatunk velük.

4. Akik szeretnivalók voltak: Jules and Matisse
Gazda és kutyája közötti különös kötődés, ami összekovácsolta őket. Jules az első pillanatban szerelembe esett a kutyával, annak születésekor. Álmuk, hogy egy gyereksorozatot csináljanak, ahol Matisse lenne a hős. Vasárnap a döntőben, ők is ott lesznek.

5. Akin jót röhögtem: Lorraine Bowen
Egy zongoratanárnő, aki lökött, de nem kicsit. Vasalódeszkán beállította a szintetizátorát és a saját maga által írt számot adta elő, aminek címe: Crumble (angol desszert). Davidnak a zsűriből annyira tetszett, hogy egyenes ágon bejuttatta a középdöntőbe.

6. Akivel szimpatizáltam: Michael Late
Bűvész, előadó egyenesen Ausztriából érkezett a Got Talentbe. Az osztrák hagyományokat megőrizve, mint zene és öltözék elkápráztatta az angolokat. Nagyon kis pörgős, élvezhető szerintem.

7. Akiktől tátva maradt a szám: Marc Metral and Wendy
Egy idős francia úr Párizsból, aki egyszerűen, rutinosan besétált. A kutyája pedig egy csoda, aki „beszél”. Marc álma, hogy a királyi család előtt felléphessen.

8. Akitől csak néztem: Narinder Dhani
Egy indiai férfi, aki olyan hangszeren játszott, ami nem is hangszer: Fésű. Hát vegyes érzelmeket váltott ki a zsűriből, főleg Simonnak állt fel a szőr a hátán tőle. A középdöntőig jutott.

9. Akiben nem egy cuki lány lakozik: Jesse karate kölyök
Egy lány, akivel nem szabad packázni, mert porul járhat az ember. Hozzátartozik a történethez, hogy Európa és Világbajnokságot is nyert már. Rutinos és zseniális a hobbijában.

10. Akik világrekordot állítottak fel: Mitch & Cally
A középdöntőig jutott kutya és gazdája, akik megdöntötték a 100 lufit leggyorsabban kipukkantó kutya rekordját. Simon imádta őket.

Az idei mezőnyben volt még őrült bűvész, tündéri gyerek-táncegyüttes, énekes lánycsapatok stb is. Én csak párat emeltem ki.
Az évekkel az ember azt hinné, hogy lerágott csont a tehetségkutató, de minden alkalommal jön valami olyan produkció, amit még korábban senki sem látott. Elképesztőek az emberek, na.
A Got Talent pedig hallatlan népszerűségnek örvend továbbra is. Látom az angol családokon, mennyire „függői” a shownak.

Vasárnap döntő, amiről még ejtek pár szót jövő hét folyamán.
Nektek ki a kedvencetek?

Legyen csodálatos hétvégétek! Köszönöm, hogy ebben a hónapban is velem tartottatok.
Ha tetszett a cikk és szívesen olvasnál a jövőben más angol műsorokról, gyere és csatlakozott a Facebook közösséghez is.

TE MIT GONDOLSZ?!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.