Könyvajánló: Hab a tortán

Április elején megvásároltam az Erawan kiadó gondozásában megjelent Hab a tortán könyvet.
Nem is igazán tudom, miért pont ezt a művet vettem meg. Valami megfogott benne és az ajánlóban a Facebook oldalon láttam: romantikus. Tavasszal pedig a hormonok beindulnak, kell a szerelem és romantika az ember életébe. Jó „elbújni” olyan történet mögé, ami megadja azt, amire vágyunk.

A könyv eredeti címe: Marriage Matters. Ismét gratulálni szeretnék az Erawan kiadónak, hiszen a magyar megjelenésben a Hab a tortán sokkalta találóbb, szerethetőbb. A cím tulajdonképpen már el is mondja, mire számíthatunk.

A történet könnyed, édes, ami „eteti magát” és “fogyasztása” közben boldogsághormon termelődik bennünk. Pontosan olyan az egész mind egy finom hab, ami a tortát fedi. Amin az ujjunkat végighúznánk, majd utána megkóstolnánk a krémet. És eldöntenénk, igen, ezt akarom!

Főszereplők a műben: June – a nagymama, Kristine – a lánya és Chloe – az unoka. Mindegyikük így vagy úgy, de kalamajkába a kerül a férfiakkal. June a szomszéd úrral vetélkedik a ’kinek jobb a kertje’ versenyben, nem kevés borsót törve egymás orra alá. Kristine és férje kapcsolata éppen lejtőn halad lefelé. Chloé pedig túl elfoglalt tanulmányaival és munkájával, hogy párkeresésre, randikra jusson ideje.
Ők, hárman egy esküvőn egyszerre kapják el a csokrot. A csokor elkapása tényleg egy jóslat a hármuk esküvőjére?

A történet rendkívül humorosan megírt, sok vidám és mosolyra fakasztó pillanatot rejt magában. Különösen azért tetszik, mert minden korosztály meg tudja találni azt a karaktert, akivel leginkább azonosulni tud. Én egyértelműen Chloe helyzetébe tudtam magam beleélni a legjobban, átérezni bánatát és örömeit. Ugyanakkor June nőtt leginkább a szívemhez, mert egy minden lében kanál nagyi kell minden családban. Néha egyetértettem a döntéseivel és lépéseivel, de az unokája nem mindig lettem volna. Ő az a nagymama, aki nem bírja ki, hogy ne szóljon bele a többi családtagja életébe, így vagy úgy.
A könyvben végigkísérhetjük a szereplők nem éppen zökkenőmentes útját a boldogságukig.

A jövő hónapban több új, már nagyon várt regény fog megjelenni az Erawan kiadó által. Addig pedig szeretettel ajánlom a Hab a tortánt! Szerintem tetszeni fog Nektek is.

TE MIT GONDOLSZ?!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.