Time Out rendezvény: Silent Disco a Cutty Sark-on

Múlt pénteken életem első Time Out programján vettem részt. A Time out egy ingyenes, keddenként megjelenő, londoni programajánló magazin, amiben sok érdekes írás és interjú is szerepel rendszeresen. Több cikkemhez merítettem már ihletet belőlük.

cuttysark1

Cutty Sark hajó, amiről a hely a nevét kapta forrás: internet

Életem első Time Out rendezvénye a Silent disco azaz néma diszkó volt, amit a Cutty Sarkon, azon belül is egy hajón rendeztek. (Dél – Kelet London, Greenwich park mellett található)
A hely egész pontosan a hajóról kapta a nevét, amit eddig nem is tudtam.
A csodálatos tengeri jármű, ami előtt már csomószor elsétáltam korábban, az egyik legutolsó teaszállító vitorlás hajóként funkcionált, mielőtt a gőztechnika átvette az uralmat a kereskedelemben.
A teaszállítás után gyapjúszállítóvá nevezték ki és Ausztrália London között közlekedett rendszeresen. 10 évig gyorsasági rekorder volt a gyapjúkereskedelemben a két Földrész között. 73 nap alatt tette meg az utat, a kedvező tengeri szeleket kihasználva.
Egyszeri rakományként 4289 bála elfért a hajótestben.

A XX. században megkapta a Nemzeti Történelmi Hajó címet és a Nemzeti Történelmi Flotta tagjává is beválasztották. A világon az egyik (majdnem egyetlen) eredeti szerkezetében megmaradt hajó (fatest, vasrögzítésekkel)
Londonban, múlt pénteken lehetőségünk volt eme műkincs körül buliznunk.

cutty+sark+silent+disco_3

piros – zöld – kék = különböző zenei stílusok forrás: Time Out London

Nem sokkal nyitás után megérkeztünk, s hangosan megjegyeztem. „De itt nincs is semmiféle buli. Totál csend van”. Ohh, de ostoba én! A Silent azaz néma diszkó, nem is lesz hangzavar, egy pillanatra elfelejtettem.
Mielőtt valaki félreértené, a parti nem néma embereknek szól, szó sincs erről. A némaság abból ered, hogy nem hangszóróból szól a zene, hanem mindenki kap egy saját fülhallgatót. A dalok közvetlenül a fülben szólnak, és lehetőségünk van háromfajta zenei stílusból is választani a csatornakapcsoló segítségével. Általában van egy retrós, R&B és pop adás. Minden stílushoz külön DJ keveri a zenét. A mi esetünkben három Apple számítógépen mixeltek. A számítógépek különböző Led fényben világítottak. Volt piros, kék, zöld. Ezek a színek a fülhallgatón is megjelentek. Így lehetett nyomon követni melyik csatorna az adott pillanatban a legnépszerűbb. Pl. A többségnél piros szín világított, azaz a piros számítógépen keverő DJ számai vitték az adott percben a pálmát. Pár perccel később a színek változhattak, ahogy csatornát váltották az emberek.
Én a piros DJ-t találtam a legjobbnak. Értette a dolgát és olykor – olykor bele is szólt a mikrofonba. „Piros csapat. Készen álltok a pörgésre? Piros csapat, most egy szám erejéig lassúzunk, hogy utána még jobban be tudjunk indulni. Pirosak, a következő zenére kérlek, fogjátok meg egymás vállát és induljatok el körben a teremben” Minden piros színben világító fülhallgatós így tett.
Ez a DJ nem csak zenélt, hanem meg is tudta mozgatni az embereket, hogy tényleg egy csapatként érezhessük magunkat a tök ismeretlen arcokkal.

cutty_sark_disco

Fejünk felett a hajó, a 3 DJ és a vendégek forrás: Time Out London

Pénteken sikerült egy érdekességet is felfedeznem. A résztvevők egy nagy sláger közben annyira átszellemültek, hogy hangosan elkezdték énekelni a dalt tánc közben. Mivel a fülhallgatóból jön a zene, úgy érzed, hogy más úgysem hall majd. Mikor egy pillanatra levettem a sajátom, tisztán kihallottam az éneket, a dalszöveget. Mintha csak a zuhany alatt álltak volna otthon, fesztelenül üvöltötték a számokat az emberek. Mosolyra csaló volt megtapasztalni ezt.

A buli fantasztikusan sikerült. A több órás tánctól teljesen „meghaltam”, leizzadtam. Jó volt kiengedni a gőzt a hét utolsó munkanapjának estéjén. Az első Time Out rendezvényem csúcs volt.

Köszönöm két ismerősömnek, hogy az élményekben osztozhattam velük.

Reklámok

TE MIT GONDOLSZ?!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s