Egy éves a Gabimami Kifőzde

Egy éves lett a Gabimami kifőzde. Tavaly március 16-án éppen Brüsszelben voltam egy hétvégi kiránduláson, mikor „kiszúrta” szemem az első kép. Az első vendégekről, akik egy magyar lány és egy olasz srác voltak. Legközelebb már megyek, megígértem magamnak. Így is lett. A többi már az elmúlt év történelmét képezi.

gabimamidicaprio

Az első kifőzdés cikkemben a vasárnapi ebédek kultuszáról írtam, hogy nekem, talán még sokaknak is, milyen fontos és családias napok voltak ezek Magyarországon. A londoni életem alatt ezt nagyon hiányoltam, s egy kimondatlan kívánságom vált valóra a rendszeresen megszervezésre került ebédekkel.

Mi is történt az 2014 márciusa óta?
Nekem és Gabimaminak 52 közös ismerősünk van a Facebookon. A kezdeti megismerkedésünk idején pár akadt maximum. A vasárnapi összejövetelekkel a baráti köröm bővült, új embereket volt szerencsém megismerni. Többen pedig a szívemhez nőttek és szorosabb barátság is kialakult köztünk.
A vasárnapok nem az evésről, a pukkadásig esszük magunkat dologról szóltak, szólnak. Sokkal inkább a szociális feltöltődés a lényeg a hét utolsó napján, baráti társaságban, amit én már londoni vagy Gabimami családnak hívok régóta. Jó itt lenni, és mindig boldogan távozom. Minden alkalommal el tudom mondani, ma is egy jót beszélgettünk, persze az isteni ételek sem maradhattak el. Gabimami  sokkal több, mint „egy” kifőzde.

Ha valami oknál fogva egy hétvége kimarad, bizony összejárunk és programot csinálunk, mert már úgy megszoktuk, hogy a vasárnap a mi napunk. Megszoktuk, hogy látjuk egymást, s hiányoljuk a közös órákat.

Az elmúlt egy évben számos születésnapot meg tudtunk együtt ünnepelni, mindenki betöltötte a második 25. születésnapját. Jó pár torta elfogyott, és a nagy durranás az augusztusi dupla ünneplés volt. Két oroszlány – szőke lány tartotta itt az összejövetelét, amit rekord vendégsereget vonzott. Több mint 20 ember fordult meg azon a délutánon a tetőtéri kis helyiségben Gabimaminál.
Szerintem örök emlék marad, főleg, mert ennyi ember soha nem volt jelen a gyertyáim elfújásakor.
Ezúton is köszönöm azoknak, akik megtiszteltek jelenlétükkel.

Az év folyamán még két kiránduláson is részt vettünk együtt. Felkerestük a híres Beachy Head-et Dél – Angliában, amit egy tengerparti piknikkel kötöttünk össze. Utána a naplementében sétáltunk egyet az angliai tenger mentén, az egykori népes halászfaluban, Hasting-ben.
Kora ősszel pedig Kent felé vettük az irányt, ahol a csodálatos Rocherster katedrálist és várat tekintettük meg. Majd gyönyörű őszi napsütésben, Kent legkedveltebb öblében, Botany Bay-ben zártuk a hetet.

Novemberben, London egyik legrégebbi cukrászdájában, a magyar Louis cukiban vendégeskedtünk. Az édes bűnözésnek megadtuk magunkat egy ebéd után.

Télen a család tagjai, mi a Winter Wonderland-ben jártunk, és egy karácsonyi hangulatú, mosolygós hétfő estét tudtunk eltölteni. Gőzölgő forralt borral koccintottunk, természetesen a lángos és kürtőskalács sem maradhatott ki. A bátrabbak pedig erre-arra is felültek.
Újabb álmom vált valóra, hiszen korábbi években többnyire egyedül látogattam ki. Köszönöm ezt is.

Karácsony közeledtével a hangulat ünnepélyesre változott, és egy szuper – magyar – londoni karácsonyi ebéd résztvevői voltunk. Még az egyik kedves vendég anyukájával is lehetőségem volt találkozni. Többen, akiknek a családi – otthoni Karácsony kimaradt, kárpótlást kaptunk.
A pici ajándékozás sem maradhatott el.
És még tucatnyi más emlék is volt, amik velünk történtek.

A következő nagy összejövetel Húsvét vasárnap lesz, amire még tudtok jelentkezni Gabimaminál.

Remek évünk volt együtt. Úgy örülök, hogy sok barátságos és kedves emberrel megismerkedhettem. Emlékezetes – beszélgetős órákat tudtam velük eltölteni. Az új Gabimami Kifőzde évtől is hasonlókat várok.
Ha valaki csatlakozni szeretne, szeretettel és egy kedves mosollyal várjuk.

Úgy érzem, mindenki nevében megköszönhetem Gabimaminak, amiért annyit fáradozott a vasárnapokon és szívvel – lélekkel főzött ránk.
Továbbá köszönöm, hogy a családban lehetek. Találkozunk a következő ebéden!

Reklámok

TE MIT GONDOLSZ?!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s