Los Angeles – Warner Bros. Stúdió Túra II.

Köszönöm, hogy megadtátok a bizalmat az első Warner Bros.-os cikknél. Most a második rész következik. Kalandozzunk hát vissza gondolatban. Január 3-át írjuk, s már egy jó órája a filmes világban „utazunk”.

Mielőtt Kristopher leparkolta volna a kisbuszunkat, megmutatta kedvenc helyét. Rámutatott egy kis irodára, aminek bejáratnál a „Humán osztály – Bérszámfejtés” szó díszelegett. Bizony, a kedvenc napjaim egyike, mikor ide jövök be átvenni a fizetési csekkemet – mosolyogva mondta.
Most egy picit sétálunk, el fogunk haladni a raktárnak használt épület mellett – folytatta.

 Gondoltátok volna, hogy több mint egymillió különböző tárgy fellelhető itt?  Amit csak el tudtok képzelni. Egykoron a Vészhelyzetben használt mű – „halott” csecsemőkön át, a több ezer különböző lámpáig, mű orvosi eszközökig – ágyakig, a sort pedig folytatni lehetne.
Ha egy másik stúdiónak, nem nálunk forgatott produkciónak szüksége van kellékekre, a WB szívesen kiadja kölcsönbe nekik, amit keresnek. Gyakran érkezik is hívás, mikor egy – egy érdekes darabról érdeklődnek, hogy raktáron van-e itt – magyarázta Kristopher.

WBstud3

Welcome to Central Perk

És tadamm, elérkeztünk a bónusz meglepetéshez. Pár pillanat és meg fogjátok látni a Jóbarátok sorozat kávéházát – jelezte Kristopher. Nincs lehetőségünk időzni, hiszen a többi csoport folyamatosan jön és megy. Egy gyors fénykép erejéig azonban mindenki nyugodtam leülhet a kanapéra – tájékoztatott minket.

Valóban ott álltam a híres, a világ leghíresebb kanapéja előtt. A Central Perk kávézó pedig teljesen a sorozatban használt, eredi díszleteivel volt megtekinthető, amik karácsonyi hangulatban úsztak még. 

Csak bátran! – egy alkalmazott bácsi azért volt fizetne, hogy tőlünk, vendégektől elvegye a kameráinkat és gyorsan lefényképezzen minket, amint izgatottan lehuppanunk a piros kanapéra.
Életem egy újabb történelmi pillanata. Otthontól sok ezer kilométerre, a kedvenc sorozatunk jelenetébe képzelhettem magam. Bizony, egykoron Jennifer Aniston, Matthew Perry koptatta ezt a bútordarabot.

WBstud2

Batman jármű

Az egypercnyi varázslat elillant, mi pedig egy másik épülethez gyalogoltunk.
Ugye, most ünnepeljük a Batman 75. évfordulóját, így a WB a Batman filmekben használt járművekből összeállított egy mini kiállítást. És igen, mielőtt megkérdeznétek, az összes megtekinthető jármű működőképes. Csak egy indítókulcs kell hozzá, s már lehetne is robogni velük – mesélte Kristopher.
Személy szerint a Batman mánia valahogy elkerült, de igazán tudtam így is értékelni az egyedi kivitelezésű, nem mindennapi kocsikat, motort.

Visszapattantunk a kisbuszunkra és újabb hangárhoz mentünk. Ki is köztetek nagy Big Bang Theory rajongó? – jött a kérdés. Most azon épület bejáratánál vagyunk, ahol a showt hétről hétre forgatják. Mivel hétvége van, nem dolgozik senki, így bemehetünk. A kamerákat, mobilokat zsebeitek, táskátok mélyére rakjátok el. Tilos bármilyen képet is bent készíteni, szigorúan szerzői jogvédelem alatt áll, amit bent látni fogunk. Ha rajta kapunk, hogy még is fényképeztek, jogunkban áll akár elvenni/megsemmisíteni a készüléket – figyelmeztetett Kristopher.
A Big Bang Theory a Warner Bros hímes tojása, tényleg nagyon féltik. A belépésünk előtt a biztonsági kamerában megnéztek minket, külön fel kellett hívni a központot is, hogy most ez a csoport akkor belép.
Mit is láttam? Először is iszonyat hideg volt. Teljesen zárt az egész, semmilyen természetes napfény nem tud beszűrődni. Másrészről a díszletek rém egyszerűek, sőt azon belül is több rész lepedővel volt fedve, hogy még annyit se lássunk. Kb 4 kicsi szoba van kialakítva teljesen egymás mellett. Én nem tudom a sorozatban hogy élnek a szereplők a pontosan. A szobák be voltak rendezve, egy íróasztalt meg tudtam figyelni, talán ennyi.
Szerintem még egy nagy rajongó is csak nehezen ismerné fel, melyik szoba kihez is tartozik.

WBstud4

Itt forgatják a Big Bang Theory-t

A terem úgy van kialakítva, hogy vannak a szobák, majd azok előtt egy megépített kis színpadi – emelkedő részen a széksorok találhatóak. A forgatásokra külsős személyek bejöhetnek, egy weboldalon kell regisztrálni, és utána a nevekből húznak. Nézői lottó, talán nevezhetjük így is. Ezen nézőkre azért van szükség, mert a nevetésüket felveszik. Mikor egy – egy vicces jelenet után halljuk a kacajt, az bizony magánemberek nevetése.
Ingyen, a szabadidejüket ide szánta (mert rajongók pl) örömmel jönnek, eltöltenek itt egy napot. Testközelből megfigyelhetik a felvételeket, miközben ízeseket röhögnek, amit a tucatnyi kis plafonról lelógó mikrofon rögzít – mesélte Kristopher.

WB tour

A felvételek látogatóinak széksorai forrás: Warner Bross. http://vipstudiotour.warnerbros.com/

Jelenleg a Big Bang Theory és az Ellen Show a legnépszerűbb, ide szinte lehetetlen nézői – lottó jegyet nyerni. És azt se felejtsük el, hogy mikor ismeretlen volt a sorozat, a Warner Bros. 100 dollárokat fizetett statisztáknak ugyanazért a szerepért. Amióta azonban befutott, ingyen tömegével jelentkeznek az emberek.
Sőt, erről nem esett szó, de szerintem még valakik kifejezetten fizetnének is azért, hogy nézők lehessenek.
És, ami számomra nagyon meglepő volt, hogy a Warner Bros. állítása szerint a sorozat le fogja körözni a Jóbarátokat népszerűségben és évadszámokban is.  

Viszlát Big Bang Theory Stúdió. Az idő is jócskán elszaladt. Még gyorsan „kirándultunk” egyet „valahol” Chicagóban. Továbbá láttuk azt a bizonyos kaput, ami egykoron a Vészhelyzet sorozat sürgősségi bejárata volt. Illetve tucatnyi épületfalat, ami egy kis utcát két oldalról átölelt.
Elképesztő, hogy tényleg szinte komplett városrészek megvannak építve. Sőt, helikopter leszálláshoz megfelelő tér is található.

WBStud1

WB búcsú pillanatai 🙂

A Warner Bros. nagyon jól bánt vendégeivel, így velem is. Maximálisan elégedett voltam, öröm volt otthagyni náluk a 38 dollárt a belépőjegyre. Két órán keresztül a 12 fős csoportban, szinte személyre szólóan Kristopher végigkalauzolt minket a látogatható részeken. Az idegen emberekből  (belőlünk) egy kis rajongói család kovácsolódott, úgy éreztem.

Nagy álmom teljesült, melyért igazán hálás vagyok.

 

A folytatásban Disney – Kalifornia fog következni. Ismét megtiszteltetés volt, hogy velem tartottatok.

TE MIT GONDOLSZ?!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.