2015 Valentin – a Szürke ötven napja (18+)

Soha nem voltam egy nagy Valentin nap rajongó, mert ez Magyarországon még anno nem is volt különösen nagy bevett hagyomány, illetve nem volt miért/kiért törődnöm ezzel.
Biztosan nem fogok megsértődni senkire sem, mert Valentin napon nem lep meg. Ugyan már. Meglepetést kapni váratlanul a legjobb.
Továbbá Angliában az egész a pénzről szól. A kötelező ajándék a párodnak, a kötelező vacsora és meglepetések. Egy fotózás? Egy masszás? Egy hétvégi utazás? Már nyomom is online a rendel gombot, s maximum az Amazon kiszállítja házhoz, ha olyan.

Az üzleteket ellepik a csoki szívek, a piros – vörös csomagolású bonbonok, szívecskét tartó plüssmacik. A fehérnemű üzletek kirakatában szebbnél szebb darabok kapnak helyet. Hódítsd meg ma a pasidat! Lepd meg magatokat egy sexi éjszakával!

Elfogadtam, Valentin nap, piros szín és szívecskék. Passzívan kezeltem. Aki szerelmes, úgy is szerelmes az év 364 másik napján is. Aki boldog pedig, amúgy is boldog. És pont.

szürkeotvenII

2015. január. A Facebookon jó pár ismerősöm mozijegyeket oszt meg. Igen, megvettem! Megnézzük a csajokkal a Szürke ötven árnyalatát! Elővételben, tutira foglalva. Jó szórakozást!

szürkeotvenIII

Nem olvastam a könyvet. Nem tudom a teljes történetet, a háttér információkat. Az indokon egyszerű. Könyvkritikákból és ismerőseim szavait alapul véve, biztosan nem szeretném a művet. Feminista vagyok, a nők jogaiért harcoló háttéraktivista, aki mélységesen elveti, ha egy nőt megaláznak, butának néznek, és szabad akaratát megcsorbítják. Valószínűleg a Szürke ötven árnyalatának olvasása közben a Kindle olvasom repült volna párszor, mert ha valami felhúz olvasáskor, bizony eldobom. Tapasztalat, mert korábban kötelező középiskolai könyvek némelyike is így járt.

szürkeotven

Ha nekem a sorok által kellett volna átélnem egy szende egyetemista szüzességének elvesztését egy rideg, szadista, pszichopata dúsgazdag köcsöggel, másnap leköptem volna egy pubban egy pasit, de minimum egy italt ment volna valakinek a képébe, ha udvariatlanul hozzám szól. Már attól is idegbajt kapok, ha nagyképű, magukról sokat gondoló pasik, valami süket dumával odajönnek hozzám. Nincs játék, szó nélkül elfordítom a fejem, vagy közlöm, hogy idióta vagy.
Aztán valószínűleg tovább olvasva a könyvet, visszafordíthatatlan ítéleteim alakultak volna ki az erősebbik nemmel. Már így is a béka segge szintjén állnak sokan a szememben, de ezt még rosszabb lehet, ha én ebbe a könyvbe komolyan belevetem magam.

szürketotvenIV

Egy kedves ismerősöm említette, hogy valahol úgy látta, olvasta, hogy egy csaj szerint a könyv legromantikusabb jelenete, mikor Mr Grey egy MacBook-al lepi meg Ms Steele-t. Jól hangzik!
Az interneten keresgélve pedig egy képet láttam: „A szürke ötven árnyalatát olvasod. Okés, akkor utálod a nőket”.
Nem véletlen tiltakoznak sokan a történet ellen, mert úgy gondolják, a nőkkel való visszaélésről szól, amiben a fizikai erőszak sem bűn. Hány családban van jelen ma, 2015-ben a családon belüli erőszak? A néma gyereksikolyok és titkolózás. A Twitteren terjed is egy kampány, amelyben egy szervezet arra kéri a támogatóit, hogy a Szürke ötven mozijegy árát inkább jótékonysági célra adományozzák. Jó kezdeményezés!

A mű kitalált személyek, kitalált szálait boncolgatja, de nem kenhetjük rá, hogy akkor ilyen nincs. Szaúd-Arábiából mind a mai napig terjednek hírek, mely szerint a nők szolgák, akiket már elnézést, de néha hülyére kúrnak kedvük szerint a férfiak. És szerintem ilyen esetekért nem kell Közel-Keletre menni sem…

Nem tudom felfogni, miért ilyen piszok népszerű a könyv? Kedves rajongók, áruljátok el nekem, kérlek!

2015. Február. Valentin nap. Most a piros szívecskék sem érdekelnek senkit sem.
A Valentin nap a Szürke ötvenről szól. Egy könyv elmosta a romantikát. Helyette mehetünk a moziba, s megnézhetjük, ahogy kikötözve, bekötött szájjal egy fiatal lány sexel. Köszönöm, kihagyom.

A filmet maximum akkor fogom megnézni, ha már ingyen utánam dobják az utcán.

Szeretetteljes Bálint napot!

U.i. Senkit nem àllt, volt szándékomban bàntani. A blog a személyes véleményem közlésének oldala.
Köszönöm a megértéseteket!

(Képek forrás: pinterest)

2015 Valentin – a Szürke ötven napja (18+)” bejegyzéshez ozzászólás

  • Hanna szerint:

   Kedves Pista, vagy akàrhogy is hívatja magát blogja által.
   Gratulálok, gondolom a cikke most olvasottsági rekordokat dönt. Koccintson otthon egy pohár pezsgővel és élvezze hogy indulatkeltése hat az agymosott emberekre.
   Attól még hogy Feminista valaki, szeretheti a férfiakat, s igen nagy szív lakozik benne, egy gondoskodó én. A könyvet, filmet, szadomazót továbbra is kerülni fogom!!!
   Köszönöm kommentjēt, Hanna

TE MIT GONDOLSZ?!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s