Louis Hungarian Patisserie – Magyar cukrászda Londonban

louisüzlet

cukrászda belülről – forrás: internet

A londoni – magyar Louis cukrászda Észak – London (Hampsted – Northern Line megálló), híres és művészi emberek által lakott környékén található. És ezer év után végre valahára odaértem a „történelmi” kis helyre, amire büszkék lehetünk. louiskint1963 –ban lett alapítva, amivel London egyik legrégebbi cukrászdája és a bejárat fölött ott virít a Hungarian szó. Magyarnak lenni menő, sose felejtsük el, bárhol is élünk. 
Az üzletben a kiszolgáló lányok között biztos lesz egy magyar, amennyiben esetleg az angolunk nem biztos, ha rendelni szeretnénk.

A kínálatban van dobos torta, krémes, gesztenyés szelet is. Igazi kuriózum, mert máshol tutira ilyet nem tudsz és fogsz fogyasztani.
Az üzlet belső berendezése klasszikusan elegáns, kifinomultam régies. A légkör hatása alatt a 100 évvel korábbi időkre vissza tudjuk magunkat képzelni.
Fa egyedi székek, pici kör asztalok és díszes csillár fogadja a betévedő vendéget. Az kávés italt igazi porcelán – kézzel festett, virágos csészében szolgálják fel, mint ahogy a süteményes tányér is ilyen. De nem Herendi, mert megnéztem.
Összesen 13 Fontot fizettem, amiben az almás – fahéjas rétes is benne volt elvitelre. Ohh, nem tegnap volt, hogy utoljára ettem ilyet.

10718339_827213890642288_1283868779_o

Krém + gesztenyés szelet – saját kép

Louis magyar cukrászda tetszett, ajánlom, hogy próbáljátok ki. Bár a sütemények ízvilága, nem biztos, hogy mindenki tetszését el fogja nyerni, de nekem bejöttek. 

TripAdvisor-on is megtaláljátok a helyet, ha mások véleményére is kíváncsiak vagytok.

Hampsted, a környék pedig igazi sétálós és építészeti kincsekkel teli városrész. Érdemes! Ha pedig a természetjárást is szeretitek egy köpésre van a Hampsted Heath erdő és hatalmas park. Egy napos programot ki lehet belőle hozni.

Reklámok

TE MIT GONDOLSZ?!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s