Így alakulunk

Fényévekkel ezelőtt volt, mikor az óvodába vittek szüleink, talán igaz sem volt. A 10 éves érettségi találkozónkat is mindjárt szervezni lehet. Rohan az idő, túl gyorsan is.
can-stock-photo_csp5193830A legjobb volt kisgyereknek lenni, mikor a napi teendőink nyáron a homokvárépítésben kimerültek, s ezért nagyon meg lettünk dicsérve. Délután egy jót aludtunk, kötelezően kellett aludni.
Most, felnőttként újra szívesen kivennék napközben 2 órát kötelező szieszta címén.

Az évekkel kijártuk az iskolákat, a ránk háruló felelősség és elvásárlások folyton nőttek. És bumm, felnőttek lettünk. Ha tetszik, ha nem. Így jártál. Önállóan és függetlenül kell a világban érvényesülnünk, ha akarjuk, ha nem.

Az évekkel a párkapcsolati elvárásaink is változtak, illetve mi is változtunk. Az egykori komolytalan és kezelhetetlen kamasz fiúkból, férfiak lettek. A szeszélyes és érzelmes tini lányokból, pedig igazi nők „bújtak” ki.
Napjainkra már határozottan „eladósorban” álló hölgyek vagyunk. A generációm pasijai pedig komoly kérőkké válhatnának, mamám szavaival élve.
Valakiknek már „össze is jött” a nagy Ő. Nem egy volt osztály – évfolyamtárs már házas évek óta. 23-24 évesen kimondták az igent. Szívből gratulálok mindenkinek!
2013 nyara a házasságkötésekről szólt, minden héten valaki elkelt. Közben többen már szülők is lettek. Furcsa érzés látni, hogy az egykori diák, akivel évekig koptattam az iskola lépcsőit, apuka – anyuka lett 25-26 évesen. A következő osztálytalálkozóra totyogós picivel, babakocsival fognak érkezni páran. Az élet megy a maga rendjén, Magyarország jövői pedig az ő gyerekei lesznek.

A Facebookon ahogy szétnézek, látom, nagy szakadékok vannak az egykori sulis társaim között.
Az előbb említettem, hogy vannak a komoly szülők. Az ellenoldalon pedig az egyedülállóak sorakoznak. Azon belül is vannak a kemény, kitartó egyedülállóak, akiknek ez a már „hobbi”.
Néhányan a sóvárgóak közé sorolhatóak, néhányan pedig kimondottan a „szenvedő” szinglik.
Miért van az, hogy valaki pikk-pakk megtalálja és biztos 24 évesen a nagy Ő-ben, míg más a 120. randiján túl is csak idiótákkal találkozik? Az élet fair játék?

Aztán vannak a párban élők, de azok az igazi, 10 éve együtt vagyok a pasimmal kategóriák is. Itt már mi várjuk izgatottan a lánykérést! Többeknek, akik hosszú évekig egyedülállóak voltak, is „cseppent” valaki, így egy-két éve már párban mutatkoznak. Örülök nekik, mert megérdemelték.

És persze vannak a gyermektelen házasok, ami nem baj, hiszen 30 éves kor előtt már nem divat szülni, ez tény. Ők „csak” ketten egy lakásban élnek és boldogok.

Osztálytalálkozó 2017. Lesznek a dögös, belevaló, bombázó szinglik. Mellettük a párban élő szerelmesek. Egy sorral odébb a gyűrűt viselő személyek. A háttérben pedig némi gyereksikítás, babatáska és kocsi. Színes lesz az összkép!

Mindenkinek gratulálok és örülök. Bármit is választunk az életben, érezzük jól magunkat az adott helyzetben. Legalábbis próbáljuk meg kihozni a maximumot.
Mivel mindenki egyén, máshogy tesz, lép, halad az életben. Ez így teljesen természetes.

Viszontlátásra 2 év múlva!

Reklámok

TE MIT GONDOLSZ?!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s