Paddington a városban

A hétvégén barátokkal megnéztük a moziban a Paddington macit.
Korábbi cikkben tettem említést a Paddington őrületről, ami jelenleg Londonban zajlik. November elején 50 db maci szobor került kihelyezésre a város különböző pontjaira. Azóta pedig már 57 db mackó van. Az ötlet olyan sikeres lett, hogy további művészek és hírességek is szívügyüknek érezték a helyzetet. Felkeresték a szervezőket, hogy ők is terveznének egyet.

Paddington maci

Madaras maci, famintájú maci a katedrális előtt, Sherlock Holmes maci

Már egy hónapja zajlik a Paddington vadászat, s hallatlan népszerűségnek örvend. Kicsik és nagyok, családosok és egyedülállók, párok sétálnak tudatosan London egyes részein, keresve  a szobrokat. A honlapon minden maci pontos koordinátái fent vannak, de egy alkalmazást is letölthetünk. A GPS alapján a program megállapítja helyünket, s kiadja a hozzánk legközelebb álló Paddingtonokat. Ám némelyik darab még így is elbújik. Alapjában véve nem túl nagy egy szobor, ha nem jársz nyitott szemmel, el is sétálhatsz mellette könnyedén.
A Paddingtonok között akadnak igen különlegesek is. Valamelyikük zsákba lett tervezve, valamelyik galambokat tart kezén, valamelyik asztronauta ruhába lett öltöztetve, valamelyik pedig motoros szemüveget is kapott stb.
Nekem a kezdeményezésben igazán tetszik, hogy megmozgatja az embereket. Jobb kimenni a gyerekkel sétára és macikat keresni, mint TV előtt tespedni szombaton.

PicsArt_1418475467114

Paddington who és Gravity maci

A szobrok egyfajta elő harangjai voltak a filmnek, ami múlt hónap végén került a mozikba. Az angolok most büszkék lehetnek, megveregethetik saját vállukat. Egy igazi brit – családi mozival álltak elő Karácsony előtt. Garantálom, hogy minden gyerekes angol meg fogja nézni. Kötelezőnek érzik, sajátjuknak tekintik.

paddington

forrás: internet

Milyen a mozi?
Cuki, ha egy szóban kéne jellemeznem. A kicsik ingerküszöbére lett „szabva”, de felnőttek is tudják élvezni. A film előzetesében található poénok a legütősebbek, ergó jó a „beetetés”, de nézés közben elmarad a „cuppanós főétel”. Kisebb vicces helyzetek akadtak még, de ennyi. A filmben igazi angolos angol akcentust hallhatunk, ami nekem tetszik.

A történetben Paddingtont nagynénje elküldi hajóval Londonba, ahol a nap végén egy család hazaviszi őt. Kezdődhet a kalamajka. A szálakat izgalmassá teszi, hogy a Nemzeti Természettudományi Múzeum szépséges vezetője (Nicole Kidman játssza) megtudja, hogy a maci a városban van. Elhatározza hát, hogy becserkészi és kitömi. Sikerül neki? A válasz egyértelmű. A többit pedig megtudjuk, ha megnézzük a mozit.

Miért néztem meg a filmet?
Egy barátom hívta fel a figyelmem az új, londoni látványosságokra: a szobrokra. Versenyszerűen keressük és fényképezzük őket. A játékot elvesztettem, 25 darabnál állok jelenleg.
Ha pedig már ennyire belelkesített minket, s ennyire megszerettük a macikat, a mozit sem hagyhattuk ki. Igazán aranyos vasárnap esti program volt. Köszönöm szépen!
A barátaim által pedig egy Paddington plüssel is gazdagabb lettem a hétvégén, ajándékba kaptam tőlük. Igazán kedves.

Paddington a városban” bejegyzéshez ozzászólás

TE MIT GONDOLSZ?!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s