Winter Wonderland – Téli Csodaország Londonban

Tegnap este egy baráti társasággal a Winter Wonderlandban jártunk. Hihetetlen, de mindenki ráért. Hétfői napok kedvezőek találkozók szervezésére úgy tűnik.

PhotoGrid_1417030865947Mi is a Winter Wonderland?
Az ünnepi hangulatban úszó London egyik „állomása”, ahol kicsik és nagyok egyaránt találnak kedvűkre való dolgokat és közös élményeket szerezhetnek.
2007 óta a Hyde Park ad otthont a forgatagnak.
A Winter Wonderlandot magyarul hívhatjuk Téli Csodaországnak is. Nem tévednénk nagyot. Egy egyedülálló „falu” ez, ami egyre inkább kedvelt, rendkívüli népszerűségnek örvend a Londoniak és a turisták körében is. Egyedi hangulatot áraszt magából, ahol az embernek csak mosolyra húzódhat a szája.
Találunk itt kis jégpályát a korcsolya szerelmeseinek, mini hullámvasutat, óriás kereket, és megannyi kütyüt, izét, ami pörög – forog, levegőbe emelkedik, szabadesést hajt végre. Adrenalinra szomjazó emberek megtalálják itt számításaikat. Továbbá senki sem maradhat éhes, tömérdek kis vendéglátós várja a vendégeket, de talán még több pult a kiszáradt torkúakat. Nagy sláger a forralt bor a német standnál, de persze a német kolbászkák is fogynak, mint a cukor.
Az angolok szerint csak Németországban vannak igazi karácsonyi vásárok és hangulat, ezért imádják a német dolgokat Karácsony táján Londonban. Az ünnepek végére már mindenki megtanulja a Glühwein szót, de akár a Weißwurt is tökéletesen fog menni.

PhotoGrid_1417032839255

Hétvégén TILOS kilátogatni ide, mert nem ritkán előfordulhat, hogy akár fél órás várakozási időre is számíthat az ember belépés előtt. Ha túlságosan megtelik tömeggel a Csodaország, létszámstopot rendelnek el a biztonságiak. Két fő kijön, két fő bemehet elv fog érvényesülni, így sor torlódik fel bejutásnál.
Tegnap is csak úgy özönlöttek ki az emberek a metrómegállónál, de valahogy szétszoroztunk a nagy térben bent.

Mi tudatosan megcéloztuk első körben a magyar standot, ahol kürtőskalácsot és lángost lehet venni (5 Font / db áron). Természetesen magyarok vásárolták 90%-ban ezeket az ételeket. Már annyian vagyunk Londonban, hogy komoly forgalmat generálunk nekik.
Evés után következhetett a forralt borozás, egy –egy pohárral kinek, hogy esett.

Winter Wonderlandba véletlen se menjünk üres pénztárcával. 20 Fontot úgy ott legyet hagyni, hogy fel sem tűnt. Ha igazán jól érzed magad, az 50 Font is könnyedén elköltődik.
Mindenki pocija tele volt, a forralt bor megkezdte mámorító hatását. Irány a hullámvasút. Egy kisebb sorban állás, s már fent is ülhettél a járgányon. Sok sikert!
Én csak külső szemlélőként figyeltem a többieket.
Jó világban élünk, állapítottam meg magamban. Londonban tömeg a hullámvasútnál, mert kell adrenalin….Egy pillanatra a nélkülöző gyerekekre gondoltam.

Este 10-re, zárásra néhányan a túl jó kedv kategóriáját is túllépték. Londonban hétfőn is részegeskednek sokan. Főleg nagy poén, hogy a Winter Wonderlandban sikerült, gondolhatják magukban.

Miért szeretem a Csodaországot?
Tele van élettel, örömmel, jókedvvel, vidámsággal. Energiabomba az egész, ahol fel lehet töltődni. Itt mindenki mosolyog, mindenki pörög (ki valóban is a vidámparki részen). Karácsonyi dalok szólnak a hangosból, frissen grillezett húsok és kolbászok illata keveredik a fahéjas forralt borral a levegőben. Ehetünk lángost melegen, a kürtőskalácsról nem is beszélve, ami kincs egy londoni – magyar számára.

A legjobban társaságban lehet élvezni  a forgatagot, éppen ezért volt szuper a tegnapi alkalom.
A legtutibb, ha pároddal látogatsz ki, aki lő neked egy nagy plüssmacit a játék standnál, vagy éppen szerencsekerékben 2 kg Tobleronéval lesztek gazdagabbak. Minden lehetséges.

Miket nem szeretek benne?

fun rideA Winter Wonderland egy „parasztvakítás”, ha csúnyán fogalmaznék. Karácsony előtt még szórakozz, költsd a pénzt, mulass, igyál, egyél. Egy megcsinált show, ami a szemet szépen gyönyörködteti, és jól mutat, de valódi értéket nem képvisel. Úgy érezhetjük itt magunkat, hogy minden mesés, minden varázslat a Földön, nincsenek gondok, mindenkinek a legjobb jutott….ami nem feltétlen igaz. Kiadhatunk több 10 Fontokat vidámparkos élményekre. Ám ezek is mind múlandóak.
A nagy vásárban, étel – italos vendéglátóknál, hullámvasútnál kész vagyonok fordulnak meg itt. „Szívesen elfogadnám a nettó nyereségűket. Valószínűleg ellennék belőle egy darabig” – állapította meg az egyik ismerősöm.
A Winter Wonderland egy mesterségesen generált szórakoztató „falu”, ami a pénzköltésről szól, s amire rá lettünk szoktatva az évekkel. Nincs olyan ember Londonban, aki ne fordulna meg benne a bő hónap alatt, amíg üzemel. Ez már csak ilyen.

Tegnap este jól éreztem magam. A társaság volt 5*-os, ami a legfontosabb. Köszönöm mindenkinek, aki eljött, s idejét ide szánta.

Winter Wonderland – Téli Csodaország Londonban” bejegyzéshez egy hozzászólás

TE MIT GONDOLSZ?!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.