Boldog Lego Karácsonyt Londonból!

Pár nappal ezelőtt egy Facebookon megosztott kép kapott meg. Legó Mikulás szán és rénszarvasok. Azonnal rákerestem az interneten, s kiderült, hogy London – Covent Gardenben találhatjuk meg őket.
Felkerült a képzeletbeli listámra. Amint a belvárosban járok, elsőként ide megyek. Tegnap 11 órakor este teljesült a kívánságom.

2ca72a1e-d2da-489b-8609-d1cc7cdf6594-620x372

lego szán forrás: guardian.co.uk

PhotoGrid_1418340446496

saját készítésű kollázs

Élőben gyönyörködhettem ebben a nem mindennapi, művészien kivitelezett alkotásban.
Összesen 700.000 db legoból épült a szán, a rénszarvasok és a Mikulás. Duncan T tervezte modell, aki főállású lego építő mester. Rajta kívűl még 12 ember birtokolja ezt a címet a világon.

Először a szánkó virtuálisan kelt életre egy számítógépes program által 3D diagramként, ami megmutatta, hogy hogyan lehet pontosan kialakítani majd a formát. A technika mellett persze az emberi találékonyságra is szükség van, különösen az íves darabok esetén, pl a rénszarvas patája.

A fél tonnát nyomó legokat kézzel igen nehéz lenne mozgatni és emelni, ezért vaslapokra építkeznek, amik targoncával könnyen áthelyezhetőek.

Ducan lego iránti szenvedélye már 4 évesen elkezdődött, ám házassága után vált komolyabbá. A felesége ösztönzésére megvett egy új szettet a boltban, ami örökre megváltoztatta az életet. A Lego Modell klub tagja lett, s hamar kitűnt tehetsége. Felkérték egyre többször különböző lego formák elkészítésére. A szenvedély így idővel hivatássá vált, s felhagyhatott konyhai állásával.
Néhány millió legoval kezdve el a vállalkozását, jelenleg pedig kb 7 millió darab van raktáron cégénél. Kedvezményesen szerez be új darabokat…igen 500.000 db egyidejű vásárlása esetén ez jár.
 Jelenlegi megrendelései közé tartozik egy családi portré vagyonos embereknek, illetve egy hajó – élethű mása is. (csak pár példa)

The-Lego-sleigh-in-Covent-012

Lego Mikulás várja, hogy beüljenek mellé forrás: guardian.co.uk

A Covent Gardenben található szán az első olyan lego alkotás, ahol az emberek is be vannak vonva a műve. A lego szánba be lehet ülni a Mikulás mellé és egy selfiet gyorsan elkattintani.

Engem ámulatba ejtett a minőségien kivitelezett, élethűen megalkotott karácsonyi szános szett.
Ha lehetőségetek van rá, keressétek fel.

Reklámok

TE MIT GONDOLSZ?!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s