Talált tárgyak a londoni tömegközlekedésben

A Time Out London magazin múlt heti számában egy riport keltette fel az érdeklődésem. Az írásukat forrásnak véve, most a Londoni Közlekedési Vállalat talált tárgyairól említenék pár szót.

London Baker Streeten található az elveszett tárgyak irodája, ami már 80. születésnapját ünnepli. Ennyi idő alatt számtalan gyerek kapta már vissza szeretet maciját a városban.

TFL Lost Property office

Esernyőhiányban szenved még valaki? forrás: Time Out London

A talált tárgyak osztálya egy labirintusra emlékeztető nagy irodahelység, ahova tavalyi év folyamán 232 ezer dolog érkezett be.
Marilyn az egyik alkalmazott készségesen állt a Time Out rendelkezésére. Ő 23 éve felelős itt a polcok rendszerezéséért, így első kézből és testközelből találkozik a beérkezett új darabokkal.

A labirintusban London egyik arca tárul elénk a tárgyak által. És London nagyon furcsa, ha Marilynt kérdezitek. Rögtön szemet szúr nekünk egy nagy plüss gorilla, aki Hawaii mintás ingben egy tolószékben pihen. De vannak itt sex babák, sex játékok, bíró parókák, gázmaszkok, afrikai – fából faragott maszk, marha szarv, rémisztő baba nővér ruhába öltöztetve. Na, ő rémálmaimban egyszer még kísérteni fog – állítja Marilyn. Továbbá láthatunk kardokat, középkori kinézetűeket, japánosakat is. Miért van a Londoniaknak kardja? És miért veszíti el sok londoni ezeket a nem mindennapi tárgyakat utazásai során?

PhotoGrid_1417643201245

Gorilla plüss tolószékben, művégtag, mell implantátum, fényképezők, csontváz, protézisek stb. Londonban talált tárgyak.

A személyzet már hozzászokott a szokatlan dolgokhoz. Az egyikük Arsenal szentélyt is létrehozott a foci csapat talált tárgyaiból. Van itt minden a meztől a hűtő mágnesig.

A különös tárgyak mellett persze a mindennap használatos eszközök is jelen vannak. Tavalyi évben több mint 20 ezer mobiltelefont találtak a metrón, buszon stb. Illetve több mint 11 ezer pénztárcát is regisztráltak, amihez még 10 ezer kulcscsomó is hozzátársul.

Néhányan a mankójukat is otthagyják a metrón, mintha a közlekedés valami varázslatos gyógyító képességgel bírna, habár ez nem igaz.
A polcokon több esernyő hever, mint amit az ember egyáltalán el tudna képzelni. Külön részleg van ékszereknek, márkás óráknak, arany ruhadíszeknek, drága parfümöknek is.
Egy terület az ételeknek, WC papír gurigáknak, csokiknak, protein por dobozoknak stb is ki lett alakítva. „Az emberek néha képesek még egy sima WC papírért is ide eljönni, s igényüket benyújtani rá” – mondja Marilyn.

Állíthatjuk, hogy a talált tárgyak többsége véletlenül egy forgalmas órában, vagy sietségben lett elhagyva, de van itt egy olyan dolog, amit képtelenség csak úgy elveszteni. Például Mr Johnston, ahogy a személyzet nevezi. Egy úr, akinek elhamvasztott porait egy fa dobozban hagyták ott a metrón. Senki nem jelentkezik érte. A Circle Line-n találták meg, amint körbe – körbe utazott egy napon.

Végezetül pedig megszámlálhatatlan Kindle mennyiségre, iPadre, végtelen sok utazási kártyára (Oyster) bukkanhatunk még az irodában. Mind egytől egyik várják, hogy valaki jöjjön értük.

A legtöbb talált tárgyat 3 hónapig őrzik meg, majd jótékonysági üzletekbe, alapítványoknak adják át vagy árverésre kerülnek.
Ha mostanság vesztettél el valamit, talán érdemes felkeresni őket.

„Soha nem tudhatod, mit fogsz itt találni.”

Talált tárgyak a londoni tömegközlekedésben” bejegyzéshez 2ozzászólás

  1. hajdulaszlo szerint:

    Van ez a mondatod:
    “Néhányan a mankójukat is otthagyják a metrón, mintha a közlekedés valami varázslatos gyógyító képességgel bírna, habár ez nem igaz. ”

    Így szerintem ütősebb, a poént nem kell magyarázni:
    “Néhányan a mankójukat is otthagyják a metrón, mintha a közlekedés valami varázslatos gyógyító képességgel bírna.”

TE MIT GONDOLSZ?!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .