Szeretet Karácsonya

Hát elindult a karácsonyi őrület hivatalosan is. Mesés fényekben úszik város, folynak a rádióból a karácsonyi dalok, TV-ben az ajándékos hirdetések érik egymást. Tolong a nép a boltokban, tömeg van a járdán…Ez a valódi ünnepi hangulat?

Nagyon úgy érzem, hogy a boltok egyszerűen paráztatják az embereket. Például bemondták ma a hirdetésben, hogy a hétfőig online megrendelt termékeknek biztos a Karácsony előtti kiszállítása. December 2-tól viszont már nem tudják garantálni. Magyarul a hétvégén ült otthon a gép előtt az amazon webáruházban, s költs már el pár száz fontot. Na, légyszi!

black firdayMa pedig a Black Fridayt tartjuk. Hajnaltól akciós termékeket tudunk vásárolni. illetve, elnézést tudnánk, ha például túlterheltség miatt nem döglik le a szerver. Emberek képesek voltak éjfélig és kora reggelig ébren maradni, csak azért, hogy leárazáson vásároljanak elsőként. Normális világban élünk???
Manchesterben a Tesco 149 Fontért kínált valami TV-t, amit annyi ember akart, hogy rendbontás tört ki. A rendőrséget kellett kihívni és letartoztattak pár személyt. Normálisak vagyunk???
A világunkban nagy bajok vannak.

A nap kedvenc képét a következő felirattal láttam: tülekedő emberek nyitás előtt egy amerikai boltnál, szöveg: Ma egymást tapossák „olcsó” termékek vásárlásáért, tegnap meg hálát mondtak, azért, amilyük van. Éljen a Hálaadás ünnepe. Elvadult a világ az tuti. Képesek vagyunk harcba szállni egymással és verekedni, mert $100-ral kevesebb valami. Álljunk már meg egy szóra!!!

Remélem ma sokan hülyére költötték magukat, hogy utána a Karácsonyra még többet költhessenek majd. Mert fő az ajándékvásárlás, s a rengeteg vacak beszerezése, amit a gyerek úgy is szétnyúz egy hét alatt.

10819603_861023700594640_1498631907_o

Karácsony szelleme a XXI. században A szívek üresek, a boltok tele

Mi lenne, ha csak idén, az életben egyszer alig szórnánk el pénz ajándékokra? Mi lenne, ha az ajándékvásárlással töltött időt inkább családunkkal, barátainkkal, rokonainkkal töltenénk. Mi lenne, ha a szülők az játékbolt helyett a gyerekükkel lennének értékes és minőségi időt? Na, az lenne az, ami már hasonlítana valamit Karácsony szellemére.

Karácsonykor a szívek nyitottabbak, befogadóbbak és nem utolsó sorban vágyakozóak. Egy egyedül élő személy, egy magányos ember ilyenkor még inkább sóvárog mások szeretet iránt. De a gyerekünk is nagyobb figyelmet szeretne, több ölelést. Nem megoldás teleszórni a fa alját egy rakás dologgal, aztán meg Karácsony elmúltával, pár nappal később semmi maradandó nem marad.

Apropó, igen. Karácsony, amilyen gyorsan jön, olyan gyorsan megy. Hipp – hopp tovaszáll, a fát kidobjuk, aztán az élet visszatér a szürke kerékvágásba.
Pontosan azért élek meg minden szép pillanatot úgy, hogy most Karácsony van. Nem korlátozom le életemben december 24-25-26-re az ünnepet. Nekem egész évben akad belőle. Aki pedig szeret, foglalkozik velem 365 napon keresztül, s tudomásom van róla. Nem kell nekem Karácsony, hogy lássam és hálát adjak mindezért.

A szeretet egész évben tud áradni minden különösebb dátum nélkül. Bármikor, bármilyen évszakban kifejezhetjük. Bármikor el tudunk ereszteni egy mosolyt, figyelmesek és kedvesek lenni bárkihez. Szerintem ez a Karácsony üzenete. És kívánom, hogy legyen egész évben szeretet – Karácsony a szívekben!

Szeretet Karácsonya” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. andreab40 szerint:

    Lattam a tvben amit muveltek az emberek, tolongtak, egymast tapostak, verekedtek. Meg allatnak sem mondanam oket mert serto az allatokra. Ez egyszeruen eszetlen es civilizalatlan viselkedes. Es pontosan miert? Hogy nyerjen 10 fontot? Mert az mar nem jut el az agyukig, hogy a leakciozott ar nem mindig annyira akcios…

TE MIT GONDOLSZ?!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s