Londont ellepték a Macik

Londont ellepték a macik. Egész pontosan a Paddington macik.

PicsArt_1415312016616

Paddington állomás 8 és 9-es vágány között. Fénykép általam

Ki is az a Paddington maci?
A gyerekirodalom kitalált karaktere. 1956-ban tűnt fel először Sir Michael Bond könyvében. Később pedig további számos művében.
Több mint 30 nyelven jelentek meg Bond könyvei, 70 címmel és világszerte több mint 30 millió példányt vettek meg belőlük az emberek.

Paddington maci születése
Michael Bond 1956 Karácsony, London – Paddington állomás közelében megpillantott egy magányos macit a kirakatban. A feleségének megvette ajándékba, s Paddingtonnak nevezte el.

Másik verzió szerint kifejezetten – céltudatosan az Oxfort Streeten található Selfridge áruházban vásárolta a macit, s azért lett Paddington, mert ennek az állomásnak a közelében lakott.
A lényeg, hogy a maci megihlette őt, s 10 nap múlva már kész is volt első könyv. „A maci, akit Paddingtonnak hívtak” 1958-ban publikálva lett.

Paddington története
Paddington macira a Brown család figyelt fel a Paddington állomáson. A bőröndjén ült, régi kalapot viselt. A nyakában egy biléta volt: „Kérem, viselje gondját. Hálás köszönet”

Sötét Peruból, nagynénjét elhagyva érkezett meg Londonba.
Paddington nem kevés kalamajkát okoz a város felfedezése közben, ám minden szituáció mosolyra csalóan és nevetésre invitálóan fejeződik be.
Kedvenc eledele a lekvár.

1972-ben a történet sikere nyomán elkészült az első plüssjáték őt mintázva.

PicsArt_1415228191804

Együtt az 50 maci a Tower Bridgenél forrás: internet

2014. november. 4. London. 50 darab Paddington maci szobor kihelyezésre került a város különböző pontjaira. A maci alkotások útvonalát követve Paddington nyomdokai léphetünk. Kedvenc helyei mellett és közelében elhaladhatunk.

Minden szobor egyedi díszítésű. Igazi különlegességek, hiszen híres emberek fantáziáit és kreációit tekinthetjük meg. Van Kate Moss, Boris Johnson, Sandra Bullock, Emma Watson, David Beckham, Guy Ritchie, Lloyd Webber által mintázott maci is.

PicsArt_1415306416052

Mackó vadászat
A honlapon 5 ajánlott útvonal van, amiket lesétálva közel minden szobrot felfedezhetünk. Királyi parkok, Paddington állomás és környéke, Temze és történelmi London, Karácsonyi vonal.
További információ: ITT
A Karácsonyi útvonal a belvárosban az Oxford Streetet követve indul, amelynek során a Selfridge áruház kirakatában megcsodálhatjuk az aranyszínben pompázó Kate Moss féle Paddingtont.
Javaslat: sétánkat a boltok zárása után tegyük, mert zárásig heringparti van a járdán itt.
Továbbá ajánlom, hogy a honlapon nézzük meg melyik szobor tetszik nekünk legjobban, s a pontos elhelyezkedését jegyezzük meg. Céltudatosan kutassuk fel, ha valamelyik megfogott minket.
Természetesen városnéző általános sétánk során is alaposan tartsuk nyitva a szemünket, hiszen a macik számos kedvelt – népszerű helyen feltűnnek. Ne haladjunk el mellettük csukott szemekkel.

Én a Paddington kört tegnap bejártam. A többi pedig az elkövetkező hetek programjaiban szerepel.

PicsArt_1415306286837

Mackó szobrok jövője
Online aukción értékesíteni fognak jó párat belőlük. Az eladásból származó bevétel az NSPCC alapítványt számlájára megy.

A Selfridge áruházlánc különböző exkluzív plüss darabokat is eladásra kínál most, amik szintén a gyerekalapítvány javát fogják szolgálni.

Bónusz dolog, hogy november végén érkezik a mozikba a Paddington film.

December 30-ig fogják a városképet színesíteni a szobrok. Ne halasszátok el a lehetőséget, s keressetek fel magatok is párat.
Külön ajánlom a Harrods áruház mellett található Emma Watson fehér – pillangós kreációját, főleg ha már Karácsonyi árban fog úszni a híres üzlet.

A cikk megszületéséhez külön köszönet egy barátnak, aki először a figyelmemet hívta fel az újdonságra, továbbá képeivel és társaságával is hozzájárult az írásomhoz.

TE MIT GONDOLSZ?!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.