Alex, a Twitter új sztárja

Elmesélek nektek egy érdekes történet, ami csak is a XXI. században, az internetes kommunikációs világukban fordulhat elő.

Hol volt, hol nem volt. Volt egy srác, akit Alexnek hívtak és az Egyesült Államokban élt. Mindössze 16 évesen egy üzlet felvette eladónak. Elkezdett dolgozni vajszínű nadrágjában és piros pólójában.
És november 2-án egy tini csaj feltöltött róla egy képet a Twitterre. A tündérmese elkezdődött a tündérien kinéző fiú életében. 12 órán belül internet – Twitter sztár lett belőle.

Alextarget

Alex munka közben. A kép, amely megőrjítette a tini lányokat. forrás: Twitter

A fényképe rekord gyorsan terjedt a megosztásoknak és kedveléseknek köszönhetően. A semmiből Alexnek több mint fél milliós követője lett.

Alex Twitter kiírása vasárnap este, ami 40 ezer hozzászólást és 80 ezer kedvelést hozott neki.
Alex Lee‏@acl163: Am i famous now?

  • RETWEET40 126
  • KEDVENCEK80 765

23:09 – 2014. nov. 2.”

Hétfőn tinédzserek meghirdették a piros pólós napot, szimpátiát mutatva a fiú felé.

Alextarget2

Viselj pirosat Alexért! forrás: internet

A poén és egyéb képek pedig folyamatosan lepik el az internetet. Valaki kreációt készített a ruhájából, hogy hol lehet beszerezni.

alextarget4

Alex kinézet megvásárolható forrás: internet

November 4-én már mindenki tudta ki ez a srác, legalábbis keresték. Neves és híres lapok közölték nevét és képét számaikban.

alextarger3

Oszd meg 7 másodpercen belül vagy soha nem fogsz vele találkozni felhívás. Forrás: internet

November 5-én pedig Amerika leghíresebb Talk-show műsorában, az Ellen Showban is szerepelt.
Belenéztem az adásba.
Ellen: mit kezdesz a népszerűséggel? Tudsz énekelni, táncolni, gitározni stb?
Alex: Táncolni nem, az nagyon rosszul megy. De elég jól tudom a termékeket táskába rakni.

Alexpic

Alex az Ellen showban forrás: Ellen Show

Gondoljunk csak bele. Ma, az internetnek és a rendkívül gyors adatáramlásnak köszönhetően bárkiből lehet „valaki”. Egyperces sztár, akinek arcát ugyan felismerjük ma, de értékelhető dolog hiányában köddé vész rövidesen, legalábbis így törvényszerű. Ám, ha valaki ügyes nyilván képes továbbra is fenntartani a felhajtást maga körül. Alex története majd fél év múlva visszatekintve lesz érdemes arra, hogy következtetést vonjunk le.

Az egyik kommentező lány az interneten a következőt írta: a mi generációnk egy szívás/ selejt. Valóban abszurd, hogy pár (több ezer) tini lány beizgul egy fényképre, s elkezd rajongani egy srácért. Az is durva, hogy vasárnapról hétfőre történt mindez. Vagyis a hétvégéjét mindenki a mobiljával és a virtuális világban töltötte.

Itt Angliában egy 10 évesnek nagy valószínűséggel van okos telefonja. Továbbá használja a Facebookot, Twittert, Instagrammot, Snapchat és még ezer más számomra nem ismert kapcsolattartó app-ot. Éltem tízen éves kis tinikkel, s láttam, hogy a telefon folyamat zümmögött. Folytak az oldalukon percenként a hírek, a selfik, a csücsörítős képek. Ma ez egy kis kamasz mindennapi életének része.

Alex jól járt az internettel, a népszerűségére pozitívan hatott. A többi pedig rajta áll.

Alex, a Twitter új sztárja” bejegyzéshez ozzászólás

  1. hajdulaszlo szerint:

    Most ezt a világot éljük, hogy digitálisan sokkal több emberrel tudunk megismerkedni. Lehet, hogy személyesen soha nem fogunk találkozni mégis olyan kötődés jöhet létre mint “régen” a regényhősökkel. Bár ez is kamu,mert szerintem régen sem olvastak olyan sokan, mint azt néhányan elhitetni szeretnék. Van, hogy tesztelem korombeliek, akik negédesen sóhajtoznak, hogy “bezzeg az én időmben” valamikor volt olvasottságán és nem vagyok elbűvölve. Az pedig, hogy valakiknek megtetszett egy teljesen hétköznapi fiú, a maga teljesen hétköznapi foglalkozásával, kedvességével, nem baj. Majd elmúlik az egyszer, mint ahogy “régen” is megszűntek a titkos kis feljegyzések a lányok naplójában.

TE MIT GONDOLSZ?!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.