A kukac torta esete

Pár nappal ezelőtt a következő gondolatot írtam ki Facebookon. „Tégy jót másokkal, lepj meg másokat. Soha nem tudhatok, elvetett magod, mikor kell ki”

A héten egy korábbi pici ajándékomra csodálatos megerősítést kaptam. És őszintén soha nem gondoltam volna, hogy ez bekövetkezik. Elmesélem, mi is történt.

Tavaly június közepére meghívást kaptam egy társas összejövetelre Londonban. A napot hihetetlen izgatottan vártam, mert a meghívott vendégek egytől egyig szívem csücskei. Egy olyan magyar társaság, akikkel mindig nagyon szívesen találkozom, s vágyom is találkozásainkra.
A naphoz közeledve Facebookon szemet szúrt, hogy 3-an is június hónapban ünneplik születésnapjukat. A tény szeget ütött a fejemben, elgondolkoztam, mivel is tehetném egy kicsit különlegesebbé hát a délutánt.
Egy ötlet azonnal beugrott. Megvan! Egy kis tortát veszek nekik, s beugrottam a legközelebbi adandó alkalommal az élelmiszerboltba szétnézni.

CaterpillarCake

A csodát hozó kukac torta (kép: internet)

Továbbá az is bennem volt, hogy esetleg személyes ajándékokat veszek mindenkinek. Mivel azonban nem ismertem őket igazán, így ez elmaradt.

Elérkezett a nap, kellemes idő volt napsütéssel. Útközben még a magyar boltba is beugortam túró rudikat venni, s egy kicsi kukac formájú torta is beszerzésre került. Már csak oda kell érnem a címre. Ültem a buszon, s repültek a percek. Végre egy széles mosollyal az arcomon nyomhattam a csengőt.

BBQ-s összejövetel volt. Húsokat grilleztünk, amiket friss salátával fogyasztottunk. Miután pedig mindenki megérkezett a nappaliba gyűltünk össze. Alkalmam nyílt a felköszöntésre. Remegő és izgatott kezekkel gyújtottam meg a tortán a gyertyákat. Ne izgulj már! – Csitítottam magam, s beléptem a szobába. Happy Birthday srácok!

Fantasztikus szombati nap volt. Emlékezetes és örömmel teli. Élveztem, hálás voltam, hogy meghívtak. Minden remekül sikerült.

Most pedig 2014 őszét írjuk. Bizonyára sokan emlékeztek még a Valaki beosont az életembe cikkre. Képzeljétek el, hogy a cikkben szereplő személy is ott volt a felköszöntött ünnepeltek között 2013 júniusában. A napokban ő emlegette fel az egykori kukac tortát. A pár fontos, pici tortát, amit egy kedves gesztusként szántam. Állítása szerint ott lettem nyomatékosan szimpatikus szemében.

Soha nem gondoltam volna, hogy a kukac torta csodákat lesz majd képes életembe hozni. Bőven visszakaptam már az árát, persze én szeretettel adtam, s nem pénzben akarom mérni. Az idei születésnapi vacsora meghívásom, a kedves ölelések is az egykori tudatlanul elvetett magom (kukacs torta) hozadékai, s a magocska mára gyökereket is hajtott.

Tanulság: Lepjünk meg másokat szívből, akarjunk örömet okozni pici meglepetésekkel. Soha nem tudhatjuk, ki – mikor – hogyan adja vissza az egykori kedvességünket.

TE MIT GONDOLSZ?!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.