Újabb illetékekre és szigorú NAV fellépésre számíthat az, aki hazalátogat

Meg nem erősített hírek szerint a külföldön élő magyarokra újabb illetékeket róna ki a kormány. A parlament új tervezete egész pontosan a hazalátogató magyarokra terjed ki.
Jelentős utasforgalom bonyolódik le Magyarország és más Eu-s országok között, azon belül is a repülős utazásokra helyzenék a hangsúly, mint népszerű utazási formára az anyaország és Nagy – Britannia között.

orban_gaspar_0

Orbán Gáspár forrás: internet

A külföldön élőket kétfajta illetékkel sújtanák. Az egyik illeték a repjegy árakat fogja pár százalékban nővelni, s abban fog benne foglaltatni. Az úgynevezett „hazalátogatási jog” megfizetése, aminek pontos összege 5000 Forintra lett megállapítva. Minden állampolgár tehát, aki a jövőben fapados és bármilyen céget igénybe vesz, számíthat erre.
A kormány ígéri, hogy a befolyt összeget jótékony célra fogja fordítani. Ez alkalomból meg is alapítják Orbán Viktor fiának alapítványát, aminek célja, hogy Orbán Gáspár futballista megkapja a legmegfelelőbb támogatást, profi és nemzetközi szintre való jutását elősegítve. Az alapítvány biztosítani szeretné, hogy Gáspár mindenből a legjobbat kapja. A jelige: „Magyarországnak is van Beckhame”. Sok sikert kívánunk eme közhasznú célhoz, s bízunk benne, hogy sikeres lesz, hiszen az állami pénzből megépített stadionokba valahogy embereket kell majd csalni.

A második illeték a „belépési jog”. Az útlevél ellenőrzéssel egy időben a belépési kapunál 5000 Forint avagy 20 Font készpénz befizetést írnának elő. Az ebből betervezett összeg közhasznú célokra fog menni. A Magyarországon élő kisebbség hátrányos helyzetének csökkentésére. Szeretnék megteremteni a magyarországi – brit színvonalat számukra, ezzel az Angliába való kivándorlásukat csökkenteni. Sajtóértesülések szerint a brit kormány támogatja az ötletet, s szeretné, ha a törvényt határon túli kisebbsége és magukat magyarnak vallókra is kiterjesztenék. Jelige: „Mert otthon jobb lesz, mint külföldön lenne”

Továbbá a NAV is szigorú fellépéseket tervez. A reptéren felállítanának úgynevezett ideiglenes irodákat, amik a hét minden napján reptéri nyitva tartás szerint működnének. A céljuk az ellenőrzés lesz. Random szerűen az érkező gép utasainak adatait ellenőrzik. A TB és Adó számukat lefuttatva a rendszerben, kideríteni, ki is tartozik otthoni szerveknek. A fennakadók helyben megkapnák a kiállított sárga csekket. Visszautazásokkor a befizetést igazoló szelvény bemutatását kötelezővé tennék, aki nem tesz eleget ennek, kiutazását egyoldalúan megtagadhatja az állam.
Aki kijelentkezett vagy becsületesen fizetett, nem számíthat semmiféle büntetésre.

 

 

Akkor most mindenki fújjon egyet! A fenti sorok az abszurd képzeletem művei. A meg nem erősített forrás is csupán a saját gondolataim. Senki ne vegye komolyan és senki ne higgyen neki.
Csupán egy példát szerettem volna hozni, hogy mennyire egyszerű rémhíreket kreálni, s terjeszteni.
A jövőben mindig legyünk körültekintőek, s hivatalos és állami oldalakon, megerősítésekkel közzétett cikkeknek higgyünk! És főleg ne a lájk vadász – hiteltelen – szenny oldalakat népszerűsítsük.
Köszönöm.

TE MIT GONDOLSZ?!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.