Lates at Science Museum + London Pride 2014

Jöjjön most egy kicsit elkésett, megcsúszott londoni beszámoló.

Minden hónap utolsó szerda estéjén Lates nevű esemény kerül megrendezésre a Tudományos Múzeumban. A program lényege, hogy este 10-ig van lehetőségünk bóklászni az épületben, s előadásokra beülnünk, időszakos kiállításokat megtekintenünk. Továbbá a néma azaz Silent Discot is ingyen kipróbálhatják az érdeklődök. Egyre népszerűbb és népszerűbb ez az este, s egyre nagyobb tömeg is van. Hiába, ami jó, az szájról – szájra terjed, s egyre több embert vonz.
Teljesen ingyenes az egész. Vétek lenne nem kihasználni.

science_museum_lates__gallery_imageMi is ez a silent azaz néma disco? Eléggé új a dolog, így sokan nem tudják. A buli lényege annyi, hogy vezeték nélküli fülhallgatón szól a zene, s minimum 2, de 3 csatorna – zenei műfaj közül van lehetőség választani. A hangerő is szabályozható. A füleknél pedig gyönyörű led világít, sötétben igazán látványos. Kívülről, külső szemlélőként nézve ez egy unalmas, abszolút néma party. Aki csak nézi, nem hallja a zenét, csupán jókat nevet, hogy mennyire össze – vissza táncolnak az emberek. A táncprodukció függ a hallgatott zenétől. Egy R&B és egy retró számra máshogy mozog az ember.
Miért is szeretem? Újdonság, s én választom ki, milyen zenék akarok, milyen hangosan szóljon. Továbbá vicces a fülhallgató is.
Egy hónapban egyszer ingyenesen 3 órán át lehet élvezni a Tudományos Múzeumban.
London új toronyházában, a Shardban pedig havonta 2x tartanak ilyen alkalmakat, kemény belépőért természetesen. A látvány és a összhatás szerintem megéri a 38 Fontot. Úgy táncolsz, hogy közben London éjszakai fényekben a szemed előtt, szemed alatt pompázik. Már maga a panoráma is tökély.

A Lates estén érdekes és egyszeri előadások is vannak. Néha neves könyvírók, pszichológusok jönnek és vitatnak meg egy témák. Az este folyamán mindig van beszéd kerekasztal is, ahol a szervező felvett egy társadalmunkat érintő  kényes kérdést, témát és megindul a válasz – reakció áradat. Szívesen csatlakoznék, de ide már profi angol tudás kell, ahol sok szakszavat is ismersz. Pl. egyik este: engednéd –e , hogy pasik hordják ki és szüljék meg a gyereket? Klónozást milyennek találod? stb
Továbbá vannak interaktív programok is, kézműves foglalkozások kifejezetten felnőttek részére. Múltkor egy olyan fal volt, hogy mutasd be magad. Valaki rajzolt, valaki matematikai képletet vázolt fel, valaki rímbe szedett pár sort, valaki egy szóban elintézve, valaki negatív kritikával illette magát. Mindenki különböző, s az este végére a névtelenül megírt cetlik befedték az egyik falat. Mutatós volt.

A Lates után mindig éhes szoktam lenni, s van egy törzshelyünk az állomás mellett, ahol 3 fontért jól megtömjük a bendőnket.

1403957794-londons-first-rainbow-crossing-unveiled-for-pride-london-2014_5119213

Show your rainbow – London Pride 2014

Második beszámolóm szóljon most a londoni meleg felvonulásról. A melegség divat és egyre népszerűbb, egyre nagyobb teret kapnak, házasodhatnak, gyereket nevelhetnek stb. A Budapest Pride is évről évre van, de soha nem mentem volna. A közbiztonság miatt biztos nem. Londonban azonban nem féltem egy percig sem. Kíváncsi is voltam, milyen emberek a résztvevők, egyáltalán hogy viselkednek.
Magát a látványos felvonulást lekéstem, mert pont akkor voltam a James Bond kiállításon, ám a Trafalgar téri partit elkaptam.
Semmi bajom a melegekkel személy szerint, s aznap be is bizonyosodott, ha nekem nincs, nekik sincs velem semmi gondjuk. Nem volt semmi atrocitás, összetűzés.
A kedvenceim a rendőrruhába öltözött melegek voltak. Rendőr akadémia London Pride verzió 2014. Mosolyt csaltak a számra.
Voltak néhányan, akik kifejezetten túlzott – giccses ruhában jelentek meg. Figyelemfelkeltés és millió fénykép vonzása lett az eredmény. Bőven voltak transzik is. Ma mindenki egyenlő, s főleg az a ciki, ha heteró vagy.   Egy leszbi hölgy be is támadott a téren. Isten mentsd.
A színpadon pedig a legextrémebb előadók követték egymást. A dalok pedig a következők voltak: Transsexuality – kiabálták hangosan a mikrofonba az énekesek. Meg a Gay bar, Gay bar, ott leszünk további szövegek. Ez már számomra is meredek volt.
A melegek között volt punk, pinky, félmeztelen, irdatlan cipőt viselő emberek. Néhány pasi nőnek is volt öltözve, s kérette magát a többiek előtt. Remélem valaki felszedte aznap.
A kivetítőn ment a reklám, az óvszerről, hogy megóvd magadat a betegségektől stb.
Civil és meleg jogokért harcoló szervezetek is kivonultak. A Sky TV is reklámot akart magának. A Sky we believe in equality. Profitért bármit ti is.

Öröm az ürümben, hogy az eső félig elmosta a programot. Bár senki kedvét nem vette el az idő. Folyt le szépen az emberek torkán a pia, néhányan meg be is voltak tépve, tuti.
A felvonulás után úszott a szemétben a Trafalgar tér mögötti rész. A rendezvény zárására pedig garantáltan a többség durván részeg, nagyon részeg, eléggé részeg kategóriába tartozott.
Egy milliónyi after meleg parti volt meghirdetve, ahova gondolom átmentek.

Egy biztos, lehetsz heteró, meleg, transzi, de viselkedj kulturáltan. Ne hányd tele a belvárost, ne szemelj, ne vandálkodj, s ne érezd úgy, hogy neked mindent szabad. Ezeket betartva elfogadlak a társadalom egészséges részeként. 

Reklámok

Lates at Science Museum + London Pride 2014” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Kata szerint:

    Köszönöm az ötletet, biztos ki fogjuk próbálni!
    Meg tudnád adni annak a helynek a nevét, amit a posztban említesz (ahol ilyenkor enni szoktatok)?
    Sajnos mi nem nagyon járunk sehova, mert nem ismerünk jó (és olcsó) helyeket…

TE MIT GONDOLSZ?!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s