Kiss Angéla: Dominika Csak Oda

Nemrég találkoztam egy magyar sráccal, s anélkül, hogy bármi korábbi ismeretségünk lett volna a következőket mondta: Úgy elutaznék messzire, valami jó messzi helyre. Kiszállnék a rohanásból, a mókuskerékből, a világból, ahol a pénz diktál. Nyugodtan szeretnék élni, magamnak kifogni a halat a tengerből, s megtermelni a konyhára valókat. Érdekesen hangzik, azonnal eltöprengtem. És melyik sziget, ország, amiben egész pontosan gondolkozol? – kérdeztem. Velem jönnél? – reagálta le.
Nem egyeztünk meg semmiben, de a mai napig a fülemben csengenek a szavai.

Pár héttel később pedig a kezembe került a Dominika Csak Oda könyv Kiss Angélától. Véletlenek nincsenek, vagy még is vannak?
Angéla második könyvének főhősnője egészen kísérteties hasonlóságot mutat a sráccal, akibe belebotlottam.
Molly egy sikeres angol írónő, aki nem boldog, s antidepresszánsokon él. Házassága megfásult, anyósa sakkban tartja. Munkájában sem olyan termékeny, mint korábban. Elege van jelenlegi életéből.
Egy napon egy hölgy a következőket mondta neki: „Ha boldog akarsz lenni, akkor legyél boldog”. Mint egy megváltást, az égen Molly ekkor megpillantott egy repülőt. Igen – utazom! Határozta el. Így kezdődött a Dominikai kaland.

A könyv egyfajta boldogságkereső mű, de nem a megszokott módon. Molly az eddig goromba és negatív ember pár nap alatt igazi Pál-fordulatot vesz. Jó volt a sorok által megélni vele ezeket, illetve szembesülni a korábbi énjével. Elgondolkozni azon, hogy vajon én változtam –e már drasztikusan, s miért vannak még mindig mogorva emberek.
Természetesen Angéla karaktere sem hiányzott a könyvből. Ő frissen házasodott feleségként nászutazáson vett részt Dominikán. Mint ahogy eddig is megszoktuk, karaktere iszonyat bájos, nagyon kedves, szinte már túl kedves.

Miért is tetszett a könyv?
Dominika csak oda egy könnyed nyári mű, amit jó volt olvasni, s ami ’eteti magát’. Nehéz lerakni, hiszen Molly életébe mélyen bekapcsolódunk, s izgalommal tölt el minket a folytatás. Vajon mi sül ki ebből? Lesz-e Happy End? És mi egyáltalán a Happy End számára?
Továbbá a könyv tartalmaz turisztikai vonásokat is. Helyi lakosok életébe pillanthatunk bele, jobban megismerhetjük életmódjukat, egyáltalán a személyiségüket és általános vendégszeretetüket. Igazán kedvet kaptam személy szerint egy Dominikai utazáshoz. Szívesen sétálnék a helyi falvakban, szívesen beszélgetnék az ott élő emberekkel is.

„Ha készen állsz az újabb nagy kalandra, irány:
Dominika Csak Oda”

Reklámok

TE MIT GONDOLSZ?!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s