Ha karrier van, szeretni fognak

A világ halad előre a történelem idővonalán, s közben sokszor azt kell észrevennem, hogy maga a társadalom és szerkezeti felépítés fikarcnyit sem változott az évszázadokkal és ezredekkel.
Már az ókori Rómában is gyönyörűen megvolt a hierarchia, az íratlan szabály, a ki- kivel mutatkozhat és házasodhat lista is.
Gondolnánk, hogy itt a XXI. század a borzasztó nagy demokrácia, a mindenki egyenlő, s közben ez is csak egy ámítás. Mindenki egyenlő, mindenki számít? Ugyan már! Most is a pénz, a hírnév és családi háttér az elsődleges szempont. Lehetsz te egy tehetséges tinédzser, senkit nem fog érdekelni. Ellenben, ha te vagy Madonna gyereke, akármilyen ostoba is vagy, mindenkit izgatni fog.
Jónevű a családod és egy „senkivel” mutatkozol? Na, ne!
Mire is szeretnék kilyukadni most. Jelenleg azt látom, hogy a gazdagok nagyon elkezdték félteni a vérüket.

Frei Tamás korábban a Facebookon megosztott egy rövid írást, hogy a társadalom felépítése X évszázada volt ugyanilyen (rossz), mint ma. Volt a földesúr és a jobbágy. A kettő rang nem keveredhetett. És ma is itt tartunk. Csak most menedzsernek, igazgatónak stb hívják az illetőt, míg te mondjuk egy vendéglátós vagy. A menedzser poszton lévő személy szemrebbenés nélkül kijelenti, hogy nem házasodik pozícióban alatta állóval. „Engem úgy neveltek, hogy az iskolák számítanak, hogy feljebb kapaszkodjon az ember, s karriert építsen. Biztosítsa a jövőt” „A szüleim nem engednék meg, hogy nem karrieristákkal randizzam, házasodjam” „Ne mond már, hogy a te családodban nem számít a munkahely és a foglalkozás?” Kaptam több hasonló mondatot a közelmúltban. Nem! Én úgy nőttem fel, hogy a szeretet számít. Az én szüleim nem fognak kinézni, lenézni, mert nem jogász vagy orvos vagy.

karrier_penzAz új divat Angliában a karrierházasság. És igen, nevezhetjük divatnak. A törekvő és munkamániás egykor betelepült indiai szülők, karriert csináltak, s karrieristát neveltek a lányukból is.  A lány pedig hozzámegy egy jómódú családból származó angolhoz. A pénz megtalálja a pénzét. Nem egy esettel találkoztam már. A hölgy jogász a férj orvos, s boldog (?) kapcsolatban élnek,s gyerekük is lesz előbb utóbb. Furcsa viszont, hogy indiai karrierista nők nem igen akarnak gyereket manapság. Többnyire a férj jobban vágyik a gyerekre.
És ugye vannak a nagyon gazdag angolok, akik pedig csak a nagyon gazdag angolokkal szűrik össze a levet. Megvannak a bejáratot középiskolák, egyetemek, ahova ők járnak, s ahol egymásra találnak. Jól működő egy rendszer az egész. Személy szerint tudok én is London közelében lévő collageről, ahova a pénzesek gyerekei járnak. Ha a szülők vagyonát összeadnánk, lehet, kitenné a magyar gazdaságot, s ez nem vicc. A tandíj húzós, de pont ezért jó szűrő, mert a kisebbség tudja csupán megfizetni.

Mire is szeretnék kilyukadni most? Ha be akarsz kerülni a körbe: legyen karriered (pénzed) és beházasodhatsz, jöhetsz. Nem számít, hogy nézel ki (tényleg nem számít), mutasd a papírt (névjegykártyát), lehetőleg egy fizetési kivonatot is mellékelj hozzá, és szeretni fognak. Ha esetleg nincs karrier és jól menő diploma, de jól nézel ki, egy menet belefér nekik. Neked is?

Reklámok

Ha karrier van, szeretni fognak” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. AnnaPanna szerint:

    Ez miért baj? Régi magyar mondás: “Suba a subával, guba a gubával…”
    Ráadásul mint fentebb írtad, van kitörési lehetőség, bejutás ezen körökbe.

TE MIT GONDOLSZ?!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s