13+1 párkapcsolati tény

Mai napon egy HVG-s írást veszek alapul, s ahhoz fűzőm hozzá saját gondolataimat. Most pillanatnyilag túl sok minden van bennem, s idő kell még ki tudom tisztám magamból adni.

Teljes egészében bemásolom a cikket, s dőlt – vastagon szedett betűkkel egészítem ki a saját mondanivalómmal.

„1. Azé a hatalom és az az erősebb, aki kevésbé törődő és figyelmes. Senki sem akar az a fél lenni, aki jobban érdeklődik a másik iránt.

Pontosan! az a személy, aki kevésbé van benne szívvel egy kapcsolatban, flörtben, fölényben van. Az a személy, aki érez valamit és teljes erőbedobással ott van, érzelmileg zsarolható, befolyásolható, s a szíve érzései miatt alárendelt az adott helyzetben.

2. Mivel azt akarjuk mutatni, hogy mennyire fesztelenek és flegmák vagyunk, előszeretettel játszunk kis pszichológiai játszmákat, úgy mint: “bőven elég órák, vagy napok múlva válaszolni egy-egy üzenetre”.

A személyt, aki feltalálta a 3 napos várakozási időt, én ütném pofám. Általában a fiúk szeretnek ilyen játékokat űzni a lányokkal. Közben azt várják tőlünk, hogy otthon a telefont lesve a körmünket rágjuk. És mikor végre jön x nap után az SMS, egy percen belül már választ is pötyögünk. Azonnal ugrunk, s írjuk „milyen jó rólad hallani”, közben megy ugye napokig evett minket a fene. A jövőben inkább írjátok, bocsi, 3 nap olyan régen volt, hogy már nem is emlékszem rád. Azóta már mással találkoztam. Játssz más idejével!

3. Az az ember, aki azért nem törődik, mert tényleg nem érdeklődik irántunk, teljesen ugyanúgy viselkedik, mint az, aki szerint csodálatosak vagyunk, de komoly erőfeszítést tesz, hogy ezt ne mutassa ki. Sok szerencsét ahhoz, hogy eldöntse, melyik melyik.

Tipikus! A legjobb, ha a tükör elé állunk és magunknak elmondjuk: Én jó vagyok! Igen, hiába nem mondja, tudom magamról, hogy jó vagyok. Nem szabad várnunk megerősítésre, s nem szabad a közömbösséget magunkra vennünk. Először saját magunktól kell saját magunkban biztosnak lennünk. Én már úgy érzem, kifejlesztettem ezt az érzést. Így nagy a tűréshatárom érdektelenség és nem kimutatás esetén is. Ha pedig még is mondja: jól nézel ki! Tudom – nyugodtam válaszolom.

4. A telefonálás kihalófélben van. Nagy esély van arra, hogy a kapcsolati kommunikációnk legnagyobb része írásban zajlik majd, ami a legszemélytelenebb formája az interakciónak. Ismerkedjen meg közelebbről az emotikonokkal!

Igaz! Nem egy pasival találkoztam már az elmúlt évek folyamán, akik az sms-n kívűl semmilyen más formában nem voltak hajlandóak kommunikálni. A hívást soha nem vették fel, de fél percen belül már írtak: mi az? De általában is inkább írunk, mint hívunk. Egy randi helyszínét és idejét is előbb fogjuk bepötyögve lebeszélni, mint 1 perc alatt ledumálni gyorsan. Egy jó baráti beszélgetést pedig nem fog egy írott levél helyettesíteni, így akkor még képesek vagyunk telefonálni.

unicafe.hu-a-tokeletes-sziv-001

forrás: unicafe.hu 

5. Felejtse el a tervezgetést! A közösségi média és az sms-ek világában az embereknek percről-percre változik a programjuk, vagyis még az utolsó pillanatban is meggondolhatjuk, melyik eseményre megyünk el. Egy randi tehát simán múlhat azon, valaki más ígér-e izgalmasabb programot.

Kényes ügy! Nálam mindenkinek egy esélye van. És bizony többen ellőtték már azt az egy esélyt. A kedvencem, a teniszmeccs végétől függ, mikor érek rá. Nesze, tervezz! Ki a fene tudja megjósolni, hány szettet nyomnak egymással a játékosok!
Igen is előfordulhat, hogy már csini ruhában és sminkben állsz a tükör előtt, mikor a randid egy órával a megbeszélt idő előtt törli egy laza sms-sel. Nem számít, hogy te a fél délutánod otthon töltötted, hogy elkészülj. Pl szombat este van, s a haveri társaság züllés programja még is csábítóbb lett számára, mint veled egy kellemes vacsora. Azonnal rúgd ki a pasit!

6. Az, aki fájdalmat okoz, nem fog automatikusan megbűnhődni, legalábbis nem a közeljövőben. Még ha így is lenne igazságos, néha az emberek megcsalnak és csalódást okoznak, aztán boldogan élnek tovább, míg az elhagyott összetörik.

Bingó! Az adott helyzetet már minden nő megélte az fix. Meg kell tanulnunk nem ragaszkodni, legalábbis mindig úgy lenne, hogy mi van…ha ő egyik napról a másikra kilép az életünkről. Készen kell állnunk a rossz oldal bekövetkeztére is. Az életünket úgy kell alakítanunk, hogy egy szakítás, fájdalom, megcsalás se legyen képes minket kizökkenteni. Ápolni kell azon kapcsolatainkat, amik lehet, hogy a háttérben vannak, de később még ezek a szálak lehetnek a mentőövek lelki bajban.

7. Ugyanaz a cselekedetünk könnyen tűnhet romantikusnak és hátborzongatónak is. Az értékítélet csak azon múlik, tetszünk-e annak, akivel csináljuk.

Nem a tetszésen múlik! Inkább az adott illető szépséglátásán. Lehet valaki hatalmas barom, ha egy nő még is őt látja a legcukibb pasinak. Nem egy embert lehet hosszú ideig vezetni, félrevezetni, hülyére venni, mire a rózsaszín szemüveg leesik az illető orráról.

8. Néhány ember tényleg csak szexet akar, és ha jelezzük, hogy többre vágyunk, akkor sem vallják be, hogy nem ők a megfelelő választás. Legalábbis addig, amíg be nem cserkésznek. Nem kötelező az őszinteség.

Is-is. Manapság már ott járunk inkább, hogy a pasik az első alkalommal, már a megismerkedés első pár órájában közlik tényszerűen: nem keresek kapcsolatot. Minden más jöhet, de a kapcsolat nem! Inkább mi jólelkű nők legyintünk, s abban a hitben ringatjuk magunkat, hogy majd a véleménye változni fog az illetőnek, ha többet találkozunk. Hát, sok sikert. Aki anti-kapcsolatmániás, a bomba nem tudná kirobbantani onnan. Vesztegethetjük rá időnket, törődhetünk vele, le fog peregni róla. S a végén, mikor már mi estünk bele, védekezően közölheti: én mondtam az elején, hogy nem lehet több!

9. Megkapta az smst. Ha nem válaszol, akkor az nem a telefonszolgáltató hibája.

Korrekt tény, amit nem lehet megkérdőjelezni.

10. A közösségi média teljesen új kísértéseknek és félrelépési lehetőségeknek ad teret. Az üzengetés, és a finom flörtölés (úgy mint a másik képeinek lájkolása) nem egyenlőek a hűtlenséggel, de megnövelik az esélyét.

Idegesítő helyzet, de igaz. Drágám, ha lájkolom a legszexisebb ex osztálytársam fényképét, az nem azt jelenti, hogy akarok tőle valamit, csupán kifejezem, hogy jó a képe. De akkor se aggódj, ha kommentelek, hogy ’szép vagy’, tudod, hogy te az egyetlen nő az életemben. Ne zavarjon a helyzet. És kérlek, azt se fújd fel, ha lenge ruhás playboy hölgyeket osztok meg az üzenő falamon, nem csallak én meg, de ami jó az jó. És mi van, ha böködjük egymást Zsófival? – ez csak egy virtuális világ.
Ne engedjük magunkat bolondnak beállítani!

11. A közösségi média továbbá azt az illúziót keltheti, hogy az embernek több lehetősége van, így sokan flört-étlapként gondolnak a Facebookra.

Is-is. Az ismeretlenben írogatás, böködés és lájkolgatás, nagyon menő lett mostanság.

12. Miközben randizunk, a másik ahelyett, hogy elárulná “direktbe” (értsd: egyenesen nekünk), hogy hogy érez, inkább posztol egy Facebook-státuszt, vagy egy Instagram-, illetve Tumblr-fotót a naplementéről egy dalszöveggel, vagy valami bölcs idézettel. És persze nem említ meg minket, miközben egyértelmű, hogy a poszt rólunk szól.

Ostoba játék, ami valóban jelen van. Én személy szerint random szoktam néha megosztani képeket és zenéket, úgy, hogy nem randizom senkivel. Csupán vaktában üzengetek valakinek, akit nem is ismerek. Vagy nagyon-nagyon néha bosszantani szeretnék valakit, ha például feltöltök egy képet, hogy mással jól érzem magam. Féltékennyé tenni valakit pofon egyszerű a Facebookon ilyen módon.

13. Van egy csomó ember, aki egyáltalán nem tartja tiszteletben a párkapcsolatodat. Ha egy ilyen típusú embernek megtetszik a párod, gátlástalanul átlépi a határokat.

Szomszéd nyúlra nem lövünk, de vadászni már inkább. Gusztustalan egy dolog, ilyet még soha nem csináltam. Más emberek kapcsolatában szart kavarni, csak mert tetszik a pasija. Nem ér annyit az egész, hogy egy jó ismeretséget, barátságot megkockáztassak.

+1 A szakítás mindig brutális, és egyre brutálisabb. Lehet telefonon szakítani, hogy a másik ne lássa a könnyeket, vagy sms-ben, és akkor még a szipogást és a fájdalmat a hangodban sem kell hallaniuk. Egy kicsivel hosszabb sms, és a kapcsolatnak vége. A legkönnyebb út nagyon messze a van a legtapintatosabbtól.”

És van ennél rosszabb is. A pasi szó nélkül felszívódik, nem válaszol sms-re, nem veszi fel a telefont sem. Velem már eljátszotta valaki ezt a verziót is. És én még ostoba az illető testvérét kerestem, hogy valami baj van, s úgy tudtam utol érni őt, hogy aztán az én költségemre, az én híváskezdeményezésem által kirakhasson. Jól esett baromira, mit ne mondjak. Jó lecke volt, s fejlesztett, a lelkem tovább erősödött. Csak kár, hogy hónapig érzékeny voltam, s szomorú.

Emberek, kezeljük már úgy embertársainkat, a gyengébb és erősebb nemet, mint érző lényeket! Nem bábuk vagyunk, amiktől meg lehet válni, elrakni, elpakolni, becsomagolni, kinőni. Hús vér, szívvel rendelkező egyedekként élünk és szeretetre vágyunk, csalódások helyett.

13+1 párkapcsolati tény” bejegyzéshez ozzászólás

TE MIT GONDOLSZ?!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.