“Melegséggel teli” London

Remek, a mostani cikkemet másodszori nekifutásra kellett megírnom, fél órám elszállt a levegőbe, mert a gép frissítette magát és elveszett a begépelt szöveg. Kicsit nagyon mérges vagyok.

Pár nappal ezelőtt sétáltam a Temze parton, s egy meleg párra lettem figyelmes, akik egymást átkarolva élvezték a londoni a panorámát. Azonnal elgondolkoztam.

melegpar

humenmagazin.com

London „melegséggel teli” várossá nőtte ki magát az elmúlt években. A meleg párok egyre inkább és jobban felvállalják magukat és párjukat. Nem érhet itt senkit semmilyen megkülönböztetés, ha kézen fogva sétál férfiként a férfi barátjával, esetleg puszilgatják egymást, vagy egymáshoz bújva utaznak a metrón. Ők is a társadalom 100%-ban elfogadott tagjai és résztvevői. Idén pedig már házasságot is köthetnek legálisan, de az örökbefogadási kérdés is aktuális jelenleg. És itt nem divatról beszélünk! „Buzinak lenni menő” – nem, ez baromság. Itt pusztán az esélyegyenlőségről beszélünk. Melegek mindig voltak, már ókori Rómában is megemlítették őket. Csak ugye évtizedekkel ezelőtt bűn volt azonos neművel egy párnak mutatkozni. Talán még arcul is köpték volna őket.
2014-ra biztosan és nyugodtam mutatkozhat mindenki a kapcsolatával legyen szó itt bárkiről. És így naponta találkozom fiú párokkal metrón, utcán, boltban.
Gyakran nem is a viselkedésük, hanem az egymásra való nézésük kelti fel a figyelmem. Hihetetlen szerelmesen tudnak egymás szemébe nézni. Érezni lehet a láthatatlan szeretet felhőt, ami körülveszi őket. És igen, ők így boldogok.

A heteró emberek ezzel ellentétben egyre kevésbé felvállalósak. Nem is akarnak maguknak párt. Az életet élvezik, s falják az örömöket. Könnyebb nyilván kötöttség nélkül, randi nélkül, máshoz nem alkalmazkodva élni. Nem kell kedveskedniük sem. Ajándékot venni egy nőnek? – á az ódivatú. Egy rendes randit összehozni – á arra se idő, se energia. Az unalmas különben is!
A nőket szerető férfiak élik a világukat, a férfiakat szerető nők meg valahogy eltengődnek.
Londonban egyre kevesebb a heteró pár. Nagyítóval kell keresni őket, s ha még kézen fogva is látunk valakit, biztos nem lesznek olyan tüneményesek, mint a meleg pasik.

Ha a nőszerető pasik egyedül járkálnak a városban, a lányok pedig sóvárogva mozognak, de a melegek büszkék a férfi párjukra, akkor ott borult a bili. Londonban már elindultunk a lejtőn. A belvárosban sétálva előbb fogunk kiszúrni két férfit, mint egy csinos párt. A helyzet pedig csak tovább fog romlani. A 30 éves pasik még az élvezethajhászás szintjén vannak, ráérek. „Furcsa az élethelyzeten, nincs időm barátnőre, utálok randizni, sok a munkám” „ Ha, megkapom kötöttség nélkül, amit akarok, miért akarnék kötődni”– milliónyi indok van, miért jobb egyedül és alkalmi kapcsolatokban. Ellenben a férfiakhoz vonzódó férfiak között egyre többen megtalálják a párjukat, telepednek le, házasodnak. Ők többnyire komoly kapcsolatot akarnak. Hát, így melegedik a város, így lesz egyre inkább melegséggel telve az azonos neműek részéről.

Engem nem zavar a helyzet. Kiéhezve keresem mindig a szeretetteli párokat, s a melegek megadják az érzést nekem. Szippantom tőlük a szeretet, megnyugszom, hogy van még romantika a Földön.
Heteró párok hol vagytok e közben?

Reklámok

TE MIT GONDOLSZ?!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s