Belénk beszélik a rákot

Most egy igazán kényes témát feszegetnék, s mint mindig az én szubjektív vélemény fog következni. Természetesen ellentmondhatsz nekem, s a te gondolataidat is nagyon szívesen veszem kommentben a cikk alatt.

A rákról ejtenék most szót, de nem orvosi értelemben, hanem a tömegpszichológiai hátterét boncolgatnám.
A rák, mint tudjuk egy igen veszélyes és gyógyíthatatlan betegség. Ám rendszeresen találkozunk a neten olyak írásokkal és megosztásokkal, amik szerint vannak csodanövények, amik visszaszorítják vagy meggátolják/gyógyítják az emberi szervezetet. Na, pont ez az, amiről egy rákspecialista az életben nem fog beszélni neked. Ott a tömérdek gyógyszer és jöhet a kemó, esetleg azonnal a kés alá küldenek.

De mi is történik valójában? Az emberek tudatalattiját manipulálják a médiában, rádióban, vonaton, bárhol utazás közben. Angliában a csapból is a rák folyik. Nem vicc! Bekapcsolom a rádiót, minden félórában bemondják, hogy a nem tudom milyen alapítvány, nem tudom milyen programot (többnyire futást, sétát) szervez a rákkutatás javára, vagy a rákos betegek megsegítésére. Fuss az életért, fuss a rák ellen.
Utazol a tömegközlekedésben a fejed feletti plakáton a következő van: Cancer Reserch UK, mi naponta 4 életet mentünk meg azok közül, akik ebben a szerelvényben utaznak. Segítesz, hogy még több embert megmentsünk? Erre a számra küld el ezt a kódot.

A legmorbidabb, mint közül a következő volt egy másik alapítványtól: képzeld el, hogy 2035-t írunk és a gyerekedet rákkal diagnosztizálják. Igen, előfordulhat. DE ha most támogatsz minket, a gyerekednek már jobb esélyei lesznek, vagy éppen addigra felfedezzük a rák ellenszerét. Gusztusztalan!
Néha a következővel is találkozom: évente X nőt és anyát támad meg a mellrák, méhnyak rák. Ki a következő áldozata? Anyukád? Testvéred? Küldj SMS, hogy még ma többet tehessünk.
Iszonyatos propaganda folyik, hogy napi szinten az embereket a rák gondolatával stresszeljék. Én személy szerint azt mondom, nem érdekel, de a tudatalattimat így is sikeresen bombázzák. Minden ember agyába elültetik a bogarat. És utána csodálkozunk, hogy a fél ország rákos beteg?

Miért, de miért senki nem reklámozza, hogy egészség! Miért nem az egészség szóval van kiplakátozva a város, az egészséges életmód tanácsadással egybekötve? Egyszerű a válasz: abban nincs pénz. Ki keresne azon jól, ha kerülnénk az orvosokat, gyógyszereket. Senki!
Rák van, egyél a Mekiben, egyél kész kajákat, mikrózd agyon az ételeidet! Igen, jól csinálok, csak így tovább. Angliában ez a trendi jelenleg.

És ha kételkedsz a tudatalatti erejében, nézd meg a következő kisfilmet. A kísérlet egy országról szól, s hogyan jutott ez „véletlen” eszébe Vágó Istvánnak. Véletlen lett volna? Fenéket!


Tényleg gondolkozzunk el a „trükk” alapján, hogy sajnos hogyan tud befolyásolni minket a sok betegségről szóló plakát, amikkel óhatatlanul is naponta találkozunk.

Tippeket adni nem tudok, hogyan védekezzünk. Talán a legjobb, ha magunkra egészségesként tekintünk, pozitívak vagyunk, vígjátékokat nézünk, amik nevetésre bírnak minket. Továbbá szeressünk és tanuljunk meg örülni minden napnak, amit megadott már számunkra az élet.

Reklámok

TE MIT GONDOLSZ?!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s