Diana film és halálának misztikuma

A hétvégén sikerült végre megnéznem a Diana filmet az Igaz élettörténetéről. Ami vagy igaz, vagy nem. A média és az állami cégek azt mondanak, amit akarnak, nekünk el kell hinnünk. A sajtószabadság sem mindig valós. Diana egy balesetben vesztette életét. Pont. Nincs vita. Ez tény…

1997. augusztus 31. a Ritz hotel liftjébe beszáll a pár. Majd visszarepülünk a múltba, Diana korábbi életébe, amikor is megismerkedik a szívsebész orvossal.

princess dianaDianáért rajongok, a példaképem.
A halála sokkolt és emléke mindig velünk lesz. Ahogy Elton John is énekli: a gyertyád idő előtt elégett, de a legendád örökké élni fog.
Sajnálom Dianát. Az ő hullámvölgye a Charlessel való házassággal kezdődött, ami az egekbe repítette őt a népszerűségi létrán. Egyik oldalról emberek imádták őt, bálványozták, felnéztek rá. Másik oldalról, a takargatott részről a magánélete rohamos léptekkel a haladt lefelé. Megszületett a két herceg, a trónörökösök, ám bajok már nyilvánosan is mutatkoztak. Ki a fene az a Camilla? Hogy kerül a képbe? Mi is történik?

A tények alapján már Charles a házasságkötéskor is gyenge szálakat ápolgatott a nővel. Diana csupán egy bábu volt, egy naiv – szerelmes hölgy, aki származása és iskolázottsága lévén alkalmas volt a hercegnői státuszra és szerepre. Erzsébet királynő pedig áldását adta, hogy is ne adta volna, mikor semmi kivetnivalót nem talált benne.
Így kezdődött az egész kálvária. A szívnek nem lehet parancsolni, s már a 90-s évek elejére borult a bili. Camilla újra képbe került. Diana közben a lovászával, komornyikjával ápolgatott közelebbi kapcsolatot.
1996. augusztusában kimondták a válást. Diana újra szabad nő lett, ám gyerekeivel nagyon ritkán találkozhatott csak.
Élete utolsó évében a szerelemkeresés lett a célkitűzése. A szívsebész, majd a Dodival töltött kellemes – nyári pihenés a tengernél. A boldogság nagyon hamar véget ért. 1997. augusztus utolsó napján a mennybe költözött.

Néztem a filmet, s egy valamin pörgött a fejem. Diana hálát sokan egy álcázott balesetnek gondolják. Egy megszervezett gyilkosságnak, amit a brit titkosrendőrség hajtott végre. Pár éve Angliában élek, s volt szerencsém testközelből megtapasztalni az angol etikettet. Személy szerint egyet tudok érteni a kételkedőkkel. Sok a kérdőjel és sok az íratlan szabály is.
Hogy lehet az, hogy egy részeg sofőr ült a volánnál? Hogy lehet az, hogy véletlen nem működtek a kamerák a párizsi alagútban? Hogy lehet az, hogy egy órába telt, mire Diana korházba került? Hogy lehet az, hogy anyósülésen utazó túlélte, míg a hátsó ülésen utazók életüket vesztették? Hogy lehet az, hogy a luxusautó biztonsági rendszere alulteljesített? és még tucatnyi kérdés. Választ maximum a mi unokáink fognak kapni, mert a fájlok titkosították.

Most vessünk egy pillantást a királyi családra. Szerintetek Erzsébet királynő repkedett a boldogságtól, mikor Diana folyamatosan a címlapon szerepelt Dodival? Szerintetek egy angol királynő hosszú távon eltűrte volna, hogy az angol trón várományosainak az anyja egy iszlám vallású pasival bájolog? Az újságok imádták a témát, s a lesiképek is megértek egy kisebb vagyont. Biztos kellemes lehetett a Buckingham palotában hétről hétre a bikinis Diana képeit nézegetni egy luxus jachton.
Egy fenét! Szigorú és merev az arisztokrácia. Angol királyi vér csak angol királyi vérrel keveredhet. Meg van az is, hogy mikor – hol és hogyan lehet mutatkozni. A szabályos integetést is tanítják nekik. Hibázni néha lehet, de hosszú távon halálos bűn. És szó szerint értik…
Diana a válással végleg elutasította a szabályokat. Gazdag arab, nem számít.
Szerintetek egy anglikán alapokon nyugvó dinasztia majd behunyt szemmel néz végig egy iszlám flörtölést, ne adj Isten házasságkötést? Nem, ilyen eset nem fordulhat elő.

Nyersen és durván kimondva Diana a királyi családban rászabott szerepét teljesítette. Anya lett, hercegeknek adott életet. Népszerűsítette Angliát és az angol monarchiát. Az emberiség javát szolgála missziókat is megjárta.  Többet nem vártak tőle. Köszönjük Diana, most már kámforrá is válhatsz/eltűnhtsz, minden ok – vélekedhettek volna magukban a királyi családban.

Diana halálának bűntudata valakik lelkén ott száradhat. Nem a mi dolgunk bíráskodni felettük. Mi csak szomorúan elfogadjuk a tényt, s együtt élünk vele. 

Reklámok

TE MIT GONDOLSZ?!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s