A Wall Street farkasa

Pár perccel ezelőtt fejeztem be a Wall Street farkasa című film megtekintését. Azonnal a kezembe is vettem a laptomon. Jöjjön a friss élmények hatása alatt a legújabb bejegyzésem.

wall street farkasa

Ha egy mondatban összegeznem kéne a látottakat, ennyit mondanék: egy mocskos szenny az egész történet, amit még Di Caprio Oszkár-díjat megérő alakítása sem tud feljebb emelni.

A filmből folyik az erkölcstelenség, a gusztustalanság, a nyilvános pornográfia és a trágár szavakról még nem is beszéltem. A nők tárgyiasítása, a droghasználat, a vad életmód is jelen van.
Szíven ütött, hogy egy moziban ilyen nyíltan lehet már mindent mutatni.
A film megtekintését Istennek meg kéne gyónni, mert úszik a fertőben. Ha egy kicsit is erkölcsös vagy, és zavar a nyilvános sex jelenet, akkor soha ne nézd meg a Wall Street farkasát.

A történet szereplője egy bróker. A látottak alapján az összes pénzügyis, banki befektetési szektorban dolgozó ember hatalmasat zuhant a szememben. Az élettapasztalataim alapján is már eleve rossz véleményen voltak velük kapcsolatban, s az álláspontom most már végleg visszafordíthatatlan. Soha az életben nem akarnék ebből az üzleti szférából egy férjet.
A férfiak, akik azt hiszik, mert tele a zsebük pénzzel, mindent megkaphatnak. Pontosabban mindenkit, nem számít, hogy egy nőről van szó, vagy egy jachtról. A pénz az úr, s hódoljanak be neki az emberek.

A Wall Street farkasa, Jordan Belford (aki egy valós személy), egy parti huligán, drogfüggő, nőket egymás után kefélő, feleségét megcsaló féreg. Hajnalban magán kívüli állapotban a helikopterén hazaérkezik, majd belezúg a kinti medencéjébe. (Ez valóban megtörtént). A film tele van képtelenebbnél képtelenebb jelenetekkel és történésekkel, amik valós tényeken alapulnak.

jordan-belfort

Mr Jordan Belford

Az előbb említettem, hogy Jordan B. egy létező ember. Igen, egy zsidó vallású, jelenleg 51 éves, Los Angelesben élő amerikai férfiről van szó, aki két életrajzi könyvet írt. Egy férfi, aki nagyon tehetséges a rádumálásban, s mindent képes eladni. A 80-s években saját céget alapított, s tisztességtelen pénzügyi manőverekkel a billiomosi szintre jutott. Emberek tömegeit károsította meg, majd végre sittre került. Először 20 évre akarták lecsukni, ám mivel „jó fejként” vállalta, hogy besúgója lesz pár évig az FBI-nak, végül pár évvel megúszta egy luxusbörtönben.
Ő az a személy, akire azt mondhatnánk: a Földön élő ördög. A pénz és az élvezetek megszállottja, a többi nem számít. A pénzügyileg megrövidített ügyfelei pedig hát, így jártak, sorry, ez van. Egy igazi lelketlen ember.
Az életrajzi könyv megfilmesítési jogainak eladásával is egy vagyont kaszirozott. És ez a siker story, jelenleg az egyik legfelkapottabb film a mozikban! Erkölcsi mélypontot ütöttünk megint.
Mr Belford napjainkban a motivációs előadásaival „önsegélyezést” folytat, hogy ne kelljen már lemondani a szép kecójáról, körülményeiről. Emberek képesek egy börtönt megjárt csaló (a korábbi sexmániás, drogos, buli függő stb) szemináriumaira jegyeket venni. Zseniálisak vagyunk!

Az egész filmet, ha még is meg akarjátok nézni, csak Di Caprio rendkívüli, néhol igazán viccesre sikerült alakítása miatt ajánlom. Ez a színész minden műfajban megállja a helyét. Nem számít, hogy romantikus, akció, vígjátékról van szó, ő fantasztikusan játszik.  

A Wall Street farkasa film folytatását nem, de Leonardo új filmjét annál jobban várom.

Reklámok

TE MIT GONDOLSZ?!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s