Szeretett családjaim

A mai bejegyzésben a munkáimról beszélnék, azokról az emberekről, akiknek dolgozom.
Van, akinek csak a házát teszem rendbe, van, akinél gyerekre vigyázok, van, akinél kutyát sétáltatok, míg valakinél csak szitteltem este.

Jöjjenek a szeretett családjaim. Kronológiai sorrendben kezdem.

Az első nem is család, egy lakóközösség. 4 srác, akik egy suliba járnak, s nem híresek a rendtartásukról. Kell nekik valaki, aki összepofozza az albijukat rendszeresen.
A netes hirdetésemre jelentkeztek. Jó hozzájuk járni, mert mind a 4 srác igazán szerethető. Kicsit kelekótyák, kicsit szétszórtak, kicsit rendetlenek, kicsit lököttek, de jó emberek. És persze iszonyat jól néznek ki. Mindegyikük sportol valamit versenyszerűen. Irigylésre méltó alakjuk van.
Úgy bírom őket, mindig mosolyt csalnak az arcomra. A múltkor a konyhában mosogattam, s az egyikük fél kómásan egy boxerban lesétált az emeletről. A libidóm elszállt.

A második családom olyan igazi – egyszerű család. Mindenki teszi a dolgát, suli és munka. Az anyukával nem sikerült különösebb kapcsolatot kiépítenem. Mikor megyek hozzájuk, mindig megkérdezi jól vagyok-e. Én mindig mondom: remekül. Megbeszéljük az aznapi időjárást és kész. A gyerekek viszont zabálni valóak. Elsőre rájuk néztem, s már meg is nyertek. Igazán aranyosak.

happy work

Harmadik családom egy tanár pár. A lakásuknak nagyon jó pozitív kisugárzása van. Szeretek hozzájuk járni. Világosak a szobák, s hihetetlen rend uralkodik mindig. A fényeset törlöm még fényesebbre, ennyi a dolgom. Általában még csak otthon sincsenek, szóval a legnagyobb nyugalomban és csendben tehetem a munkám. Elmeditálók sokszor náluk, s még ezért fizetnek is.
A párnak van egy közel 2 éves pöttömje, akit imádnak. Karácsonykor egy nyitott könyv hevert az asztalon és a következő sorok voltak az első oldalon: „Kedves fiúnk, J. Hálásak vagyunk, hogy vagy nekünk. Reméljük, szeretni fogok a könyvet. Szeretettel szüleid.” Csodálatos emberek ők, ilyen megható szép sorokat nem mostanában olvastam. Öröm nekik dolgozni.

Negyedik családom félig török, ám az anyuka gyönyörű szépen beszéli az angolt. Iker srácai vannak, s egy személyben elmenedzsel egy háztartást, a gyerekeket és még karrierje is van. Mindig olyan rém nyugodtam és kimérten beszél. Hihetetlen okos nő, s néha úgy érzem, úgy kezel, mint a gyerekét. Tök jól el tudok vele beszélgetni. Elég sokat tud rólam, s tanácsokat is szokott adni vagy csak ösztönöz. Néha ugyan az őrületbe is tud kergetni, mert elfelejti a megbeszélt napunkat, vagy felrúgja azt. Ám sokszor több napon is mennem kell hozzá, szóval szép bevételeim vannak tőle.

Ötödikként egy fiatal angol pár szerepel, akik vettek egy kiskutyát maguknak. Egy kis szőrmókot, aki egy sztár. Egy igazi díszkutya, aki élvezi a rivaldafényt, kényeztetést. A poén annyi, hogy a hölgy, akié a kutya, nálam fiatalabb. Vicces nem, hogy egy nálam fiatalabb alkalmaz?
Ügyvéd, s gyümölcsöző karrier előtt áll, biztos vagyok benne. Barátkozom vele, kedves is velem, de érezzük azért a különbségeket. Lehet ugyan, hogy korrekt velem, s ismerkedik, de semmi több. Ha az élet úgy hozza, hogy elköltöznek vagy én hagyom ott a kutyasétáltatást, többet utána nem fogunk találkozni.

Hatodik állasom az after school nanny. Semmi házimunka, csak a gyerekek. Felveszem őket a suliból, elviszem őket különórára, olvasunk, tanulunk, s főzök.
A náluk töltött első munkahetem után ennyit mondtam magamban: a lehető legjobb dolog történt velem, hogy felvettek. Angyal gyerekek, akikkel egy megtiszteltetés együtt lenni. Okosak és jól neveltek. Az előző au pair családomhoz képest ez olyan, mint egy gyógy szanatórium, ahol az idegeim kipihenik magukat.
A 10 éves leányzó igazi kis tini. Szeretem hallgatni, ahogy bemutatja a fiúosztálytársait. „Idegesítőek és buták” Egyikükkel sem járnék soha – mondja. Azt hiszem, jól megértjük egymást.
A kisfiú egy show man. Énekel, táncol, szeret szívecskéket rajzolni. Feldobja a napjaimat. Cuki arca van és nagyon aranyos, igazán a szívembe lopta magát.
Az anyuka is kedves, bár valamiért távolságtartó vagyok vele. Az apukával viszont nagyon jól elvagyok. Továbbá vallásos a család, s vallási iskolába járnak a gyerekek. Maga a tökély!

Hetedik helyem egy kicsit vegyes. Fel kell vennem a legkisebb gyereket a suliból, majd rendbe kell pofoznom a házat. Heti egy délutánról van szó, szóval a gyerekekkel nem tudok különösebb kapcsolatot kiépíteni. Annyit látok, hogy talpraesettek, korukhoz érettek és magabiztosan teszik a dolgukat.
Az anyuka egy kicsit antiszociális, nem igazán társalgunk. Egy korházban nővérként dolgozik.
Az apuka azonban egy roppant barátságos lélek. Olyan ember, akivel órák hosszat el tudnék csevegni. Igazán nyitott és jó lelkű férfi.
A családot amúgy a törpe családom. Ez nem gúnynév, hanem tényleg mindenki kis növésű és kislábú. Pont ettől egyediek.

Nyolcadik munkám elég friss. Egy 3 gyerekes anyukának kell segítség a háztartásban és esti ügyelések. A kisbabája egy tündérke. Már elkezdett velem barátkozni, s követ a lakásban. Figyel, mit művelek.
A 3 éves kisfiú pedig azt élvezi, hogy történik valami otthon. Jön egy új arc a házba. Magyaráz nekem ezt – azt. Múltkor már várt is. „Anna itt van?” Imádom, mikor a nevemen szólítanak a gyerekek.
Remélem a jövőben ez a család még több is lehet, mivel kicsik a gyerkőcök. Soha nem lehet tudni, egy kapcsolatnak mindenképp szuperek.

A legeslegújabb kilencedik ismeretségem egy állapotos kismama. Potenciális lehetőség. Az anyaság teljesen új lesz számára, s egyszer úgy is visszamegy dolgozni, kell neki segítség bőven. Egyébként nagyon barátságos és szimpatikus hölgy. Igazán kedves volt velem, várom, hogy újra találkozzunk. Szeretnék vele beszélgetni a babáról stb, egy jó kapcsolatot kiépíteni.
Továbbá referenciának sem utolsó, hogy újszülött babás családnál fogok megfordulni. A hölgytől tanulni is szeretnék bébikről, tapasztalatokat cserélni. Izgalmas új lehetőség ez számomra.
A legfontosabb azonban, hogy tényleg megkedveltem. Cuki kismama, akiből árad a boldogság.

Összegzésben annyit mondanék, hogy nem tudom eldönteni, melyik családot szeretem jobban. Mindegyiknél van valami kedvelhető dolog, jó hozzájuk járni, nekik dolgozni. Mindenki értelmiségi, ami nagyon fontos nekem. Mindenki korrektül fizet, s mindig, de mindig mondják: Köszönjük Anna a mai munkád. Köszönjük, a szorgalmas munkád stb.

Minden munkámnak nagyon örülök, s igyekszem a lehető legjobbat nyújtani, mindenki elvárásainak megfelelni. Illetve nekem bejön ez az élet: egy átlagos munkanapon, akár 3 helyen is megfordulok.

Reklámok

TE MIT GONDOLSZ?!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s