Hát, az van!

Csabai Márk írót nem csak a könyvei, de a Facebook oldala után is szeretni lehet. Remekül működteti a közösségét. A jó reggelt kép / idézet a napin rutinom része, ha éppen úgy kelek. Ébredés után a Facebook oldalamat böngészve elsők között találom megosztását.
Ebédidőben a már jól megszokott ’Jó ebédhez szól a nóta’ youtube videót várhatjuk tőle. Este pedig egy kép vagy egy kérdés érkezik.
„Fagyos estének nézünk elébe. Otthon maradtok ilyen időben, vagy mivel töltitek az estét?” Válaszom: munka. Kérdés: Írás? Ma tényleg dolgozom, de csak egy családnál ügyelek. És a laptopomat is magammal hoztam, szóval írásra fel. 🙂

A tegnapi buli után egy fájdalom volt reggel 8-kor kelnem. Egy internetes oldalon 27 Fontért bevásároltam egy hát röntgent és pár kezelést. A lényeg annyi, hogy megvizsgálják, minden okés –e a gerincemmel. Nagyon kényes területről beszélünk, mivel a központi idegrendszer benne fut. Ha egy csigolya elmozdul, torzul, deformálódik, az idegrendszert károsíthatja. És innen már borul is a bili. Fejfájás? Nyakfájás? Lábfájás? Remegés? stb
Tényleg komolyan kell vennünk. Az anyukámnak a 90-s évek végén gerincsérve volt. Fájásai, majd komoly fájásai voltak. Az otthoni drága orvosok, ahelyett, hogy megröntgenezték volna valaha is a hátát, egyszerűen fájdalomcsillapítózták. Erős hatóanyaggal injekció formájában. És mikor szegény anyum egyszer úgy ébredt, hogy lépni is alig bírt és a fájdalomtól üvölteni tudott volna. Észbe kaptak a dokik, hogy baromi nagy gáz van. SOS-ban megműtötték. Konkrétan a gerincéből egy darabka majdnem a leszakadás szélén volt, ami egyszerűn elvágta volna az központi idegpályát, vagyis lebénulhatott volna egy életre.
A felépülési folyamat, a táppénzes időszak majdnem egy évig tartott, miközben folyamatosan tornára kellett járnia.
Kedves egészségügy! Mikor fogunk már felébredni, hogy a szervezet a fájdalmakkal jelez: hé! nem okés valami! Nem a gyógyszert kéne az emberekbe tömni, hanem elküldeni őket egy szimpla röntgenre stb. A tüneteket kezelni (úgy tenni, mintha nem lenne semmi bajunk) nem megoldás. Szegény strucc sem tud eltűnni, hiába hiszi azt, hogy elég a fejét a homokba dugnia…nem menekülhet.

Szerencsére nekem nincsenek fájdalmaim, csak olyan kedvező volt ez a 27 Font, hogy miért ne? Néha amúgy is jó lenne elmenni csontkovácshoz egy átmozgatásra.
Ma reggel mosolyogva, ám hulla fáradtam érkeztem a magánrendelőbe, ahol nagyon kedvesen fogadtak. Iszonyat jó fej emberek dolgoznak ott. Egy öröm volt velük találkozni.
A gerincvizsgálat egyszerű volt, s azonnal ki is derült, hogy a jobb fülem feljebb van, mint a bal. A jobb oldalam rosszabb, mint a bal, s a nyakam és a csípőm táján nem jó a helyzet. A testtartásom sem szép. Remek, remek.

gerincGondoltátok volna például, hogy a gerinc már gyerekkortól rosszul fejlődhet? Ha kicsiként volt egy baleseted, akár csak leestél a bicóról stb, van esély, hogy a jó pózból kimozdult a hátad.
Gondoltad volna, hogy egy lábtörés is képes módosítani a dolgokat? Gipszben vagy egy hónapot minimum, s az egyik oldalad feljebb van, mint a másik a gipsznek köszönhetően, azonnal elindul a lavina.
2005-ben lábfejtörésem volt, s a járógipszem egy katasztrófa volt. Egy gumi sarkos marhaságot kaptam, ami miatt jobbra lejtett az egész testem. Az gipszlevétel után el kellett volna mennem egy átmozgatásra, speciális tornára, hogy korrigáljuk a dolgokat. Megtörtént? Á, ugyan már.

Nem vesszük komolyan a hátunkat! Pedig hát, az van!

A következő randim a rendelőben jövő hétvégén lesz. 

Reklámok

TE MIT GONDOLSZ?!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s