Notting Hill – Sztárom a párom

Mostanság nem az olvasás köt le, hanem a filmnézés. Felfedeztem tök jó internetes oldalakat, ahol ingyen tudjuk a sorozatokat, filmeket megtekinteni. Akár a mozikban egy hete megjelent újdonságot is megtaláljuk már, s nem csapnivaló minőségben. A Last Vegas-t is így láttam.

Londonban élek, s több film helyszíne itt található, illetve az angol halláskészségemet is próbálom fejleszteni brit angol akcentusú mozikat hallgatva. Egy korább beszélgetés alkalmával pont Hugh Grant került szóba, s hogy mennyire cuki színész. Közben a valós magánélete szerint nőcsábász, s élvezi az életet. Ám, még is megolvasztja szívünket a nézése, a furcsán álló szemei. Ja és persze, a gyönyörű angol kiejtése. Az Igazából szerelem filmet már lassan rongyosra néztem, s mást kerestem. Így lyukadtam ki Julia Robertsnél és a Notting Hill-nél. Hmm, Notting Hill? Még nekem is furcsán hangzik, közben pedig tudjuk, hogy a Sztárom a párom eredeti címe ez. Bizony, egy londoni városrész nevével nehezen lehetett volna nekünk eladni a filmet. Kit érdekel alapon…így hát magyarosították – figyelemfelkeltővé varázsolták a mozi nevét.

Notting-Hill

Szerintem a történetet mindenki ismeri. Én egy kicsit inkább gondolatban elkalandoznék most. Londonban bármi lehetséges, mindig hangsúlyozom. Minden? Igen! A városban császkálva világhíres színészekkel is összefuthatnunk, esetleg pont velünk szemben a metrón utazhatunk. Vagy csak éppen egy elegáns bárban töltünk pár órát, ahova véletlen Hugh Grant is betéved. Már nem egy történetet hallottam, hogy ki és hol találkozott híres személyekkel.
London világváros, a Top 10-ben benne vagyunk, s jó sok ismert ember is él/élt itt, vagy csak átmenetileg tartózkodik.
Miért ne lenne valós, hogy egy könyvesboltban (bárhol) dolgozunk, s betéved egy színész éppen oda. Mi kedvesen kiszolgáljuk, próbálunk úgy tenni , mintha nem ismernénk fel, vagy nem rajonganánk érte. Egy órával később pedig az ebédidőnkben belebotlunk az illetőbe újra, esetleg le is öntjük a kedvenc italunkkal. És mivel a városban élünk, meginvitálhatjuk magunkhoz őt, hogy átöltözhessen vagy kimoshassa ruháját. Jól hangzik!
És távozásakor egy csókot kapnánk. Élveznénk a szituációt? Hogyne!

Vegyünk egy jelenlegi példát. A belvárosi kávézóban dolgozunk, s egyik nap Harry Styles (One Direction énekese) toppan be, s a kedvenc italát kéri. Pár órával később az Oxford Street-en a tömegben koccanunk. Ennyi. Akarom! 🙂

Notting Hill egy mesés film, ami könnyen valósággá válhat, ha Londonban élünk.
A jövőben még több brit mozit fogok megnézni, s még többet álmodozni. 🙂

Reklámok

TE MIT GONDOLSZ?!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s