A világ legdrágább városa: London

Egy internetes tanulmány alapján London a világ legdrágább városa, a megélhetési költségeket tekintetve véve.

londonMit is mondjak erre? Még egy ok, hogy szeretek itt élni, mert vezető helyen vagyunk. Vagy kicsit büszke lehetek magamra, hogy itt megélek a drágaságban?
Tény, hogy az albérlet a csillagokat érinti. Egy sima, egy főnek való szoba átlagos minimum ára 100 Font / hét azaz kb 400 Font / hó. Magyar Forintra átszámolva (1 Font ~ 350 Forint) 140.000-t kell Londonban fizetni egy pár négyzetméteres kis helyért. A szoba pedig egy házban van, ahol még 4-5 számunkra idegen emberrel kell egy fedél alatt élnünk, más kultúrákat és életmódot tolerálnunk. A tesóm erre annyit mondott: „Én ezt nem tudnám elviselni”. Vagy el tudjuk fogadni, vagy nem, ez a londoni valóság. Egy kis lakás bérlése már igazi kiváltságnak számít, amit csak a jobban keresők tudnak megfizetni. 1200 Font – mondtam valamit. Ennyibe fájna egy külön kis saját kecó bérlése egy hónapban. Magyarországon 420.000 Forint nettófizetés is kb elképzelhetetlennek hangzik, Londonban meg ennyit kiad valaki egy lakásra.

A lakhatás mellett a közlekedés fáj még sokba. Egy havi bérlet 1-3 zóna Londonban 136,8 Font.
Ha újra kalkulálunk, s egy szobát bérlünk + utazunk az már összesen min 538 Font. A minimál bér pedig 6,20 Font. A többit mindenki számolja ki.

Jó hír viszont, hogy a szállás és utazáson kívül a kajára + öltözködésre stb nem kell többet kiadnunk, mint Magyarországon vagy talán még jobban is kijövünk. Az boltokban folyamatos akciók vannak, de rengeteg 1-et fizet 2-t vihet ajánlat is van. Továbbá, ha ismerjük a megfelelő üzleteket, külvárosi piacokat, szemtelen olcsón hozzájuthatunk bármihez.

Ha lakberendezési dolog kell, vannak hétvégente a bolhapiacok, illetve van egy oldal is ’ingyenes újrahasznosítás’, ahol emberek felajánlják a megunt tárgyaikat. Kell egy ágy – fotel stb ? Vigyed! Csak intézd a szállítást, vagy gyere el érte személyesen.
És az ebayről még szót sem ejtettem, ahonnan megint jól berendelhetünk bármit. Ereszt a zuhanycső? 3 Font egy új házhozszállítással és 2 nap alatt itt a termék. Nevetségesen jó!

Szeretsz utazni? Kíváncsi vagy Amszterdamra? Felfedeznéd Barcelonát? Semmi gond. Momondo.com oldal, s azonnal kiadja a legjobb ajánlatokat. 
Párizsi romantikára vágysz? Rendelkezésedre áll az Eurostar!
Londonból kedvező árakon fel lehet fedezni Európát.

És még vannak nekünk ilyen oldalak, hogy groupon.co.uk / wowcher. Kozmetikai kezelés, fogfehérítés, fitnesz óra, vacsora a Hiltonban stb. olcsón? Bármit, amit csak akarsz, 60-70 % árkedvezménnyel a fenti oldalak ajánlatai között böngészve. Igen, Londonban ez lehetséges.

Tudnál élvezni egy 50%-s leértékelést éttermekben? Meg van oldva! Tastecard klubtagság.

A sort hosszasan folytatni lehetne, mennyi rengeteg jó kedvezményt és ajánlatot lehet élvezni a városban.
London drága egy oldalról, de a másikról pedig rendkívül kedvező.

Reklámok

A világ legdrágább városa: London” bejegyzéshez egy hozzászólás

TE MIT GONDOLSZ?!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s