Facebook gyászhét

Régen írtam a Facebookról, pedig ez egy olyan oldal, amiről hetente be lehetne számolni.
A Facebook a híradók sebességét odaverő hálózat. Előbb találkozunk itt aktuális tényekkel, mint hogy a TV-ben bemondták volna. Persze vannak kivételek, a múltkori szökőár senkit sem izgatott, de Paul Walker halála már annál inkább felkeverte a vizet.

Személy szerint nem tudnám hova tenni a csávót, ha véletlen a múlt héten nem nézek meg egy New Yorkban játszódó karácsonyi filmet, amiben ő is szerepelt.
A Facebook alapján nekem úgy tűnik, hogy több ember ismerte őt, mint Leonardo Di Capriot. Az autóbaleset jobban sokkolta a közösségi oldal felhasználóit, mint valaha bármi. Na jó, talán az olimpiai eseményeket osztották meg már csak ennél többen.

Most komolyan? Meghal egy színész, igen ’egy’, mert még van mellette milliónyi neves színész, s Facebook gyásznapot tartunk. Tényleg az ő munkássága, személye annyira előrevitte az életünket, vagy annyira pozitívan befolyásolt volna minket, hogy szomorú fejekkel és RIP feliratokkal kell teleszórni az üzenő falat?
Tényleg nem szeretnék senkit most megbántani, s bíráskodni, csak túlságosan soknak tartom a Paul Walker féle sajnálkozást. Másrészről viszont milyen érdekes belegondolni, hogy a közösségi oldalak mennyire életünk részei, a legjobb barátaink, s hogy milyen hatással tudnak lenni ránk.
Walker szerintem jelen pillanatban híresebb, mint mikor élt, hiszen a rengeteg megosztásnak köszönhetően, mindenki hallott most már róla…

Cooper-Facebook-Button-Full-300x265

És mikor azt hittem, hogy vége…valami újdonság is lesz a Facebookon a RIP kiírások helyett, megtudtuk, Nelson Mandela is távozott.
Hivatalosan ez a hét a legszomorúbb hét a Facebook történelemben véleményem szerint. Ennyi részvétnyilvánítást nem mostanában írtak ki az emberek. Még a Mikulás bácsi is igen alul teljesít velük szemben.
A mostani hírekért kár bejelentkezni, mert tudjuk úgy is őket: Paul Walker, Mikulás és Nelson Mandela.

Nelson Mandela kapcsán ne értsetek félre. Én is sokra tartottam őt. Ám ne szomorkodjunk miatta, hiszen 95 éves volt. Inkább legyünk boldogok, hogy milyen csodálatos egy kort megélt. És emeljük kalapunkat, hogy világot megváltoztató tetteket hajtott végre.
Jó tudatában lenni, hogy élnek / éltek még ilyen emberek.

Nagyon szép hétvégét kívánok Nektek!

TE MIT GONDOLSZ?!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.