Karácsonyvárás

Az év legszebb időszaka kopogtat az ajtónkban. Igen, közeledünk Karácsony felé. A város megszépült, a központi utcák díszkivilágításba öltöztek. A vásárlási őrület is beindult.
Tényleg ott kell hagynunk több száz fontot az üzletekben, hogy megmutassuk valakinek, hogy szeretjük? Nem. Nem szabad, hogy a pénz elvegye az eszünket, s lelki felkészülésünk a háttérbe szoruljon.
Az adventi időszak most hétvégével kezdődik, s számoljuk vissza a napokat Karácsonyig. Jézus születését örömmel várjuk, s szeretteinkkel több időnk leszünk. Én szeretem a Karácsonyt, mert ilyenkor az emberek szíve jobban megnyílik. Segítőkészebbek, adakozóbbak és figyelmesek leszünk. Bárcsak minden nap Karácsony lenne a Földön.

karacsony

Most egy kicsi sétára invitállak bennetek London belvárosába.
Az Oxford Street az a hely, ahova ünnepek előtt nem tanácsos menni. A teltházas táblát kitehetjük rá, ám este kivilágítva csodálatos. Csillogó szemmel, mint a kisgyerek nézek körül, s mosoly rajzolódik arcomra.

breakfast-with-santa-at-hamleys

A Regent Streeten találjuk a Hamleys, ami a világ egyik legnagyobb játékáruháza. Nem vásárolni kell ide járni, hanem körülnézni, s újra gyereknek lenni. A bejáratnál két helyes srác a hangulatfelelős, s invitálják a járókelőket egy fotóra. Mosolyogni kötelező! A fiúk nagyon jól adják elő a szerepüket, szívből jön nekik. Már azonnal egy kicsi színt vittek a napomba.

A Waterloo mögött húzódik a South bank, ahol karácsonyi vásárra bukkanhatunk. Nem a pénzköltés a lényeg, hanem az élmény. Kivilágított fények alatt ülni, s nézni a London Eye-t, vagy éppen rákacsintani a Big Ben-re, megfizethetetlen. 

London szebb mint valaha Karácsony táján. Érdemes felkeresni ilyenkor.

winter wonderland hyde park

A Hyde parkban egy csodálatos világ költözött, aminek a neve Winter Wonderland. Egy kis téli meseország, ahol az öröm, gasztronómiai élvezetek és a vidámság játssza a főszerepet. Ne mulasszunk el fehér – német kolbászt enni, s egy eredeti német kocsmában inni, de magyaroknak kötelező a kürtőskalácsos stand is. Mindenki jókedvű, remek a hangulat. A hangosból szép karácsonyi számok szólnak.

Ha Karácsonykor karácsonyiasan is szeretnénk kinézni, szó szerint az ünnepbe öltözni, látogassunk el a Primarkba. A Bridget Jones naplójában Colin Firth szarvasos pulcsijára igen emlékeztető termékeket lehet kapni. Ami anno a filmben ciki volt, ma már divat. Már csak a poén kedvéért is.

Még mit tehetünk a karácsonyi felkészülés alatt? Menjünk be egy templomba, üljünk be egy misére, s adjunk hálát a sok szép dologért, ami az életünkben jelen van.

Csodálatos Karácsonyvárást, felkészülést kívánok!

Reklámok

TE MIT GONDOLSZ?!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s