One Direction még mindig

Tudjátok, hogy előszeretettel követem a One Direction együttes zenéit és a srácokat is. Egyrészt most egy kicsit New Yorkhoz is kapcsolódni fog az írás, másrészt viszont, amiről valójában írni szeretnék hosszabb felkészülést és utánajárást igényel. Oprah Winfrey életrajzába és egy elemzésbe belemenni nem kis időmet fogja elvenni, összekapni pedig semmiképpen sem szeretném. Úgyhogy addig is maradjunk egy kicsit angol vizeken.

one-direction-2013

A One Directionről már két korábbi cikkemben is szót ejtettem (ITT és ITT). Folytatni szeretném a korábbi gondolatmeneteket illetve hozzáfűzni új dolgokat.

Miért is szeretem az együttest? A zenéik pozitív sugárzást adnak, a fiatalságot és a jókedvet ébresztik fel bennünk. „Karban” tartanak minket, s a szívünkben égve tartják a tinédzser korunk megkopott emlékeit és az életérzést. Nem számít hány éves vagy, bátran szeretheted őket. A lényeg, élvezd a számaikat, engedd, hogy fényt hozzanak napjaidba.  

A klipjeikben a hülyéskedés és csintalanság, szórakozás játssza a főszerepet. Sokkal szívesebben nézem az ő videójukat, mint Britney új gusztustalan Dolgozz ribancát.

Az augusztusi New Yorki tartózkodásom alatt a One Direction többször felütötte a fejét. A Madamme Tussauds-ban lehetőségem lett volna őket megszemlélni valós méreteikben. Továbbá, miért is ne, pont a This is Us filmbemutató turné alkalmából velem egy időben a városban tartózkodtak. Gondolkoztam is magamban, ki tudja, lehet, összefutok velük a híres 5. sugárúton.
A filmjüket nem láttam, de kíváncsi vagyok rá.

Közben kijött youtuben a Best song Ever, s pár napja a Story of Life is megtekinthető. Hiába, jön a karácsony, s a lemezeladást ilyenkor lehet megnyomni.

Nézzük a videókat, s mondjunk véleményt.


Megegyezhetünk abban, hogy Zayn mint a sexi titkárnő lett a legjobb karakter. Az egész klip egy buli, bár az elején sok az időhúzás, de így is szerethető. A srácoknak csupán önmagukat kellet adniuk. A szöveg tartalma (egy csaj ellopta a szívem) és a kivitelezés (irodai környezet) között nem látok sok hasonlóságot, de a dance all night jól hangzik.

Story of my life:


Először nekem a Karácsony jutott eszembe. A család kerül előtérbe, az emberek szívére szeretnének hatni. Zayn és a testvére mögötti fénysor is ezt erősíti meg bennem.
Különösen tetszik a kivitelezés. Milyen jó ötlet már, hogy míg az egyik szereplő szoborrá dermed, a srácok énekelnek. A kamera szemszöge is nagyon eltalált, pl. Harryt az anyukája „fagyott” mosolya szemszögéből mutatják.
Szegény Niallt nagyon idiótán öltöztették fel most a stylistek. A szürke lecsúszott nadrág ezzel a fehér pulcsival, nem mutat jól egyáltalán.

Általános megfigyelésem az, hogy végleg búcsút mondhatunk a cuki srácok imázsától. Felnőttek, csókolom. Harry haja már nem az tündéri kis göndör, hanem férfiasan hátrafésült. Liamra szó szerint rám sem lehet ismerni a hajával és borostás arcával együtt. A régi szomorú képű és szerény kissrác már csak a múltban létezik. Louis is „kemény” fiúra váltott át. Zayn is változott, ez a szakállas őrület úgy látszik most divat. Még Niall hasonlít legjobban a korábbi énjére. A szőke haja és bájos arcocskája nem változott. Maximum több tetkó van rajta, mint valaha.
Nem várhatjuk el tőlük, hogy maradjanak mindig „csecsemők” és 16-17 évesek, de még is furcsa látni őket. Mi, alapjában véve a régi arcuk alapján szerettük meg őket.

Mit várhatunk a One Directiontől a jövőben? Liverpoolban a Beatles Múzeum után azon merengtünk, vajon lesz –e valaha One Direction Múzeum is. Meddig és milyen sikeresen tud fennmaradni az együttes? Arra a megállapításra jutottunk, hogy ha lesz egy korszakalkotó számuk stb időt állóak lesznek az emberek fejében. Ki tudja… Egy újabb generációnak kell a válaszhoz felnőnie.
Addig is hallgassuk számaikat, élvezzük az általuk nyújtott zene örömét. 

Reklámok

TE MIT GONDOLSZ?!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s