Pubozás – Wetherspoon

A pubozás egy bevett tradíció Angliában.

Vidéken erősen kultúrközpont és szórakoztató helyként is működik, ahol a környéken élő férfiak, családok találkoznak gyerekeikkel együtt egy vasárnapi ebéd alkalmával például. Első angliai élményeim vidékhez köthetőek, s volt szerencsém megtapasztalni a helyi, családok által futtatott pubokat. Mivel farmon éltem, így autóval kellett utazni egy-egy pubhoz, ami volt, hogy konkrétan a semmi közepén helyezkedett el. Legalább nem zavart senkit, ha lármáztak ittasan az emberek.

Londonba költözve féltem egyedül bemenni egy pubba, mert uuu biztos kinéznének. Miután megismerkedtem egy magyar lánnyal együtt indultunk felfedező körútra. Manapság pedig már rutinosnak számítok a helyeken.

A pub nyers fordítása kocsmát jelent, ami a magyar fülünknek nem sok jót jelez. De itt Angliában ne egy lepukkant és csak alkoholt árusító helyre gondoljunk! Persze itt is megfordulnak nagyon züllött és kétes alakok, de az öltönyös angolok is egyaránt. A pub egy ital és ételkiszolgáló hely többnyire, s némelyik még éjszakai diszkóvá is át tud alakulni hétvégenként.
Wetherspoons-002
A kedvenc pub hálózatom, mert ugye tudjuk, Angliában sok minden licence alapján működik: a Wetherspoon.
 Az áraik és a szolgáltatás jó színvonalon van. Tulajdonképpen az egyik legolcsóbb pub láncról beszélünk, aminek mindenhol vannak képviseletei az országban, de persze London minden városrészében is. A Wetherspoonnak napi akciói is vannak, amit érdemes kihasználni, mert pénztárcakímélő. Pénteken fish and chips day van, s kemény 6 Fontért itallal együtt belakmározhatunk.
Az étlapon nemrégiben frissítettek, s végre próbálnak több egészségesebb dolgot belecsempészni a listába. Mert mit is esznek az angolok? Burger és sült krumpli, ami tocsog az 1000 kalóriáktól. Rendszeres fogyasztásuk mellett aktív sportélet szükséges, ha nem akarunk úgy kinézni, mint egy hordó az idővel.
A sült krumpli itt ilyen alap kaja, mindenhez adják, ha kell, ha nem, de pozitívum, hogy opciósan már salátát is kérhetünk helyette. Fejlődünk!
Wetherspoon burger árai  (nem alkoholos itallal együtt) függnek a pub elhelyezkedésétől. London peremterületén már 4.29 Fonttól elérhetőek, míg a belvárosban ez min 1 Fonttal több olyan 5.29. Viszonyításképpen, az angol minimálbér 6.20 Font, szóval egy órás kereseteddel már lazán meg tudod magadnak engedni a pubot.
 Alkoholmentes italok olyan 2 Font körül mozognak, az alkoholos italok pedig már 2 Fonttól kaphatóak. Vannak akciók természetesen, s hétfői napom pedig plusz engedmény van.

A menün megtalálhatjuk még a reggelit, 2 fős tálakat, tésztákat, főételeket stb.
english breakfastA reggeli árai a vicc kategóriába tartoznak. 3 Font körüli/ tól összegért villás – angol reggelit szolgálnak fel. Erre mondta egyik kedves ismerősöm: ezt még a csöves is megengedheti. De nem? Gondolj csak bele! Pár fontot csak össze tud kéregetni, utána pedig beül a fűtött pubba és nyugodtam megreggelizik. Kész, de igazat adok neki.

A Wetherspoon még híres a buli alapozó emberekről is. Pénteken és szombaton, ha beülünk, igazi kurva felvonulásnak lehetünk szemtanúi. Csajok miniben, ami éppen takar popsit és magassarkúkban járőrőznek a helyen. Ki – be mászkálnak áldozatot lesve, vagy arra, hogy ők legyen az „áldozatai”valakinek egy éjszakára. Másrészről melegben olcsón berúgni is lehetséges.
London 6-s zónában tudok egy Wetherspoont, ami diszkóként is működik hajnali 1-ig. Kettő az egyben, olcsón ivás és partizás is. Igaz, hogy korán haza kell menni, de legalább a hangulat olyan volt, hogy.

Lényeg, ha Angliában jártok, feltétlen menjetek el pubbozni. És ha jó áron akartok enni és inni, irány a Wetherspoon!

Reklámok

Pubozás – Wetherspoon” bejegyzéshez egy hozzászólás

TE MIT GONDOLSZ?!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s